«Οι δηλώσεις του κ. Σαρκοζί για τα ελληνικά ομόλογα, και άλλες των Γερμανών δείχνουν μία "ευρυχωρία". Διαπιστώνουν ότι δεν πρέπει να "πέσει" η Ελλάδα. Άρα, αυτό σημαίνει άλλου είδους διαπραγμάτευση. Πιστεύω ότι το να παίρνουμε λεφτά με επιτόκια του 5%, δεν πρόκειται ποτέ να βγει το πράμα. Την ημέρα που θα σταματήσει αυτή η δανειοδότηση, θα πέσουμε.
Αυτό το οποίο σώζει την Ελλάδα είναι ένα νέο σχέδιο "Μάρσαλ". Να το καταλάβουν. Έπρεπε να το διεκδικήσουμε αυτό εξ αρχής, χωρίς αυτά τα βασανιστικά και ατελέσφορα επιτόκια».ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στο δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη.
Δεν εκμεταλλευτήκαμε το φόβο της Ευρώπης
Εάν είσαι προετοιμασμένος, αν είσαι υποψιασμένος, και αν είσαι και άνθρωπος της αγοράς, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ορισμένα πράματα.
Είπα χθες στη Βουλή, και το πιστεύω ακράδαντα, ότι η Ευρώπη φέτος με σχέση πριν από 14 μήνες, είναι "φοβισμένη". Βλέπω έναν διάχυτο πανικό στο πρόσωπο της Ευρώπης. Με τον τρόπο που προσεγγίζουν τα πράγματα, με τον εκφοβισμό που κάνουν, με τα "λαδώματα" τα οποία επιχειρούν. Αυτό έπρεπε να το εκμεταλλευτούμε.
Μας δίνουν αίφνης το ΕΣΠΑ, χωρίς εθνική συμμετοχή, κάτι το οποίο βεβαίως θα βοηθήσει πολύ την οικονομία. Αυτό εγώ το θεωρώ ένα "λάδωμα", που σημαίνει ότι είναι σε πανικό, ότι φοβούνται.
Αυτόν το φόβο, τον πανικό, δεν το εκμεταλλεύτηκε η Ελληνική κυβέρνηση, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι άπειροι.
Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την σωτηρία της Ελλάδας
Οι δηλώσεις του κ. Σαρκοζί για τα ελληνικά ομόλογα, και άλλες των Γερμανών δείχνουν μία «ευρυχωρία». Διαπιστώνουν ότι δεν πρέπει να «πέσει» η Ελλάδα. Άρα, αυτό σημαίνει άλλου είδους διαπραγμάτευση. Πιστεύω ότι το να παίρνουμε λεφτά με επιτόκια του 5%, δεν πρόκειται ποτέ να βγει το πράμα. Την ημέρα που θα σταματήσει αυτή η δανειοδότηση, θα πέσουμε.
Αυτό το οποίο σώζει την Ελλάδα είναι ένα νέο σχέδιο "Μάρσαλ". Να το καταλάβουν. Έπρεπε να το διεκδικήσουμε αυτό εξ αρχής, χωρίς αυτά τα βασανιστικά και ατελέσφορα επιτόκια.
Άμεσα αλλαγή της κυβέρνησης
Εν πάση περιπτώσει, εδώ που είναι τα πράγματα, πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα και μέλημα που πρέπει να έχουμε όλοι, είναι να φύγει από τα πράγματα αυτή η ατελής αναιμική, και ασύνδετη κυβέρνηση, και να έρθει μια άλλη οικουμενική κυβέρνηση.
Σήμερα διαβάζω στην "Καθημερινή", το ζητούν μια σειρά επιχειρηματίες και καθηγητές, και διανοούμενοι.
Ας συνειδητοποιήσουνε οι πολιτικοί ταγοί - οι οποίοι πεισμώνως το αρνούνται -, ότι πρέπει να υπάρξει μια συλλειτουργία για καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη.
Δεν έχω πεισθεί ότι το ενδιαφέρον των περισσοτέρων πολιτικών είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Πιστεύω, ότι προέχει και προτάσσεται το μέλλον της "καρέκλας" τους.
Ο καθένας μετράει τις δημοσκοπήσεις. Πρώτο εργαλείο οι δημοσκοπήσεις. Όπως όλη η Ευρώπη ενεργεί βάση των τριών Οίκων, και τρέμουν τι θα πουν αυτοί οι τρεις,- θεωρώ ότι θα τους καταργήσουν τελικά γιατί επηρεάζουν καταστάσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά επώδυνες-, έτσι είναι και οι τρεις των δημοσκοπήσεων, ο καθένας παίρνει ότι θέλει.
Αυτό λοιπόν επηρεάζει τα κόμματα τα οποία "στοιχίζονται" βάσει των δημοσκοπήσεων, και όχι βάσει των αρχών και των ιδεολογικών και πολιτικών τους διαδρομών.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί μείζον ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, η οποία απέτυχε στην υλοποίηση του πρώτου Μνημονίου που μας οδήγησε αναγκαστικά σε αυτό το Μεσοπρόθεσμο. Πρέπει να φύγει. Δεν ψηφίζουμε τίποτα που να την αφορά.
Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. για το Μεσοπρόθεσμο
Υπάρχουν πτυχές θετικές, όπως υπάρχουν και πτυχές αρνητικές. Υπάρχουν ορισμένες πτυχές τις οποίες δεν μπορούμε να τις δεχτούμε με τίποτα.
Άρα, ο ΛΑ.Ο.Σ δεν μπαίνει στην διαδικασία τι είναι το Μεσοπρόθεσμο. Δεν ψηφίζουμε να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αυτή είναι η θέση μας.
Γι αυτό και είπαμε ονομαστική ψηφοφορία και 180. Καλοδεχτήκαμε την επιστροφή του ΚΚΕ, μετά από αυτήν την πρωτοβουλία, την οποία δεν ήθελα να μας την αφήσουν κατά αποκλειστικότητα.
Το θέμα είναι ότι πρέπει αύριο ο κάθε βουλευτής να πει τι ψηφίζει.
Εάν η κυβέρνηση είχε τι θάρρος να υλοποιήσει τις σκέψεις και τις ιδέες του κ. Βενιζέλου για 180 από το πρώτο Μνημόνιο, θα είχαμε μια καλύτερη εξέλιξη, όχι μόνο τότε, αλλά και τώρα. Θα βλέπαμε "πόσα απίδια χωρά ο σάκος".
Το Μεσοπρόθεσμο είναι προϊόν φόβου
Κατά την προσωπική μου αντίληψη, το Μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να περάσει, έστω και με 153.
Αυτό είναι προϊόν φόβου, και ενός ιδιότυπο δοσιλογισμού.
Δεν το δέχομαι ως Νόμο του Κράτους. Δεν δέχομαι κάτι το οποίο καταλήγει με απόφαση εκβιαστική, και εκφοβιστική.
Άρα, δεν είναι προϊόν της ελευθέρας βούλησης, ούτε προϊόν της "προθεματικής συνείδησης".
Ας το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη, αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι νομιμοποιούνται να προβούν σε αυτού του είδους την Νομοθεσία. Είναι προϊόν εκφοβισμού, και ενός ιδιότυπου δοσιλογισμού. Και ως εκ τούτου, δεν το δέχομαι σαν Νόμο του Κράτους.
Εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την πολιτική και καταλαβαίνουν ότι αυτή έχει μια δυναμική και ότι δεν είναι "ακίνητη", αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται "σλάλομ".
Το περσινό Μνημόνιο, αυτό ήταν ένας μονόδρομος που μας κατέληξαν η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων που μας κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μην κοιτάτε, που εγώ προσωπικά "ξέχασα" το κακό που μας έκανε, και δεν ανέλαβα έναν ρόλο, όπως θα έπρεπε, αυτόν "του άτεγκτου πολιτικού Εισαγγελέα".
Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Αυτοί είναι από κοινού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διεκπεραιώσει έργο
Όμως, εκείνη τη στιγμή, στο "παρά πέντε", δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. Όμως, προϊόντος του χρόνου, διαπιστώσαμε ορισμένα πράγματα.
Άλλη η Ευρώπη τότε, και άλλη η Ευρώπη τώρα. Βρήκαμε ότι υπάρχουν κι άλλοι δίοδοι, βρήκαμε τα κενά και τα λάθη. Είδαμε ότι η κυβέρνηση της χώρας ήταν ανεπαρκής. Που φαινόταν ότι η κυβέρνηση των 3-4 μηνών ήταν ανεπαρκής;
Τώρα όμως, μετά από την πορεία 21 μηνών στη "πλάτη" τους, δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν έργο.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις "δουλείες" του παρελθόντος. Κόστισαν πολλά χρήματα στο Δημόσιο, όλοι αυτοί τους οποίους διόρισε από το "παράθυρο", όλες οι διάφορες εταιρείες και οργανισμοί που ίδρυσε και αργότερα κατήργησε.
Δεν μπορεί να απαλλαγεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ από αυτά.
Είπα χθες στον κ. Παπανδρέου, ότι αν ο Αγαμέμνονας είχε το ίδιο "κράμα", θα είχε μείνει "άνεργος" ο Όμηρος. Δεν θα ξεκινούσε ποτέ η εκστρατεία στην Τροία.
Επομένως, αυτό το "κράμα" δεν λειτουργεί, δεν είναι αποδοτικό. Έχει φοβικά σύνδρομα.
Κυβερνούν τα συνδικάτα
Άραγε, ποιος κυβερνά σήμερα την ΔΕΗ; Κυβερνά και διοικεί την ΔΕΗ ο νόμιμος διοικητής της που πέρασε την διαδικασία της Βουλής, ή ο κ. Φωτόπουλος; Δεν θυμόμαστε το όνομα του επίσημου διοικητή της ΔΕΗ. Τα "παιδιά" του ΠΑΣΟΚ κυβερνούν, ο κ. Φωτόπουλος. Κυβερνά η "αντίληψη" του ΠΑΣΟΚ.
Άρα, δεν εμπιστεύομαι μια τέτοια αδύναμη κυβέρνηση.
"Βουλευτοποίησαν" όλους τους εργατοπατέρες από τα δύο κόμματα εξουσίας κυρίως, ίσως και το ΚΚΕ, όπως ο κ. Πρωτόπαπας, ο Πιπεριάς κ.λπ.
Έχει γίνει "σχολή" η "βουλευτοποίηση".
Η Ελλάδα έχει έναν "κακοήθη όγκο". Αυτός ο "κακοήθης όγκος" λέγεται "κομματικές συντεχνίες". Αυτές κατέστρεψαν τη χώρα, και έφεραν τα πράγματα στη σημερινή οικτρά κατάσταση.
Να δούμε τώρα πλέον τι μπορεί να κάνουμε από εδώ και πέρα.
Το Μάαστριχτ ήταν η "ταφόπλακα" της Ελληνικής οικονομίας
Πρώτα, να εξηγήσουμε ποια είναι τώρα η Ευρώπη. Η καταστροφή της Ευρώπης και η "θανατηφόρος δόση" της, ήταν η περίφημη Συμφωνία Μάαστριχτ του 1992.
Όταν υπογράψαμε αυτήν τη συμφωνία, πήραμε μαζί μας και την "ταφόπλακα".
Περιορίστηκε δραματικά το ποσοστό του πληθυσμού, ο οποίος απασχολούταν στην γεωργία. Από το 18%, μας περιόρισε στο 7%. Η συμμετοχή της γεωργίας στο ΑΕΠ, από 15%, μειώθηκε στο 4%.
Με αυτές τις αλλαγές, χάσαμε τον "τροφοδότη" και τη "ζωή" της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, την γεωργία. Μας είπαν να γίνουμε από αγροτική χώρα, τουριστική.
Και τελικά μείναμε με τουρίστες που δεν έρχονται, λόγω του ακριβού ευρώ.
Σήμερα, αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα τους όρους της συνθήκης αυτής που είναι απαραίτητη για την ΟΝΕ, καμία χώρα δεν θα πληροί τα κριτήρια εντάξεως. Πρώτη από όλες θα ήταν η ίδια η Γερμανία. Αυτή έχει έλλειμμα περισσότερο από το προβλεπόμενο από την Συνθήκη 60%. Έχει περίπου 80%. Επίσης, έχει έλλειμμα 3.5 % επί του ΑΕΠ, από το προβλεπόμενο 3%. Αντίστοιχα, η Γαλλία έχει 7%. Επομένως, γιατί αυτός ο τρόμος για την Ελλάδα; Βέβαια, έχουμε μεγαλύτερο Δημόσιο χρέος. Αλλά, και οι άλλες χώρες δεν πάνε πίσω.
Για να μπει μια χώρα στη ΕΕ, βάσει της συνθήκης, πρέπει να έχει κάτω από 60%. Σήμερα ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 80%. Ο μέσος όρος του ελλείμματος είναι 6,5. Άρα, δεν είμαστε μακριά του μέσου όρου.
Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ
Φορολογία του διοξειδίου του Άνθρακος. Κάθε φορτηγό που μπαίνει στην Ελλάδα φορολογείται, ούτως ώστε, να εξισώνεται η τιμή των προϊόντων με τα Ελληνικά.
Να επιβάλλουμε δασμούς. Θα βγάλω με αυτόν τον τρόπο πολύ περισσότερα χρήματα, χωρίς να φορολογήσω. Μπορώ να επιστρέψω όλες τις φορολογίες από το 2009 και να παίρνω χρήματα από τους Δασμούς, και από την Φορολογία του Διοξειδίου του Άνθρακος. Άρα, υπάρχει άλλη περπατησιά την οποία δεν θέλει η Ευρώπη και φοβάται η κυβέρνηση.
Θα πληρωθεί κανονικά η 5η δόση
Η επόμενη δόση έχει εξασφαλιστεί, και λένε όλοι ψέματα όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Ψεύδονται ασυστόλως.
Για τη δόση δεσμεύτηκε ο κ. Ομπάμα από την Αμερική, σε επικοινωνία που είχε με την κ. Μέρκελ, το βράδυ της συνεδριάσεως των πολιτικών αρχηγών. Η δόση έχει εξασφαλιστεί από τότε. Ό, τι και να γίνει είναι εξασφαλισμένο. Τα υπόλοιπα είναι εκβιασμοί. Προσπαθούν να μας βάλουν να ψηφίσουμε με το "μαχαίρι στο λαιμό". Δεν είναι έτσι. Μπορούμε να ψηφίσουμε με ησυχία, με ηρεμία, και όχι μέσα σε 8 ώρες να υπογράψουμε κάτι που θα δεσμεύει την Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια.
Όχι, διαφωνώ ριζικά. Έχουμε ύφεση, και πάμε από ύφεση σε ύφεση και όχι σε ανάπτυξη. Δεν ζει η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό.
Τι θα ψηφίσει ο ΛΑ.Ο.Σ
Θα ψηφίσω "ΟΧΙ" γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μου κάνει. Από εκεί και πέρα, πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε. Έχω ακούσει κάποιους "λεονταρισμούς", αλλά λεονταρισμοί σε τέτοια στείρα εποχή δεν χωρούν.
Ακούω που λένε κάποιοι, ότι αν ήταν 180 θα ψήφιζα. Να πάμε στους 180 για να δούμε τι θα κάνει ο καθένας, να τελειώνουμε.
Οι εκλογές θα ήταν καλοδεχούμενες, θα χτυπούσα καμπάνες αν συνέβαινε αυτό γιατί θα έδειχνε ότι θα απαλλαγούμε από τη στείρα αντίληψη των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
Εκλογές σημαίνει οικουμενικό σχήμα, ή κυβέρνηση συνεργασίας από τη Δευτέρα το πρωί. Άρα, εφόσον δεν μπόρεσαν να κάνουν τώρα αυτήν την κυβέρνηση, θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών. Τώρα, ποιος θα είναι πρωθυπουργός, μικρή σημασία έχει από τη στιγμή που θα είναι ευρύτερο το σχήμα και πιο αποδοτικό.
Η Ελλάδα αρνείται επιμόνως αίτημα της Ελβετίας για φορολόγηση λογαριασμών
Από το 1983 προσπαθεί η Ελβετία να μας "πείσει" να πάμε σε μια συνεννόηση για ανταλλαγή απόψεων για τις φορολογικές απάτες. Προχθές, ο ελληνικής καταγωγής Βουλευτής, κ. Ιωσήφ Ζησιάδης, έκανε ερώτημα στην Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας η οποία απάντησε:
«Από το 2005 παρακαλώ την Ελλάδα να δεχτεί να συνεργαστούν για την φορολόγηση όλων των λογαριασμών, και η Ελλάδα αρνείται επιμόνως».
Αρνείται από το 2005. 4 χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή, και 2 χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν συνεργάζονται. Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του εγγράφου από τη Βουλή της Ελβετίας, είπε ο κ. Βενιζέλος ότι θα έρθει σε συνεννόηση με την Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας. Παρακαλεί η Ελβετία, και όχι η Ελλάδα, να βρούμε τους "μεγαλοκαρχαρίες" που βγάζουν τα λεφτά έξω.
Εάν το είχαμε κάνει έγκαιρα, το προϊόν από τη φορολόγηση αυτών των κεφαλαίων θα ήταν περίπου 80 δισ. Άρα, δεν θα είχαμε ανάγκη κανένα Μνημόνιο.
Αλλά, δυστυχώς, αυτοί που έχουν βγάλει τα μεγάλα κεφάλαια έξω, είναι οι εκλογείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.