Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Μυρίζει» νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών


Στα σκαριά βρίσκεται η σύγκληση και νέου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια. Ενδεχόμενο το οποίο βρίσκεται στα σχέδια του Πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να
ξανακάνει άνοιγμα συναίνεσης στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και ειδικά στην ΝΔ, στοχεύοντας στη σύγκληση απόψεων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κυβερνητική πολιτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν έκκλησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να αναβάλλει τετραήμερο ταξίδι στο εξωτερικό -μάλλον στην Κολωνία της Γερμανίας- το οποίο είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει στο τέλος της εβδομάδας, για προσωπικούς λόγους.

Παράλληλα, ανοιχτό φαίνεται ότι κρατάει το πρόγραμμά του για το τέλος της εβδομάδας και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες να επιχειρήσει μία εξ’ αρχής προσέγγιση προς την ΝΔ και τον Α. Σαμαρά, είτε υπό την ομπρέλα της Προεδρίας, είτε ακόμη και με κατ’ ιδίαν συνάντηση, ειδικά μετά τον καθορισμό του πλαισίου μέσα στο οποίο ο Πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να παράσχει συναίνεση.

Ερώτημα παραμένει το αν τελικά σε ενδεχόμενη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών -ή σε πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου για κατά μόνας συναντήσεις- θα απαντήσει θετικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες στην ομιλία του προς την Κ.Ο. της ΝΔ, έχει προγραμματίσει την Παρασκευή να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλεισμένο το ραντεβού για συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, για την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι. Οπότε, στην Συγγρού εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθεί η συνάντηση των Βρυξελλών για μετά την Παρασκευή και πριν από την Τρίτη –με επικρατούσες ημερομηνίες την Κυριακή 5/6 ή τη Δευτέρα 6/6- προκειμένου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή, εφ’ όσον τελικά αποφασιστεί να συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώνεται η τριήμερη περιοδεία του Α. Σαμαρά στην Κρήτη, οπότε και ο Πρόεδρος της ΝΔ επιστρέφει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive