Η «Ελευθεροτυπία» έχει σήμερα τέτοιο ύφος και ήθος στην αρθογραφία της και στις πληροφορίες της, που είναι πολύ δύσκολο να της αμφισβητηθεί η εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει.
Η «Ελευθεροτυπία» είναι η εφημερίδα που απεκάλυψε, παρά τις διαψεύσεις, την υπόθεση του Βατοπεδίου και το θέμα των υποβρυχίων. Και οι δύο αυτές υποθέσεις οδηγήθηκαν σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με βάση τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης Υπουργών.
Όπως και να έχει το ζήτημα, ένα πρέπει να θεωρείται βέβαιο. Ότι το Κατάρ, όπως και η Κίνα, σε άλλη περίπτωση, δεν είναι διατεθειμένο να ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση, με νόμο το fast-track, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το δικό του ανάδοχο του έργου. Και είναι απόλυτα φυσικό. Αυτή τη στιγμή η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και του Κατάρ, και υποτίθεται ότι η επένδυση αυτή θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.
Στο σημείο αυτό, είναι που έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Διότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που γίνονται σε αναπτυγμένες περιοχές, δουλεύουν ανταγωνιστικά στις ήδη αναπτυγμένες, από Έλληνες επιχειρηματίες, περιοχές. Οι καλές επενδύσεις είναι αυτές που γίνονται σε υπανάπτυκτες περιοχές, ώστε να δημιουργούν επιπρόσθετη αξία. Όχι σε ήδη αναπτυγμένες περιοχές του ίδιου τύπου και χαρακτήρα, που θα απαξιώσουν τις υφιστάμενες υποδομές και θα υποβαθμίσουν τις περιουσίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.