Τρίτη 10 Μαΐου 2011
Και άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη συνέχεια Παπανδρέου στον Πρόεδρο με τις φήμες να οργιάζουν…
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάει σήμερα
ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου
προκειμένου να τον ενημερώσει -λέμε τώρα -για
την πορεία κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου
Προγράμματος,-ας πούμε- ενώ αργότερα θα
προεδρεύσει σε άτυπο υπουργικό
συμβούλιο για το ίδιο θέμα....
Όλα αυτά στον απόηχο της παρέμβασης του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος απασχόλησε εχθές την επικαιρότητα και με δηλώσεις του έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού, επισήμανε πως δεν έχει θέση «σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές» και ζήτησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με 180 ψήφους.
Θεωρείται βέβαιο πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εμμέσως στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και θα προσπαθήσει να κλείσει το θέμα.
Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την παρέμβαση Λοβέρδου, ωστόσο επισημαίνουν πως κάθε υπουργός μπορεί να λέει την άποψή του δημόσια και συμπληρώνουν πως «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες διαφοροποιούνται οι υπουργοί, αντίθετα με εμάς που δεν έχουμε συνηθίσει τον διάλογο».
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δε, σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο είχε «επιτρέψει» τη δημόσια έκφραση απόψεων από πλευράς υπουργών.
Ωστόσο στο δρόμο προς το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις ούτως ή άλλως, καθίσταται πλέον επιθυμητό να ελαχιστοποιηθούν οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών που διαφοροποιούνται έμμεσα ή άμεσα.
Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να τοποθετηθούν επί αυτών των φαινομένων και άλλοι υπουργοί. Άλλωστε δεν είναι μόνο το Μέγαρο Μαξίμου που θορυβήθηκε από τις δηλώσεις Λοβέρδου. Η κα Άννα Διαμαντοπούλου με δικές της δηλώσεις κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Υγείας.
Η κα Διαμαντοπούλου επισήμανε πως: «σε αυτό το πέλαγος αυτό το καράβι δεν μπορεί να το πάει μόνος του ο πρωθυπουργός και στο πλήρωμα να υπάρχει σπαραγμός».
Αναμένονται και άλλες παρεμβάσεις για το θέμα αυτό από κυβερνητικά στελέχη.
Όσον αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και στο κλίμα της αναταραχής που δημιούργησε ο κ. Λοβέρδος, φούντωσαν τα σενάρια (ακόμα και αυτά των εκλογών), από το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται «καθησυχαστικοί» και μιλούν για μια συνάντηση, από αυτές που συνηθίζει ο κ. Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο, ιδιαίτερα μετά ή εν όψει κρίσιμων αποφάσεων.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Όσο και να τον έχει αποκλήσει το Σύνταγμα, κάτι μπορεί να κάνει ο πρώτος πολίτης, ο εκπροσοπών τον Ελληνικό λαό, κός Παπούλιας. Να αφήσει το πασοκικό παρελθόν του και να κοιτάξει τον λόγο εφ'ώ ετάχθει.
ΑπάντησηΔιαγραφή