Πίσω από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για το χρονοδιάγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, κρύβεται η πολιτική στόχευση της Κυβέρνησης να «φιλτράρει» το δεδομένο και αναμενόμενο πολιτικό κόστος των απολύσεων, μπροστά στο ενδεχόμενο να έχει προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, μέχρι τον Οκτώβριο.
Ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος άλλωστε, έθεσε τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου ως χρονικό, ή μάλλον πολιτικό ορόσημο, αποκαλύπτοντας ότι «μέχρι τότε» θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης αναφορικά με το ποιοι φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα καταργηθούν, ποιοι θα συγχωνευτούν με άλλους, και ποιοι θα ιδιωτικοποιηθούν.
Και οι τρεις παραπάνω επιλογές συνεπάγονται απολύσεις υπαλλήλων, σε μικρότερη ή πιο εκτεταμένη κλίμακα. Μια προοπτική που είναι εύλογο να ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν θα ήθελε να πορευτεί σε μια πολωτικού χαρακτήρα προεκλογική περίοδο και αναμέτρηση, έχοντας ως πρόσθετη επιβάρυνση πολίτες που θα έχουν μόλις χάσει τη δουλειά τους.
Γι’ αυτό άλλωστε και, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε συνολικά για 75 φορείς και οργανισμούς που θα «εξυγιανθούν», οι επίσημες ανακοινώσεις και οι διαρροές από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν αφορούσαν περισσότερους από 20. Και από αυτούς, η πλειοψηφία ήταν ήδη γνωστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.