Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το διαδίκτυο, οι κινητές συσκευές, οι κίνδυνοι και οι άμυνες


Το World Wide Web φαίνεται να διευρύνει τον κόσμο. Οι πάντες είναι συνδεδεμένοι με όλους και αυτό αλλάζει τον τρόπο που γίνονται πολλά πράγματα ιδίως σε σχέση με τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ. Η τελευταία δεκαετία γνωρίζει έτσι μια καθοριστική εξέλιξη για τις αγορές ξεπερνώντας την εποχή που οι διαφημιστικές περίμεναν το ένθετο της Κυριακής για να στοχεύσουν στους πελάτες τους.

Για αιώνες οι διαφημιστές κοινοποιούσαν τα μηνύματά τους μέσω έντυπων μέσων ενημέρωσης. Ακόμη και πριν από την έλευση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περιοδικά και οι εφημερίδες ήταν το μέσο.

Τον 21ο αιώνα, ωστόσο, τα έντυπα μέσα δίνουν τη θέση τους στην ηλεκτρονική επικοινωνία, όχι μόνο λόγω πρωτοφανούς ευκολίας και ταχύτητας αλλά και επειδή ο συνδυασμός της τεχνολογίας και του διαδικτύου προσφέρουν πολλούς νέους τρόπους ώστε οι διαφημιστές να εντοπίσουν εύκολα τους πελάτες τους.

Κατά την τελευταία εβδομάδα έχει υπάρξει έντονη δημοσιότητα γύρω από τη δυνατότητα των iPhone της Apple να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη θέση του χρήστη μέσω GPS.

Αν και σε πρώτη φάση φάνηκε ότι οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται μόνο στα κύτταρα των μεταφορέων (που λειτουργούν υπό πολύ αυστηρούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων και τα δεδομένα τους μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με δικαστική απόφαση), πρόσφατα, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι τόσο το iPhone όσο και το Android δεν συλλέγουν απλώς τις πληροφορίες αλλά και τις διαβιβάζουν σε τακτική βάση στην Apple και στην Google αντίστοιχα.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ίδια τεχνολογία του Internet που δημιουργεί τους κινδύνους, ταυτόχρονα παρέχει και τις άμυνες εναντίον τους. Οι ειδικοί συνιστούν να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας και τείχη προστασίας στις συσκευές επικοινωνίας μας. Επίσης θα πρέπει να ελέγχουμε τραπεζικούς λογαριασμούς και λογαριασμούς πιστωτικών καρτών online καθημερινά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: στα smart phones καλό είναι να απενεργοποιηθεί το GPS εάν δεν χρειάζεται πραγματικά, ποτέ μην κάνετε κλικ σε ένα e-mail για την προέλευση του οποίου αμφιβάλετε, ενώ τονίζουν ότι καλό είναι να απενεργοποιούμε το κινητό μας πότε-πότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive