Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: Η Κορυτσά είναι αλβανική!


www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

«Η Κορυτσά έχει παράδοση στην εργασία, στον πολιτισμό, στην οικονομία, στις μικρές μεταποιητικές βιομηχανίες, στην τέχνη, την ποιότητα της εκπαίδευσης. Και σε αυτήν την εξέλιξη η λέξη κλειδί είναι ο πατριωτισμός. »Για την αγάπη προς την Αλβανία, την αγάπη προς την Κορυτσά, την αγάπη προς τη σημαία, αυτό είναι το σύνθημα του κόμματός μας, PDIU. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα κάθε Αλβανού, παλαιού και νέου.
»Δεν συμφωνούμε στην εθνικιστική προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία η Κορυτσά πρέπει να χάσει τους δεσμούς της με τους γείτονές της. Όχι. Θέλουμε η Κορυτσά να ανακτήσει την σημασία της στην περιοχή. Η Κορυτσά αποτελεί τον κόμβο που συνδέει την Ελλάδα με την πΓΔΜ, είναι το πιο σημαντικό σημείο του τριγώνου αυτού. Επιζητούμε να αναφανεί η μοναδική αλβανική προοπτική της και όχι η ελληνική, σε μια προοπτική, ανοίγματος των συνόρων.
»Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η γειτονική χώρα, η οποία κατέχει παράνομα περιουσία των Αλβανών τσάμηδων της Κορυτσάς, επεκτείνει τα πολιτιστικά σύνορά της μέχρι την Κορυτσά; Μήπως η Αλβανία δεν είναι τόσο κακή για να γίνεται αυτό; Read more...

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive