ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: PRESS-GR Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Με βάση όσα έχει υποστηρίξει και δημόσια το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Πελαγίδης (ο οποίος είναι καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπσιτήμιο Πειραιά και επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics) η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία δεν προσδίδει ορατά στοιχεία αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον ενώ αντίθετα τα προβλήματα θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα...
τον επόμενο χρόνο το δημόσιο χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ.
Κατά τον κ. Πελαγίδη (ο οποίος επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος) οι περικοπές δαπανών συμβάλλουν ως ένα σημείο στο ρυθμό μείωσης του χρέους, ταυτόχρονα όμως περιορίζουν δραστικά τη ροή χρήματος στην οικονομία, καθώς επίσης και την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία από την φορολόγηση. Επίσης θεωρεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί αυστηρά μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο καθώς και οι φορολογικές και ασφαλιστικές νομοθεσίες.
Ως "βιώσιμη και αποτελεσματική λύση" για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις υποστηρίζει τη λύση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Και όπως λέει η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει άμεσα και να μειώσει το ελληνικό χρέος κατά ένα ποσοστό περίπου της τάξεως του 30%. "Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις δανειακές της ανάγκες" σύμφωνα με όσα πιστεύει.
Στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους θεωρεί κρίσιμο το ρόλο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καθώς οι τράπεζες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό το πρώτο μέτρο που ορίζει ως απαραίτητο είναι ο καθορισμός χρήσης γης και το δεύτερο η διευκόλυνση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, η οποία θα πρέπει να μπορεί να γίνει μέσα σε μια ημέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.