«Όλα αυτά τα οποία ζούμε σήμερα, είναι απότοκος μιας λαθεμένης πολιτικής του κ. Παπανδρέου. Το Μνημόνιο έγινε γιατί ήταν απαραίτητο για δύο λόγους: Πρώτο, γιατί το χρέος που δημιούργησαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, ιδίως του κ. Σημίτη και του κ. Καραμανλή, ήταν δυσβάστακτο. Δεύτερο, η πολιτική δολιότητα του κ. Παπανδρέου. Αυτός, μη έχοντας το θάρρος να πάρει τα μέτρα μόνος του, ως Σοσιαλιστής δήθεν , εξυπηρετήθηκε πάρα πολύ με το να παίρνει τα μέτρα αυτά η τρόικα, και αυτός να τα υλοποιεί. Όμως, αυτά τα μέτρα ήταν καθαρά εισπρακτικά για τα χρέη της χώρας προς τρίτους. Δεν ήταν μέτρα αναπτυξιακά για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της, και να μπορέσει να αντιμετωπίσει αύριο το χρέος της».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στο κανάλι ALTER.
Για το νέο πακέτο μέτρων που εξαγγέλλει
Τώρα έχουμε άλλο ένα πακέτο μέτρων 23 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει εγκληματικές ενέργειες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Μειώνεται η αγοραστική δύναμη. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Θα κλείσουν και άλλα μαγαζιά, θα έχουμε αύξηση της ανεργίας. Η ανεργία είναι 50%. Είναι πολύ μεγάλη. Ένας στους δύο Έλληνες πολίτες, δεν έχει εργασία. Και αυτό είναι οδυνηρό. Ερωτώ την Κυβέρνηση: Tι όραμα έχει σήμερα ένας νέος; Ποια είναι η ελπίδα και η προσδοκία του; Δεν πάει πουθενά. Πάει στο χάος, στο θάνατο και στη μετανάστευση. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για δουλειά. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δημιουργήσουμε οράματα. Κλείνουν συνεχώς τα μικρά καταστήματα από τον τρομακτικό ανταγωνισμό των μεγάλων πολυεθνικών καταστημάτων και αλυσίδων. Με ποια προοπτική θα ανοίξουν οικογένεια τα νέα ζευγάρια σήμερα στη χώρα μας;
Δεν είναι η Ελλάδα μια ελεύθερη χώρα πλέον. Η Ελλάδα είναι υπόδουλος. Είναι ένα πράγμα το οποίο μας είχε πει πριν μερικά χρόνια η κ. Μπενάκη, ως Πρόεδρος της Βουλής, στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Είχε πει τότε ότι θα χάσουμε την Εθνική μας κυριαρχία, και τα σύνορά μας. Τότε έλεγα, τι λέει η κ. Πρόεδρος ; . Και φώναζα. Και αυτό έγινε πράξη.
Μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια, όπως είπε και ο στενότατος συνεργάτης του Α. Παπανδρέου, αλλά προφανώς όχι του κ. Γ. Παπανδρέου, ο καθηγητής κ. Κασιμάτης.
Γιατί κανένα από αυτά τα κορυφαία στελέχη που μπόρεσαν και έστησαν το ΠΑΣΟΚ, αν θέλετε και τον μύθο του Α. Παπανδρέου, όπως ο κ. Κασιμάτης, ο κ. Λιβάνης, δεν είναι σήμερα κοντά στο Γ. Παπανδρέου. Έτσι λοιπόν πράγματι οδηγούμεθα εκεί.
Χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία
Έχουμε χάσει την Εθνική μας κυριαρχία, και αυτό δεν είναι αποκλειστικώς μόνο ευθύνη του κ. Γ. Παπανδρέου. Νομίζω ότι ευθύνη είναι όλου του πολιτικού κόσμου, ο οποίος δεν θέλει να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Και ο καθένας, πετάει την καυτή πατάτα στον άλλον. Έκανα επανειλημμένες εκκλήσεις για 13 μήνες, να μπορέσουμε να πάμε σε μία Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης και Οικουμενικής Αντίληψης. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το απέρριπτε.
Κατόπιν αυτού, πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές, ούτως ώστε την εντολή να την δώσει ο Ελληνικός λαός. Να αναγκάσει ο Ελληνικός λαός τον πολιτικό κόσμο να δείξει περισσότερη σοβαρότητα, και λιγότερη πολιτική χυδαιότητα.
Εκκωφαντική η σιωπή της εκκλησίας
Ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας λείπει πολύ. Πιστεύω δεν θα άφηνε όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος της χώρας και θα τα επαναλάμβανε κάθε πρωί από τον ’μβωνα. Και με προβληματίζει αυτή η εκκωφαντική σιωπή της εκκλησίας. Έχει λόγους η εκκλησία να μιλήσει για την κακουχία του Ελληνικού λαού.
Για την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να μην έχει θεσμικά -εκ του Συντάγματος- τρόπο παρέμβασης, έχει όμως ένα τεράστιο κύρος το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αν ακουγόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ένα διάγγελμα του όπου θα τοποθετούσε τα πράγματα στο πραγματικό τους πλαίσιο, τότε αυτό θα το λάμβαναν υπόψη σοβαρά εκείνοι που θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το κύρος, την σοβαρότητα αλλά και την ανταπόκριση στον Ελληνικό λαό να ακουστεί. Και δεν πρέπει να το αποκλείσουμε, αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν έτσι. Και δεν βλέπω λόγο για ανάσχεση αυτής της κατηφόρας.
Χαστούκι στους Δημοκρατικούς Θεσμούς
Είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για ένα μίνι πολιτικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ο κ. Παπανδρέου σήμερα που κλείνει η Βουλή, ανακοινώνει μέτρα όταν θα ανοίξει μετά από 20 μέρες; Πως εμείς θα κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο; Είναι προσβλητικό αυτό που έκανε. Εμείς το είπαμε και χθες και δεν καταλαβαίνω τα άλλα κόμματα γιατί δεν παρακολούθησαν αυτή την λογική. Γιατί καταπατάς Θεσμούς; Περίμενες να κλείσει η Βουλή για να τα πεις; Είχαν αναγγείλει ότι στις 15 Απριλίου θα γίνει η ανακοίνωση. Αλλά το ήξεραν από πριν. Αυτό είναι χαστούκι στους δημοκρατικούς θεσμούς και μου κάνει εντύπωση πως το έκανε ο κ. Παπανδρέου. Φαίνεται ότι είναι τόσοι στριμωγμένος που και τους θεσμούς πλέον τους προσπερνά.
Για τους σκοπούς της λήψης των νέων μέτρων
Τα μέτρα λήφθηκαν μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων της τρόικα. Όχι όμως για ανάπτυξη, για αυγάτισμα της οικονομίας μας. Αυτή ήταν η λάθος περπατησιά της κυβέρνησης. Κάθε μέρα έχουμε κλεισίματα μαγαζιών. Όταν αυξάνονται τα ενοικιαστήρια μαγαζιών και επαγγελματικών στεγών, αυτό σημαίνει ότι μαραζώνει η οικονομία. Όσο και να πάνε τα spread, από τη στιγμή που δεν έχω σκοπό να βγω έξω να πάρω χρήματα, το προσπερνώ. Το θέμα είναι, μπορώ να μηδενίσω το έλλειμμα; μπορώ να πω στους Έλληνες ότι θα ζήσουν με αυτά που παράγουν και μην περιμένουν από έξω; Γιατί όλο αυτό συνέβη επειδή όλοι οι πρωθυπουργοί είχαν την εύκολη λύση. Δίνω στις συντεχνίες, στους "εκβιαστές" συνδικαλιστές -στις κεφαλές- δανειζόμενος και κάποια στιγμή ξεχείλισε η κατάσταση. Τώρα μπορεί ο Έλληνας να ζήσει χωρίς δανεικά; Δεν το βλέπω. Θα είμαστε συνεχώς σε ένα κύκλο δανείων και αναδανεισμού και θα είμαστε συνεχώς με την γλώσσα έξω. Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου το ταχύτερο δυνατόν. Να έρθει μια άλλη με νέα νοοτροπία για την λήψη μέτρων που θα φέρουν στην χώρα μια προοπτική, ένα όραμα. Να τολμήσει ένας άνθρωπος σήμερα να ανοίξει μια επιχείρηση. Όταν το έθεσα αυτό στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός μου είπε: "μα πώς; Έχουμε τόσες νέες άδειες και το 95% αυτών είναι για καφετέριες". Αλλά με καφετέριες δεν πάει μπροστά μια χώρα. Χρειαζόμαστε εργοστάσια που καπνίζουν.
Έγινε μια σειρά λάθος μέτρων, και πολλά καθυστέρησαν.
Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ
Είχα πει πέρσι για μείωση των διοδίων. Το κάνουν τώρα με καθυστέρηση 1 έτους, και ενώ έχει πεθάνει η επαρχία από την αύξηση των διοδίων και την αύξηση της βενζίνης. είχα μιλήσει από πέρυσι για το τέλος μονιμοποίησης των αυθαιρέτων. Έρχεται να γίνει τώρα. Αυτός είναι ένας γλυκός φόρος, προκειμένου ο άλλος να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Είχα μιλήσει για ενοποίηση της φορολογίας των πετρελαίων με ταυτόχρονη παντελή μείωση της ΔΕΗ. Δηλαδή, μέχρι 100 KWH δεν πληρώνει ο φτωχός. ’ρα εξισορροπώ αυτά που του παίρνω από το πετρέλαιο. "Όχι" στο χαράτσι της ΕΡΤ. Αν αυτό φύγει ανακουφίζεται ο κόσμος από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται να έχει 250 σταθμούς και 500 διαύλους. Μπορεί να περιοριστεί σε 2 σταθμούς και 2 - 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δεν χρειάζεται αυτό το υδροκέφαλο μοντέλο που δεν παρακολουθεί εξάλλου κανένας.
Για τα νέα φορολογικά μέτρα
Το θέμα είναι: "ωφελούν την οικονομία αυτά τα μέτρα;" Όταν μειώνεται με αυτά τα μέτρα το εισόδημα του απλού πολίτη και δεν μπορεί να αγοράσει κάτι έτσι ώστε να αυξήσει το ΑΕΠ και να πάρει το κράτος πρόσθετα έσοδα, αυτό είναι λαθεμένη πολιτική.
Εγώ διαφωνώ σε όλα τα μέτρα και κρατάω μια επιφύλαξη για τις φοροαπαλλαγές, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε την ίδια μεταχείριση από το κράτος. Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, το δικό μας πρόγραμμα λέει ότι φορολογείται το ακίνητο και όχι ο ιδιοκτήτης. Εγώ για κάθε ακίνητο ή επιφάνεια θα παίρνω π.χ. το 0.5% το χρόνο. Αυτή θα είναι και η μόνη του επιβάρυνση. Δεν υπάρχει ούτε φόρος μεταβίβασης, ούτε τίποτα άλλο. ’ρα εμένα σαν κράτος με ενδιαφέρει τα τετραγωνικά που χτίζονται ώστε να ωφεληθώ το 0,5%. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι πλούσιος ή φτωχός ο ιδιοκτήτης. Αν μένει στην Νίκαια- φτωχότερη γειτονιά- η αντικειμενική αξία είναι λιγότερη, θα δίνει λιγότερα. Αυτός που έχει τα ίδια τετραγωνικά στην Εκάλη θα πληρώνει 4 φορές πάνω.
Για τους ταξιτζήδες
Δεν χρειάζεται κάθε ταξιτζής να έχει την δική του ταμειακή μηχανή. Εγώ για να σου δώσω σήμα την 1η κάθε έτους, μου δίνεις ένα συγκεκριμένο ποσό. Θα τον βρούμε τον συντελεστή.
Για τους πάγκους της λαϊκής
Έχουμε 150.000 πάγκους. Δεν χρειάζεται να έχεις ταμειακή μηχανή. Θα μου δίνεις ειδικό τέλος, π.χ. 1500 ευρώ το χρόνο.
Ένα ετήσιο πάγιο τέλος λειτουργίας για τους πάγκους στις λαϊκές αγορές. Είναι 150.000 πάγκοι λαϊκής, και πρέπει τώρα ο φουκαράς ο μανάβης να έχει πάρει Μάστερ για να δουλέψει τα βιβλία τις μηχανές. Κάνουν λάθη επί λαθών.
Κακό το εισπρακτικό σύστημα
Και πάνω απ όλα, έχουν ένα κακό εισπρακτικό σύστημα, όπου λίγοι, όχι ευτυχώς οι περισσότεροι εφοριακοί τα πιάνουν. Τώρα λοιπόν, δίνοντας τεράστιες υπερεξουσίες στον εφοριακό, μπαίνει και σου βάζει ένα πρόστιμο 6 εκατ. και σου λέει μετά δώσε τα μισά 3εκατ. για να πάς στα φορολογικά δικαστήρια. Λες και υπάρχει επιχείρηση σήμερα που να έχει ταμείο 3 εκατ. Ούτε 100.000 δεν έχουν ταμείο. Και δεύτερον βεβαίως, ότι πάς φυλακή 20 χρόνια αν δεν πληρώσεις για δεύτερη φορά το ΦΠΑ. Και ρωτώ ποιος επιχειρηματίας θα έρθει να κάνει επένδυση στην Ελλάδα, όταν του πει ο νομικός του σύμβουλος ότι, σε κάποια στραβή, αν δεν πληρώσουμε δύο φορές το ΦΠΑ, θα πάς 20 χρόνια φυλακή; Εάν όμως έρθεις στην Ελλάδα και πουλάς ηρωίνη, θα πας 10 χρόνια φυλακή. Λοιπόν, αυτά είναι τρελά πράγματα που μόνο μια κυβέρνηση κάτω από την καθοδήγηση του κ. Παπανδρέου μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα.
Για την αξιοποίηση του πλεονάζοντος προσωπικού
Έχουμε 1.200.000 δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορώ να τους διώξω σήμερα όπως είναι τα πράγματα, γιατί κοινωνικώς δεν θα αντέξουν. Να δώσουμε το πλεονάζον αυτό προσωπικό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εξωτερικού χαρακτήρα. Δηλαδή, θέλω να κάνω μια επιχείρηση που θέλει να εξάγει 100%. Θα παρέχουμε το προσωπικό, θα πληρώνει το κράτος τον μισθό τους, και ο επιχειρηματίας θα πληρώνει μου μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Για το Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων
Ενιαίο μισθολόγιο εξ αρχής για όλους, για ίδιο χρόνο εργασίας με ίδια προσόντα, τα ίδια χρήματα. Σήμερα υπάρχουν διαφορές 1 προς 4. Μερικοί παίρνουν τετραπλάσιο μισθό ακριβώς για τα ίδια προσόντα, πτυχία, χρόνια υπηρεσίας. Αυτό είναι ανορθογραφία.
Να ισχύσει η αρχή του Επταπλασίου. Δηλαδή, να κάνουμε ανακατανομή του πλούτου για να μπορέσουν να κινηθούν οι πολλοί. Το μυστικό είναι να βάλει το χέρι στη τσέπη ο Έλληνας πολίτης και να κινηθεί η αγορά. Όσο κινείται η αγορά, τόσο ωφελείται και το κράτος από την πληρωμή του ΦΠΑ 23%. ’ρα λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παρέχω στο πολίτη την δύναμη να κινηθεί και να καταναλώσει.
Να ενεργοποιηθούν και να μπουν πάλι στην αγορά, τα αδρανή κεφάλαια. Εκτιμώ ότι αυτά είναι περισσότερα από αυτά της εμφανούς οικονομίας. Θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ, εξαιρετικά πολύ.
Να μην ισχύει το πόθεν έσχες για μια πενταετία. Αφήστε να βγει το χρήμα έξω πάλι και να αιμοδοτήσει, να αναζωογονήσει την αγορά. Όχι πόθεν έσχες, ακόμη και στις τράπεζες. Σήμερα οι τράπεζες βρίσκονται σε εάν πνιγμό. Ο κ. Γεννηματάς το ξέρει καλύτερα από μένα. Λόγω της οικονομικής κατάστασης, οι τράπεζες είναι υπόλογες σε αυξημένο βαθμό, εκεί που αναφέρονται. Έχουν εκρεύσει πολύ μεγάλα ποσά από τις καταθέσεις. Ταυτοχρόνως, αυξάνονται και οι επισφάλειες τους. Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, από το 4,5% πήγε στο 9%. Και τώρα οδεύει για 12%.και να θέλουν, οι τράπεζες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν σήμερα την ανάγκη των δανείων. ’ρα λοιπόν πηγαίνουμε σε ένα πνίξιμο, σε μια ασφυκτική οικονομία. Με μαθηματική ακρίβεια, αυτό το πράγμα θα πτωχεύσει εσωτερικά, από την αδυναμία παραγωγής πλούτου.
Εκεί λοιπόν είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτό τον τομέα.
Όχι στην πολιτική της Goldman Sachs
Δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν. Δεν μπορεί να είναι η πολιτική της Goldman Sachs, από όπου προέρχεται ο αξιότιμος Υπουργός των Οικονομικών, η πολιτική της ενόρασης για την επόμενη ημέρα. Είναι ένα μεγάλο λάθος. Πιστεύω ότι όσο αυτό το αφήνουμε και παραμένει εν δράσει, εν πράξει και εν ενεργεία, τόσο η χώρα θα πηγαίνει πιο βαθιά.
Σήμερα εκεί που είναι η χώρα, μπορεί να βγει από την κρίση. και το λέω με δέσμευση: Σε τρία χρόνια μπορεί να φέρουμε την οικονομία, εκεί που μπορεί να επιτρέπει επιστροφή στις διεθνείς αγορές.
Αλλά, με άλλη κυβέρνηση και με άλλη νοοτροπία. Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε εμείς που ξέρουμε τον τρόπο. Εμάς που μπορούμε να επιστρατεύσουμε ανθρώπους σαν τον κ. Π. Γεννηματά, να δουλέψουμε και να φτιάξουμε την χώρα. Αδύνατον η χώρα να επιστρέψει, όταν η βλάβη θα είναι ανήκεστος. Η βλάβη θα είναι ανήκεστος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εάν μείνουν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ταγοί όλης αυτής της κατάστασης. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εκλογές εδώ και τώρα για να αλλάξουν τα πράγματα.
Για τη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά - Ψωμιάδη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Συγνώμη, στο αεροδρόμιο τον ξεπέταξε; Αυτό είναι απρέπεια. Ο κ. Σαμαράς είναι στην Θεσσαλονίκη, και δεν θα πάει να τον επισκεφτεί θεσμικά τον Περιφερειάρχη, ίσως της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας; Αυτό δεν μ αρέσει καθόλου. Εγώ το θεωρώ ξεπέταγμα αυτό. Θεσμικά έτσι πρέπει να πράξεις. Μεθαύριο θα πάω στην Κέρκυρα, θα πάω στον Περιφερειάρχη, θα πάω στον Δήμαρχο. Είναι υποχρέωσή μας θεσμική, δεν τους λες έλα να σε δω λίγο στο VIP του αεροδρομίου. Όχι, αυτές είναι απρέπειες που μου κάνει εντύπωση πως τις έκανε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στο Ευρωκοινοβούλιο, και γνωρίζει το καθεστώς της πολιτικής ευπρέπειας. Εν πάση περιπτώσει, είναι κάτι το οποίο εμένα με ξίνισε, γιατί είδα το σκηνικό πίσω το αεροδρόμιο και ενοχλήθηκα. Δηλαδή τι πάει να πει, έλα από δω να σε δω 5;
Στην πολιτική, πρώτον θέλει να έχεις θάρρος, και δεύτερον να έχεις αξίες.
Γιατί στήριξα τον κ. Ψωμιάδη.
Στήριξα την υπεράσπιση του δικαίου που είναι μαζί του, και την υπεράσπιση την αρχή της αξίας της φιλίας. Αυτά τα δύο ήταν που με οδήγησαν να πάω εκεί να καθίσω στο γραφείο του, να συντάξω τις τροπολογίες, να τις συζητήσω με εκπροσώπους της κυβέρνησης, να την καταθέσω. Και η κυβέρνηση να πει ότι κινούνται στη σωστή πλευρά όλες αυτές οι νομικές σκέψεις του ΛΑ.Ο.Σ. Έτσι ενεργώ και έτσι πρέπει να ενεργεί ο πολιτικός ο οποίος έχει αποφασίσει κάτι μέσα στο μυαλό του. Τώρα τα άλλα είναι δουλειές του ποδαριού.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Π. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕπ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα. Έχει μια σοβαρότητα και ξέρει που να πάει. Όπως επίσης υπάρχουν 2-3 άλλοι ακόμα στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που ξέρουν την συνταγή, που έχουν γνώση, που ξέρουν ανθρώπους με το μικρό τους όνομα στην Ευρώπη και δεν χτυπάνε προσοχές μπροστά τους, όπως κάνουν κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. Τους έχουμε στην άκρη. Τους έχουμε στα παράθυρα για να τους ακούμε και να ζαλιζόμαστε. Γιατί ακούμε την συνταγή, ζαλιζόμαστε από τη σωστή έκφραση και ακούμε τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους άλλους να μας λένε τα άλλα αντί άλλων!! Εγώ λοιπόν για άλλη μια φορά, και θέλω να το πω, παρόντος του κ. Γεννηματά, επαναλαμβάνω αυτό το οποίο επαναλαμβάνω 1 χρόνο τώρα, ότι άνθρωποι των γνώσεων της ευθύτητας και των επαφών του κ. Γεννηματά, δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένοι.
Και νομίζω ότι πρέπει να επιστρατευτούν από την πολιτεία όχι από ένα κόμμα. Εγώ έχω αν θέλετε τις συζητήσεις μου με τον κ. Γεννηματά και ξέρω και την σοβαρότητά του. Από την πολιτεία πρέπει να επιστρατευτούν για να μπορούν να έχουν και ένα σημαντικό και μεγάλο αποτέλεσμα.
Π. Γεννηματάς: Θέλω να μου επιτρέψεις να πω Γιώργο, πρώτα πρώτα Πρόεδρε μου καλημέρα, χαίρομαι που συμπέσαμε σε αυτή τη συζήτηση.
Το Πρόεδρέ μου ανάγεται σε μια παλαιά φιλία 30 ετών. Από εκεί και πέρα ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο μόνος πολιτικός φορέας πρακτικού ρεαλισμού και υπερβατικής ευθύνης σήμερα στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Και λυπάμαι που το λέω. Λυπάμαι που είναι ο μόνος. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ο μόνος. Είναι ο μόνος φορέας πρακτικού ρεαλισμού και υπερβατικής ευθύνης αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας.
Γ. Καρατζαφέρης: Γιώργο μου να πω τούτο σκοντάφτοντας στην προσωπικότητα του κυρίου Γεννηματά. Το 1979 ή 80 τότε που είχε έρθει ο Ράλλης ήθελε να δημιουργήσει ένα new deal από νέους πολιτικούς. Είχε φτιάξει μια ομάδα από 6-7 ανθρώπων όπου συμμετείχαμε νέοι, και ο κ. Γεννηματάς και εγώ. Από τότε ανάγεται αυτή η σχέση και η γνωριμία, και ίσως τότε να είχαμε επηρεαστεί ο ένας από το μυαλό του άλλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.