Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η Γερμανία πατά επί πτωμάτων και έχει ανάπτυξη, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και η Ελλάδα μαζί βλέπουν την ανεργία τους στα "κόκκινα" .

Γερμανία: Η μείωση της ανεργίας ενισχύει τις προβλέψεις ανάπτυξης της οικονομίας...Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο δεκαετιών (7,1%) έπεσε η ανεργία στη Γερμανία τον Απρίλιο, ξεπερνώντας μάλιστα και τις προσδοκίες που υπήρχαν.


Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 37.000, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 2,97 εκατ., το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 1992. Καθοριστικό ρόλο στη μείωση αυτή έπαιξε η ισχυρή ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, καθώς γερμανικές εταιρίες προσέλαβαν 39.000 υπαλλήλους τον Μάρτιο.

Η ανάκαμψη άλλων οικονομιών της ευρωζώνης συναντά, ωστόσο, πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες.
Έτσι, στη Γαλλία, οι καταναλωτικές δαπάνες σε προϊόντα που παρήγαγε η βιομηχανία μειώθηκαν κατά 0,7% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και τα υψηλότερα επιτόκια κράτησαν στα ίδια επίπεδα ή μείωσαν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Στην Ιταλία, η παραγωγή επιδεινώθηκε τον Απρίλιο, μία ακόμη ένδειξη ότι η ανάκαμψη καθυστερεί.
Αντίθετα, στη Γερμανία το κλίμα ευφορίας επιτρέπει προβλέψεις για ανάπτυξη 2,6% το 2011 με το επιχείρημα ότι η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών από τους εργαζόμενους που φοβούνται λιγότερο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=271039

Υ.Γ. ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive