Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Οι ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.Τιμούν τον αγώνα των εργαζομένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα.

«Η Πρωτομαγιά του 2011, ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου.

Η διακήρυξη της ΓΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε μια μεγάλη δοκιμασία και με σοβαρά προβλήματα. Η 1η Μάη 2011 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών».

Δύο συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία, όπου θα ακολουθήσουν και οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών, στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών.

Το ΠΑΜΕ που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και ακόμη 72 πόλεις της χώρας, κατέθεσε νωρίτερα στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο, τιμώντας τους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive