Σε μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα ευρωπαϊκής χώρας προχωράει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρει την πρόθεση της για σύσταση επταμελούς εκλεκτορικού σώματος με αρμοδιότητα του την αξιολόγηση Ελλήνων πανεπιστημιακών καθηγητών. Το σώμα θα απαρτίζεται από τέσσερις Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων άλλων πόλεων και τρεις ξένους, προφανώς ευρωπαίους που δεν θα έχουν καμία σχέση με τα Πανεπιστήμια. Μάλιστα θα γίνεται με ένα προφανή τρόπο με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης!
Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για αυτή την επιλογή. Με ποια κριτήρια θα γίνεται η αξιολόγηση των καθηγητών από τη στιγμή που οι κρίνοντες δε θα είναι παρόντες και δε θα έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα των Πανεπιστημίων. Πώς είναι δυνατόν ξένοι(ως επί το πλείστον Γάλλοι και Γερμανοί)να αποφασίζουν για την ανάδειξη καθηγητών σε ελληνικά πανεπιστήμια; Σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο;
Η κ.Διαμαντοπούλου πρέπει να καταλάβει ότι το Μνημόνιο και η Τρόικα δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ουδεμία δανειακή σύμβαση επομένως οποιαδήποτε ανάμειξη ξένων είναι περιττή και ύποπτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.