Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ»


ΤΑ «ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ» ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΔΗΛ.ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ «ΚΟΡΜΙ» ΜΕ ΑΞΙΑ!ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ , «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ,

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο καθηγητής μεταλλουργίας του ΕΜΠ Γιάννης Πασπαλιάρης ,κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Αριστοτέλη, με τίτλο « ο ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας και η αξιοποίηση του».Όπως επισήμανε ο κος Πασπαλιάρης τα 3 πολυμεταλλικά κοιτάσματα της περιοχής σε Σκουριές , Στρατώνι και Ολυμπιάδα ,που έχουν χρυσό, χαλκό, άργυρο, ψευδάργυρο και μόλυβδο αν εξορυχθούν και περάσουν από την ανάλογη επεξεργασία ,μπορεί να προσδώσουν έναν ετήσιο τζίρο 450 εκατ.ευρώ το χρόνο στην εταιρεία, «όταν αυτή τη στιγμή στη χώρα οι εταιρείες που απασχολούνται με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου αποκομίζουν ετησίως 1,1 δις ευρώ όλες μαζί» τόνισε ο καθηγητής του μετσόβιου πολυτεχνείου. Αντίστοιχα αναμένεται να είναι και τα οφέλη στην τοπική κοινωνία από θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικούς πόρους , «με την βασική προυπόθεση η τοπική κοινωνία να θέλει την συγκεκριμένη επένδυση και να διαπραγματευτεί τους όρους αυτής» ,υπογράμμισε ο κος Πασπαλιάρης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ : http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive