Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η. Ηλιόπουλος: Το 40ωρο είναι απαίτηση της Τρόικας

«Τον προηγούμενο αιώνα η εργασία ήταν 18 ώρες την ημέρα»: Μ' αυτό τον τρόπο απαντά ο γενικός γραμματέας τηςΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του προς τηνaftodioikisi.gr σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξίσωση με αυτό του ιδιωτικού. Προσθέτει δε ότι στην πραγματικότητα η αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά να μόνο να ικανοποιήσει τη μεγάλη απαίτηση της Τρόικας να περιορισθεί ο δημόσιος τομέας κατά 40.000 εργαζόμενους.

-Κύριε Ηλιόπουλε, τελικά το 40ωρο θεσμοθετείται γενικευμένα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους πλην των εκπαιδευτικών....

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται αναξιόπιστος ο υπουργός, γιατί ο ίδιος μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι η αλλαγή του ωραρίου και η διεύρυνσή του θα αφορούσε μόνο το υπουργείο Εσωτερικών. Νομίζω ότι η γενικευμένη ρύθμιση αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης του «λεφτά υπάρχουν».

-Ωστόσο η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι πρόκειται απλώς για μια εξίσωση με τις ώρες εργασίας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα...

Μπορεί πράγματι στον ιδιωτικό τομέα να υπάρχει εργασία 40 ωρών την εβδομάδα αλλά να υπενθυμίσω ότι και τον προηγούμενο αιώνα η εργασία ήταν 18 ώρες την ημέρα. Αν θέλει η κυβέρνηση να επιστρέψουμε τη χώρα σε λογικές Μεσαίωνα και να εξαφανίσει κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου να έχει χρόνο για την οικογένειά του και μια ποιότητα στη ζωή του μάλλον πρέπει να αλλάξει χώρα.

-Ναι, άλλα ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι με την διεύρυνση του ωραρίου θα είναι σαν να γίνουν περίπου 45.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο;

Στην πραγματικότητα η αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά να μόνο να ικανοποιήσει τη μεγάλη απαίτηση της Τρόικας να περιορισθεί ο δημόσιος τομέας κατά 40.000 εργαζόμενους. Αυτό όμως έχει δύο αρνητικές συνέπειες:

Πρώτον ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αυξήσει την ποιότητα της προσφερόμενης εργασίας αλλά μάλλον πολύ φοβάμαι πως θα την μειώσει και

Δεύτερον ότι σε μία περίοδο που η ανεργία καλπάζει και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στους δρόμους και ψάχνουν για δουλειά η κυβέρνηση περιορίζει ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας.

Να υπενθυμίσω δε ότι το σημερινό ωράριο εργασίας των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων είναι από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε.

-Θεωρείτε ότι υπάρχει σχέδιο απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων;

Θεωρώ ότι υπάρχει σχέδιο πολιτικής προπαγάνδας που επιχειρεί αφενός για να παραπλανήσει και να αποδυναμώσει την οργή και το θυμό της ελληνικής κοινωνίας για τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και να επιχειρήσει κατά την παγκάλειο λογική να γενικεύσει λέγοντας ότι τεμπέληδες είναι και όλοι μαζί τα φάγαμε.

-Και από εδώ και πέρα τι;

Εμείς ξεκινήσαμε έναν αγώνα του οποίου ενδιάμεσος σταθμός είναι η απεργία της 11ης Μαίου, και θα τον φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive