Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΙΣ. Του Ιδομενέα Σαρρή

  Η νύχτα φαινόταν ατέλειωτη.  Πυκνά σύννεφα είχαν καλύψει τον Ουρανό της παλλάδος, εμποδίζοντας τον ερχομό του απολλωνίου φωτός. Η Ελλάς μόνη, γυμνή, αλυσοδεμένη και προδομένη, οδηγείτο στο εκτελεστικό απόσπασμα  φορτωμένη ένα χρέος 900 δις euro ( 360 Δημόσιο + 250 Ιδιωτικό + 250 Ασφαλ.Ταμεία + 40 δις εγγυήσεις Ελληνικού Δημοσίου ).

   Την νυχτερινή ηρεμία, διέκοπταν οι ιαχές των αγανακτισμένων της Πλατείας, που ζητούσαν επιτακτικά δημοκρατία και τιμωρία των ενόχων. Οι εθνικοί νεκροθάφτες, οχυρωμένοι εις τον Ναό της φαυλοκρατίας παρακολουθούσαν αμήχανοι το πλήθος.  Η Λαοθάλασσα όμως φούντωνε  και άρχισε να τους κυριεύει πανικός. Κάποιοι από τον Ναό είπαν να συναινέσουν δια να νομιμοποιηθούν όλοι μαζί δια την προδοσία στα μάτια του Λαού.  Κάποιοι άλλοι να γίνουν εκλογές (υπό ξένη κατοχή) δια να φανεί η προδοσία ως προϊόν της Λαϊκής εντολής.  Μερικοί πρότειναν να διορθώσουν το Σύνταγμα, το οποίον είχε μεταβληθεί σε εγκόλπιο προστασίας της διαφθοράς, από διαπρεπείς νεκροθάφτες συνταγματολόγους Καθηγητάς.
Κυκλικά του Θυσιαστηρίου, ήσαν τα αδέλφια μας, της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, της ασφάλειας, της ευημερίας, του ισχυρού Νομίσματος, του αντίπαλου δέους των ΗΠΑ. Ήσαν τα αδέλφια μας Βαμπίρ του Ευρωπαϊκού μορφώματος που τρεφόντουσαν από το δικό μας αίμα. Έδιναν τυπωμένα παλιόχαρτα, τοκογλυφικούς τόκους και μας έπαιρναν λιγνίτες, βωξίτες, χρυσό, όσμιο, χρωμίτη, αλουμίνιο, νικέλιο, ουράνιο πετρέλαιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σμηκτίτες, λουτέσιο μεθάνιο, γεωθερμία, ΔΕΚΟ, Λιμάνια, Αεροδρόμια  και εμάς τους έλληνες δούλους των βαρβάρων.                                                              
                                                         -2-
       Λίγο πιο πέρα ξεχώριζαν τα εξαδέλφια  μας από την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Αυτοί πού συντόνιζαν την παγκόσμια επιχείρηση του χρηματοπιστωτικού μιντιακού πολέμου δια να διατηρήσουν τα προνόμια του Bretton Woods, της παγκοσμίου κυριαρχίας στον πλανήτη 58 τρις δολ. το παγκόσμιο ΑΕΠ, 14 τρις δολ. Το χρέος των ΗΠΑ, 600 τρις δολ. Τα CDSHEDGEFUNDS, και παντός είδους τοξικά της εικονικής οικονομίας, είχαν ριφθεί στο πεδίον της μάχης, σε μία ισορροπία τρόμου, δια να πραγματοποιήσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση σε πολίτες  Bar code.
       Το μέτωπο της ευρωζώνης έπρεπε να ανθέξει την δύσκολη τούτη ώρα. Ο αδύνατος κρίκος (Ελλάς) να ενισχυθεί δια να αποτραπεί το πρώτο σαρωτικό τσουνάμι 2 τρίς δολ. στο τραπεζικό σύστημα.   Αργότερα, η ζώνη θα απεδεικνύετο βρόγχος στα Κράτη –μέλη και θα αυτοκαταστρεφόντουσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Το μεγάλο ΑΕΠ των ευρωπαϊκών κρατών σύμφωνα με το σχέδιο θα προσγειωνόταν σε μηδενική βάση, κάτω από το απατηλό όραμα της ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως.  Οι εκπρόσωποι της πέμπτης φάλαγγας καναλάρχες, στρατηγοί, τραπεζίτες, συνδικαλιστές, ακαδημαϊκοί, παρακολουθούσαν απαθείς τα δρώμενα μπουκωμένοι από τα ευρωδολλάρια.
Μερικοί νεκροθάφτες καθηγητές οικονομολόγοι, τραπεζίτες ψέλλιζαν κάποιες φοβέρες  δια την καταστροφή που θα έφερνε η απομάκρυνσις από το euro. Αυτοί εννοούσαν την τροφό τους ευρωζώνη αλλά ο κόσμος καταλάβαινε την Ελλάδα. Ουδείς όμως τολμούσε να πεί την αλήθεια και να άρει την σύγχυσιν.                                                                        Πραγματικός οικονομολόγος είναι αυτός που διαχειρίζεται επιτυχώς τα του οίκου του, με γνώμονα την οικονομική αρχή, δια την δημιουργία ευημερίας και πλούτου.
 Η απώλεια του εθνικού νομίσματος (εκδοτικού προνομίου) συνεπάγεται αυτομάτως απώλεια εθνικής κυριαρχίας και πτώχευσιν. Είναι αδύνατος η ανάταξις της οικονομίας και η οικονομική ανάπτυξις υπό συνθήκας ξένης κατοχής και ελλείψεως των οργάνων ασκήσεως δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.
       Το εκδοτικό προνόμιο  είναι το οξυγόνο του σώματος κάθε οικονομίας . Η απώλεια του δικαιώματος αυτού, σημαίνει ότι, το εσωτερικό χρέος και το μεγαλύτερο κόστος των επενδύσεων από μηδέν γίνονται ένα τεράστιο ποσόν που προστίθεται στο εξωτερικό χρέος και κάθε λεπτό το σώμα της οικονομίας χρειάζεται ξένο οξυγόνο δηλ. να δανείζεται.
       Η έκδοσις χαρτονομίσματος δεν είναι πληθωρικό εφ΄ όσον προορίζεται δια την χρηματοδότησιν της παραγωγικής  μηχανής της οικονομίας. Η υποτίμησις, αποτελεί διορθωτικό μηχανισμό πολλάκις δε το εφαλτήριον αναπτύξεως και προόδου της οικονομίας με πολλαπλές θετικές επιδράσεις.  
       Η αξία ενός νομίσματος είναι συνάρτησις της ασκουμένης εθνικής πολιτικής. Πριν μερικές δεκαετίες είχαμε ασημένιο εικοσάδραχμο ανάπτυξιν 7% και εθνική ανεξαρτησία.  Σήμερα με το euro έχουμε βαθειά ύφεσιν, πτώχευσιν και ξένη κατοχή.
Μια κουκουβάγια άρχισε να φωνάζει από τα ανατολικά και ύστερα ήλθε και στάθηκε στους ώμους της μελλοθάνατης Ελλάδας. Οι εκτελεστές ένοιωσαν φόβο. Κάποιοι είπαν ότι ήτο σημάδι οργής της θεάς Αθηνάς, και άρχισαν να τρέχουν δια να σωθούν. 
       Ποια ήτο άραγε η αιτία των δεινών?? ΄Υφεσις, δανεισμός, ελλείμματα, ανεργία, ρευστότητα, κρατισμός.
                                 
Όλα αυτά ήσαν ασθένειες παλιές με πολλές συνταγές θεραπείας.  Καμία όμως δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί διότι η Ελλάς ήτο σκλαβωμένη. Η σύγχρονη Ιφιγένεια θα εκτελείτο δια της μεθόδου του συνεχούς δανεισμού. Αυτή ήτο η ετυμηγορία της παγκοσμιοποιήσεως και των πολιτικών μας ταγών, των δημιουργών του χάους.
       Αυτοί μεθόδευσαν τον αφελληνισμόν (γλώσσα, θρησκεία, ελληνοποιήσεις) τον εκμαυλισμό του λαού, ηθική και οικονομική κατάρρευσιν, απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας με την ταφόπλακα καλλικράτης. Ένα υπαρξιακό και ιστορικό ερώτημα ετίθετο ενώπιον των ελλήνων, «ελευθερία η θάνατος». Η επανάληψις του Μαραθώνος ήτο η μόνη επιλογή. Αναζητείτο ξανά ένας Μηλτιάδης, ένας πραγματικός έλληνας να ηγηθεί του απελευθερωτικού αγώνος, της ανασυγκροτήσεως του κράτους και της επανεκκινήσεως της εθνικής μας οικονομίας. Η χώρα ήτο αυτοδύναμος σε όλους τους τομείς, και χρήματα υπήρχον, διότι τα τυπώνουν οι πολίτες των ελευθέρων κρατών.
       Το ξυπνητήρι κτυπούσε από ώρα χωρίς να καταφέρει να διακόψει το εφιαλτικό όνειρο. Κρύος ιδρώτας κυλούσε στο πρόσωπο μου. Το ραδιόφωνο έπαιζε τον Εθνικό Ύμνο. Ο εκφωνητής καλούσε τον κόσμο στις πλατείες να εορτάσει την απελευθέρωσιν της Ελλάδος, την εγκατάστασιν της Δημοκρατίας, και τον επαναπατρισμό της εθνικής μας προστάτιδος δραχμής.
Η μεγάλη απόδρασις ήτο πραγματικότης. Η Ελλάδα ήτο ελεύθερη να προχωρήσει μπροστά.
Ιδομενέας Σαρρής                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive