Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ερώτηση του Μάκη Βορίδη για τους εργαζόμενους της Galileo Hellas Α.Ε.

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για το μέλλον των εργαζομένων της εταιρίας GALILEO HELLAS Α.Ε. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών την παρακάτω ερώτηση:

Η υπό ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης εταιρεία GALILEO HELLAS Α.Ε., θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας και κερδοφόρα κατά την εικοσαετή πορεία της, απασχολούσε 25 άτομα μόνιμο προσωπικό, το οποίο παραδόξως, δεν υπήχθη όπως οι λοιποί υπάλληλοι της Ολυμπιακής, στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν. 3717/08 με τις οποίες καλύφθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι του Ομίλου Ο.Α., πριν απολυθούν από τον εκκαθαριστή.
Η μη υπαγωγή των ελάχιστων εργαζομένων της εταιρείας στο καθεστώς του Νόμου, καθιστά τη μεταχείρισή τους άνιση και ανεπικεική, δεδομένου ότι αφενός δεν προκαλείται δαπάνη στον προϋπολογισμό από την υπαγωγή τους, αφετέρου επειδή επίκειται στο τέλος του τρέχοντος μηνός (Μαρτίου 2011) η εκκαθάριση της εταιρείας και η οριστική απόλυσή τους, χωρίς την αναγνώριση κανενός δικαιώματος.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Που οφείλεται το καθεστώς διάκρισης στη μεταχείριση των ελάχιστων εργαζομένων της εταιρείας, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι του Ομίλου της Ο.Α., απεχώρησαν με τις διατάξεις του Ν. 3717/08;
  2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική πρωτοβουλία για την υπαγωγή των 25 εργαζομένων της εταιρείας στο ίδιο καθεστώς με τους συναδέλφους τους και αν όχι, γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive