Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ kiousis@enet.gr
Σ' ένα χωριουδάκι της Αρκαδίας, τα Πέρα Μέλανα (φωτογρ.), οι κάτοικοι αγαπούν τον τόπο τους και τον κρατούν ζωντανό. Ενώ άλλοι τόποι ερημώνουν, εδώ στην πλαγιά του Πάρνωνα, μες στα πλατάνια και τα κυπαρίσσια, με τους 300 κατοίκους, διαβιούν 10 πολύτεκνες οικογένειες.
Αναγνωρίζοντας την προσφορά και το ρόλο στην τοπική κοινωνία της μητέρας που φέρνει στον κόσμο και μεγαλώνει πάνω από τέσσερα παιδιά, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Μελάνων τίμησε τις δέκα πολύτεκνες μητέρες του χωριού, προσφέροντας σε καθεμία από μία εικόνα της Παναγίας...
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και φωτογραφικό υλικό που παραχώρησαν οι πολύτεκνες μητέρες, φωτογραφίες που απεικονίζουν ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές και βέβαια αποδεικνύουν τον κυρίαρχο ρόλο της οικογένειας στην αύξηση του πληθυσμού και την τόνωση της ελληνικής επικράτειας. Εδώ η μικρότερη πολύτεκνη μητέρα είναι 35 ετών και η μεγαλύτερη 88!
«Οταν υπάρχει πραγματική αγάπη, κατανόηση και συνεννόηση στο ζευγάρι όλα γίνονται και οι όποιες δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά που αισθάνεται μια γυναίκα όταν φέρνει στον κόσμο ένα παιδί» λέει στην «Ε», συγκινημένη, η 55χρονη Ελένη Δημητρακοπούλου (φωτογρ.), που έχει τρεις γιους, μία κόρη και πέντε εγγόνια.
«Εμείς περάσαμε μεγάλη φτώχεια και τα βγάλαμε πέρα και τα σημερινά ζευγάρια, που έχουν όλες τις ανέσεις, δεν μπορούν να κρατήσουν μια οικογένεια; Εμείς δεν είχαμε ούτε καλοριφέρ, μαζεύαμε ξύλα από το δάσος για να ανάψουμε φωτιά και να ζεσταθούμε το χειμώνα. Με το μωρό στην αγκαλιά, τρεις ώρες για να πάμε και τρεις για να γυρίσουμε από το βουνό, μες στο κρύο, για να σπείρουμε σιτάρι, κριθάρι, όσπρια. Αν είχα εγώ τότε τις ανέσεις που έχουν σήμερα, θα έκανα δέκα παιδιά» μας λέει η εβδομηντάχρονη συνταξιούχος αγρότισσα Χριστίνα Τσουκάτου, που έχει πέντε παιδιά και εφτά εγγόνια.
Ναυ. Καρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.