«Πήγε ο κ. Πρωθυπουργός να περάσει το ενδεχόμενο (Δημοψηφίσματος) στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και δεν συζητήθηκε, δεν πέρασε καν. Έγινε μια συζήτηση 5 λεπτών και του δώσαμε να καταλάβει ότι όλα αυτά δεν είναι εξαιρετικά σοβαρά.
Το θέμα είναι πιο θα ήταν το ερώτημα που θα ετίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν πρόκειται να στήσουμε κάλπες και να μπούμε στη διαδικασία των εξόδων, γιατί τότε δεν κάνουμε εκλογές για να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στον τόπο;». ΑΚΟΥΣΤΕ...
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL FM, στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου....
Ανάγκη για ξεκάθαρη τοποθέτηση
Πιστεύω ότι με εκλογές θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση για νοηματικές διαδρομές, οι οποίες σήμερα είναι αγκυλωμένες.
Προτιμώ τη συνεννόηση από τη συναίνεση. Να μπορούμε να συνεννοηθούμε πρώτα. Θα έχουμε μια νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό τι να κάνει ο καθένας, και από κει και πέρα θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.
Το ότι δεν μπορεί να συνεννοηθούμε δείχνει μια δυστοκία και σε εκείνους οι οποίοι μας δίνουν τα λεφτά. Γιατί υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες τις οποίες πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός.
Τρεις πραγματικότητες για την κατάσταση σήμερα
Η πρώτη πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά να ταΐσει τους Έλληνες. Αυτό το γεγονός είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν αλλάζει.
Η δεύτερη πραγματικότητα είναι η "πλατεία", καθώς και οι πάρα πολλοί άλλοι που βρίσκονται πίσω από αυτή, οι οποίοι επιθυμούν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής από αυτό που τους έχουμε επιφυλάξει τον τελευταίο καιρό.
Τρίτη πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη δεν μας δίνει λεφτά, αν δεν μας "βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι".
Αυτές είναι τρεις διαφορετικές και αντίρροπες πραγματικότητες, καλείται να τις λύσει ο κ. Πρωθυπουργός.
Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν φτάνει, και βεβαίως η "παρέα" την οποία έχει από πίσω του δεν τον βοηθά. Αυτά πρέπει να τα λύσουμε και πρέπει να δούμε τι είναι το καλύτερο.
Αξιοποίηση των κληροδοτημάτων
Αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που είναι τα πράγματα, ή η Ελλάδα θα πληρώσει, ή οι Έλληνες. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε θα πούμε:
"Κύριοι, αρχίζουμε και πουλάμε διαφορά περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου, ή πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες".
Είναι ένα θέμα το οποίο μπαίνει σε συζήτηση για το τι εξυπηρετεί την Ελλάδα καλύτερα σήμερα.
Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει κάποια πράγματα σήμερα. Η Ελλάδα μπορεί σήμερα- με Νόμο αν θέλει ο κ. Παπανδρέου- να πάρει όλα τα Κληροδοτήματα. Έχουμε ανενεργά Κληροδοτήματα των οποίων εκκρεμεί ακόμη το καθεστώς τους και η διαχείριση τους. Η αξία όλων αυτών των ανενεργών Κληροδοτημάτων, τα οποία αν θέλετε έχουν πάει σε Εκκλησίες, σε διάφορα Ιδρύματα ή στον Στρατό, ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ. Η αξιοποίηση μόνο του κτήματος Καραπάνου, το οποίο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό, μπορεί να αποφέρει 30 δισ.
Να πάρει η Ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλα τα Κληροδοτήματα τα οποία βρίσκονται σε ένα "μετέωρο", άρα και "έωλο" καθεστώς.
Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για ένα δίκαιο Φορολογικό σύστημα
Να εισάγουμε και να εφαρμόσουμε επιτέλους στη χώρα μας ένα δίκαιο φορολογικό μέτρο το οποίο εφαρμόζεται στην Αμερική για πολλά χρόνια. Να εφαρμόσουμε την αρχή του "well being", δηλαδή, να φορολογείται, να βαθμολογείται και να πληρώνει κάποιος ανάλογα του τρόπου ζωής που διάγει. Αν κάποιος έχει πολυτελή σκάφη, αυτοκίνητα, ζει με ένα ορισμένο δαπανηρό τρόπο θα πληρώνει αυτόν το φόρο, ο οποίος σε άλλες χώρες είναι αμείλικτος και σκληρός. Υπάρχει βέβαια μια οικονομική δυσχέρεια και καταχνιά στην κοινωνία σήμερα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους φορολογούμενους. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της πτώχειας, αλλά η παραλιακή λεωφόρος κάθε βράδυ είναι γεμάτη. Υπάρχει μεγάλη φορολογητέα ύλη η οποία δεν μπορεί να ανιχνευτεί από ένα σάπιο φορολογικό μηχανισμό που έχει η χώρα μας. Πρέπει και αυτός ο μηχανισμός να ελεγχθεί και να επανασχεδιασθεί.
Συνεχίζουν να πληρώνουν πάλι οι ίδιοι φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη "ξεζουμιστεί", και δεν ανανεώνεται η φορολογητέα βάση και η ύλη.
Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση. Είναι ανίκανη και αδύναμη. Για αυτό τον λόγο, ό, τι αφορά στον κ. Παπανδρέου για μένα έχει τελειώσει.
Σε βαθειά η σύγχυση ο κ. Παπανδρέου
Κατέθεσα ερώτηση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα γιατί θέλω να έλθει στη Βουλή την Παρασκευή ο κ. Παπανδρέου και να μου ξεκαθαρίσει τι έχει στο μυαλό του. Πιστεύω ότι έχει μια σύγχυση. Να έλθει και να μας πει ποια είναι η φιλοσοφία του, τι έχει στο μυαλό του, πως βλέπει και ποια είναι η εκτίμηση του για την κατάσταση των πραγμάτων.
Φοβούμαι ότι ο κ. Πρωθυπουργός βρίσκεται σε σύγχυση. Βλέπω έναν Πρωθυπουργό, όπως ακριβώς ήταν ο κ. Καραμανλής πριν δύο χρόνια την ίδια περίοδο. Τα έχει "χαμένα". Και αυτό με φοβίζει, με προβληματίζει, και με ανησυχεί γιατί η κατάσταση είναι πιο πιεστική από ότι ήταν πριν δύο χρόνια.
Λέω στον κ. Πρωθυπουργό: "Έλα στη Βουλή την Παρασκευή πρόσωπο με πρόσωπο να μου ξεκαθαρίσεις τι εννοείς, που το πας το πράγμα, και τι περιμένεις από αυτό".
Μεγάλο το κόστος λειτουργίας της Βουλής
Στα θέματα τουρισμού, το μεγάλο πάρτι έγινε στη διάρκεια της θητείας των τελευταίων υπουργών τουρισμού της ΝΔ.
Σας θυμίζω ότι πριν 16 μήνες, την διάρκεια των συζητήσεων για τον Προϋπολογισμό, είχα πει ότι για να προχωρήσουμε, να ζητήσουμε και να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες να υποστούν μείωση των μισθών τους 10 %, θα πρέπει εμείς οι βουλευτές να μειώσουμε τους μισθούς μας 50%. Τότε, γι΄ αυτές τις δηλώσεις μου με είχαν αποκαλέσει "λαϊκιστή". Είχα επιστρέψει το πολυτελές βουλευτικό μου αυτοκίνητο, το οποίο πληρώνει ο δοκιμαζόμενος φουκαράς Έλληνας φορολογούμενος. Ήταν μια ενέργεια την οποία ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.
Να μην ανανεωθεί η σύμβαση για τα πολυτελή βουλευτικά αυτοκίνητα, η οποία λήγει τώρα. Δεν χρειαζόμαστε βουλευτικό αυτοκίνητο. Δεν πήγαιναν πριν χρόνια στις εκλογικές τους περιφέρειες με τα δικά τους αυτοκίνητα;
Τα περισσότερα LEXUS που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι στο υπόγειο της Βουλής. Δεν καταλαβαίνω το λόγο. Αυτά όλα τα έξοδα τα πληρώνει και τα επιβαρύνεται ο Ελληνικός λαός. Θα έπαιρνε ποτέ κανείς τους LEXUS;
Να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα
Να μειωθεί κατά 50% η βουλευτική αμοιβή, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση. Δεν θα φύγει κανένας βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές "γκρινιάζουν" για αυτά τα οποία λέω. Εν ανάγκη, να κλείσουμε τα γραφεία μας και να κάνουμε την εργασία μας και τη δουλειά μας από την Βουλή.
Αν δεν δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα δεν γίνεται.
Σας υπενθυμίζω ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. επέστρεψε 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο για την Επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων, πριν λίγους μήνες.
Αντιθέτως, τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όχι μόνο δεν επέστρεψαν την επιδότηση, αλλά έχουν πάρει ως προκαταβολή και την επιχορήγηση του 2017... λες και ξέρουν ότι θα υπάρχουν σαν κόμματα!
Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι οι άνθρωποι, που έχουν τα οικονομικά τους σε τέτοια κακή κατάσταση και έχουν εισπράξει προκαταβολικά την χορηγία του 2017, αυτοί οι άνθρωποι θα αναλάβουν να σώσουν την Ελλάδα; Αυτοί δεν μπορούν να σώσουν το ίδιο το κόμμα τους...
Δώσαμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα
Η αλήθεια είναι ότι η κακοδιαχείριση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 37 χρόνων, φόρτωσαν την χώρα μας με 350 δισ. χρέος.
Ούτε εγώ, αλλά ούτε κανείς από τους βουλευτές μου είχαμε λάβει μέρος σε καμία κυβέρνηση. Εν πάση περιπτώσει, είπαμε να επωμισθούμε ένα κομμάτι από αυτή την προσπάθεια. Και είπαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο κ. Παπανδρέου. Δώσαμε μια ευκαιρία.
Ο Παπανδρέου της "άλλαξε τα φώτα"! Επομένως λοιπόν λέμε, αφού δεν μπόρεσε ο κ. Παπανδρέου τα “λίγα”, πώς θα μπορέσει να κουβαλήσει τα "πολλά".
Δεν μας κάνει ο κ. Παπανδρέου, δεν κάνει.
Οι εκλογές θα αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς
Θα μπορούσε όμως μια Οικουμενική κυβέρνηση να καθίσει να συζητήσει. Να πάει στην Ευρώπη π.χ. ο κ. Σαμαράς να πιάσει τον κ. Γιούνκερ, να πάει ο άλλος να πιάσει τον κ. Τρισέ, να πιάσει ο Καρατζαφέρης τον άλλον, κ.λπ. και να τους πούμε: "Κύριοι, αυτά δεν περνάνε".
Τα πάντα είναι ρευστά, τα πάντα. Αφήστε τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν στην Φιλανδία ότι ο κ. Τίμο θα είναι στο 6% και τελικά πήγε στο 20%.
Δεν μπορεί η "αποφράδα" περίοδος να συνεχίζεται. Από τις εκλογές περιμένω να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Και σας λέω κ. Χατζηνικολάου αν δεν είχα 15 βουλευτές αλλά 30, άλλο θα ήταν το αποτέλεσμα κατά την διαβούλευση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Διεκδικώ περισσότερη δύναμη για να μπορέσω να έχω περισσότερη λογική στο πολιτικό σύστημα.
Το επαναλαμβάνω: Η "φωναχτή" σκέψη να αποσύρω τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ από την Βουλή, γίνεται για πάρα πολλούς λόγους. Ο Αρχηγός σκέφτεται φωναχτά για να "φοβίζει" το σύστημα και να καταλάβουν ότι υπάρχει και άλλη "διέξοδος". Να καταλάβουν ότι υπάρχουν και "τελεσίγραφα". Οι βουλευτές μου όλοι δεν έχουν ανάγκη, γιατί θα ξαναεκλεγούν γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ διαρκώς ανεβαίνει. Άλλοι πρέπει να φοβούνται γιατί από 156 θα γίνουν 60... Άλλοι πρέπει να καταλάβουν, ότι αυτός ο εφησυχασμός του κ. Σαμαρά και του κ. Παπανδρέου, οι "επιπολαιότητες" έχουν κόστος.
Εμείς σκεφτόμαστε μήπως κάνουμε και μια πορεία στο λαό με έναν "ανένδοτο", που λέμε: "δεν μας ενδιαφέρει τι κάνετε, κατεβαίνουμε στο λαό".
Φωναχτές σκέψεις για να "ταρακουνήσουμε" το σύστημα. Ευτυχώς, φάνηκε ότι το "καμπανάκι" ήταν αρκετά ισχυρό, εάν κρίνω πώς το αντιμετώπισαν και το πώς φώναζαν κάποιοι "καλοβολεμένοι" δημοσιογράφοι.
Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει λύσεις για την οικονομία
Υπάρχει λύση για την οικονομία. Είναι μια σειρά πραγμάτων, είναι 30 θέσεις που ο ΛΑ.Ο.Σ έχει βγάλει και λέει ξεκάθαρα, λεβέντικα, και παλικαρίσια.
Πρώτον: Αυτό που θα έκανα εγώ πριν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και δεν το κάνει ο κ. Παπανδρέου. Να παγώσουν οι τιμές για 3 χρόνια στο επίπεδο που ήταν πέρσι πριν το Μνημόνιο. Πάγωμα των τιμών, "μαχαίρι".
Δεν μπορεί να αφαιρώ εισόδημα και αγοραστική δύναμη, και ταυτόχρονα να αυξάνουν οι τιμές. Άρα, σου κάνω διπλή μείωση. Πάγωμα των τιμών εδώ και τώρα.
Συνένωση-συγχώνευση των τραπεζών. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, γιατί φοβάμαι ότι θα κάνεις θυσίες και θα σου “σκάσει” μια μικρή τράπεζα, και θα αρχίσει το "ντόμινο" με όλες τις άλλες τράπεζες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συγχωνεύσεις των τραπεζών. Να δημιουργηθούν δύο ισχυρές τράπεζες. Μία υπό το Δημόσιο, που θα ενσωματώσει την Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το κομμάτι των Παρακαταθηκών και Δανείων, και μια που αναγκαστικά θα ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας.
Να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου "πέσει" η τράπεζα. Να είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός θα έχει εμπιστοσύνη στους δύο αυτούς τραπεζικούς πυλώνες και θα φέρει μέσα, και θα τους εμπιστευτεί τα λεφτά του.
Η ΝΔ υιοθέτησε θέσεις του προγράμματος μας
Χαίρομαι που ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε την πρότασή μου μετά από ενάμιση χρόνο. Λέγοντας, νομιμοποιώ τα πάντα, εννοώ ότι τα πάντα νομιμοποιώ αρκεί να μου αγοράσεις 25% κρατικά ομόλογα.
Όλα είναι νόμιμα, αλλά αυτομάτως, όπως σκέπτεστε, θα αντλήσω τουλάχιστον 100 δισ. από ομόλογα. Βγάζω χρέος από το κεφάλι μου, ξανακατεβαίνω στο 150% που είναι ελεγχόμενο και βιώσιμο. Αυτές είναι κινήσεις τις οποίες ήθελα να τις πω σε μια σοβαρή "ομάδα κρούσεως".
Δεν υπάρχει όμως... ...Να πεις στον κ. Παπακωνσταντίνου πράγματα που δεν καταλαβαίνει.
Για τους προπηλακισμούς των πολιτικών
Άρχισε το "γαϊτανάκι", και από εδώ και πέρα ο καθένας όπως θέλει θα εκφράζεται. Άλλος με γιαούρτια, άλλος με πέτρες, άλλος με ντομάτες κ.λπ. Τώρα όλα αυτά είναι "στημένα παιχνίδια", για να βγάλουν μια αγανάκτηση προς τα έξω.
Μπορούμε και χωρίς αυτά. Μπορούμε και χωρίς προπηλακισμούς.
Είπα και το επαναλαμβάνω κ. Χατζηνικολάου: "Υποχρεούμεθα να ακούσουμε την "πλατεία". Να φτιάξει η πλατεία μια Eπιτροπή δική της, να έρθει μέσα στη Βουλή, να ακούσουν κυβέρνηση και κόμματα ποια είναι τα αιτήματα της".
Να μας πουν με ποια σειρά τα αξιολογούν αυτά, πως θέλουν, τι θέλουν.
Να ακούσουμε τις προτάσεις τους. Να υπάρχει μια κοινή συντεταγμένη.
Αυτή την στιγμή όμως, το "χύμα" δεν μπορεί να προβάλλει τίποτα. Λέμε "χύμα" τον πολιτικό κόσμο, δεν μπορεί να είναι και δεν είναι και ο λαός χύμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.