Να παραμένει σταθερός ο αριθμός των δελτίων ταυτότητας και να υπάρχει αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης σε αυτό. Προτείνονται τα 10 έτη.
Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουμε δελτίο ταυτότητας, ώστε να μπορούμε να ταυτοποιούμαστε στις διάφορες συναλλαγές μας. Αυτά όμως που είναι ακατανόητα είναι τα εξής:
1. γιατί δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στις ταυτότητες ώστε να φρεσκάρονται τα στοιχεία και
2. γιατί κάθε φορά που επανεκδίδεται πρέπει να αλλάζει ο αριθμός; και δεν παραμένει ίδιος;
Αν ο αριθμός παρέμενε ίδιος και υπήρχε ημερομηνία λήξης θα είχαμε μειώσει τους κινδύνους παρανομιών στις συναλλαγές. Γιατί έτσι θα γνωρίζαμε ότι ο τάδε αριθμός ταυτότητας που αναγράφετε σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό έγγραφο θα άνηκε μοναδικά σε έναν πολίτη και έτσι δεν θα χρειαζότανε κάθε φορά μετά από αλλαγή ή απώλεια ταυτότητας να μπαίνει σε γραφειοκρατικές ενέργειες ο κάθε πολίτης π.χ. να ταλαιπωρηθεί σε τράπεζες για να δηλώσει την αλλαγή, στις εφορίες κ.ο.κ. Με την ημερομηνία λήξης (π.χ. κάθε 10 χρόνια) θα είχαμε υποχρεωτικό φρεσκάρισμα σε φωτογραφία και στοιχεία.
Για παράδειγμα αν κάποιος άλλαξε το επώνυμό του, θα ξέρουμε ότι ο αριθμός τάδε πριν λεγότανε έτσι και τώρα λέγετε αλλιώς. Ακόμη και σε περίπτωση κλοπής η κακόβουλης χρήσης από άλλον θα ήταν δύσκολο να γίνει αφού τώρα είναι πιο εύκολο. Π.χ όταν κλαπεί η ταυτότητα ενός πολίτη ηλικίας 50 ετών που εκδόθηκε πριν 35 έτη, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί από τον κλέφτη της ίδιας ηλικίας αφού η φωτογραφία δεν θα απεικονίζει το σημερινό πρόσωπο. Ως επίσης μετά από τη λήξη θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από άλλο πρόσωπο. Έτσι δεν χρειαζόμαστε καμιά κάρτα του πολίτη.
Mε τον τρόπο αυτό, μειώνουμε σημαντικά τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε την ασφάλεια των συναλλαγών στη καθημερινότητα.
Πηγή http://tsiapis.com/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
I WOULD DO HER HARD
ΑπάντησηΔιαγραφήKai egv tin pidaga file.
ΑπάντησηΔιαγραφή