Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μαρκογιαννάκης.Tουλάχιστον λέει αλήθειες ο άνθρωπος.ΝΑΙ υπέγραψα ληστρική σύμβαση, ΝΑΙ με εκβίαζαν και υπέγραψα,ΝΑΙ νοικιάσαμε ακριβά τα ελικόπτερα!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, παραδέχτηκε ότι νοικιάστηκαν ακριβά τα ελικόπτερα πυρόσβεσης, θέμα για το οποίο έχει φθάσει δικογραφία στη Βουλή, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές του ευθύνες.

Αλλά μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 υποστήριξε πως «ήταν μία αφόρητη κατάσταση. Από τη μία ήταν αυτή η πίεση, την οποία αντέχεις μέχρι ένα ορισμένο σημείο, και από την άλλη βλέπεις το αποτέλεσμα. Βλέπεις ότι καιγόταν το σύμπαν. Εκατό πυρκαγιές την ίδια ημέρα. Ειλικρινά το λέω, σκέφτηκα να αγνοήσουμε την εταιρεία και να πάμε μόνο με τα άλλα ελικόπτερα, αλλά τελικά τα πήραμε ακριβά -ναι, το δέχομαι- διότι θα καιγόταν το σύμπαν», είπε χαρακτηριστικά.«Τότε καιγόταν το σύμπαν...»

«Εγώ δεν είχα δυνατότητα ευελιξίας εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να τα δώσω σε άλλη εταιρεία, γιατί δεν υπήρχε. Αλλά και αν υπήρχε, έπρεπε να φθάσουμε τα Χριστούγεννα για να τους δώσουμε τη σύμβαση, διότι ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν μπορείς να κάνεις απευθείας αναθέσεις, που δεν υπήρχαν, επαναλαμβάνω, άλλες εταιρείες. Και εκ των πραγμάτων, επειδή καιγόταν το σύμπαν, τα πήραμε», είπε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία για τη μίσθωση ελικοπτέρων υποστήριξε ότι παγκοσμίως υπάρχουν δύο εταιρείες, που νοικιάζουν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς τους.

Σημείωσε ότι γι αυτό το θέμα ενημέρωσε, παραδίδοντας το υπουργείο στον κ. Χρυσοχοίδη και «του παρέδωσα, μάλιστα, το πόρισμα του κ. Ρακιντζή για τη μεγάλη πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής και το πρόβλημα που προέκυψε και κάθε χρόνο προκύπτει από τη μίσθωση των ελικοπτέρων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Βούγιας έχοντας στα χέρια τους από τη μία πλευρά τη δική μου υπόμνηση και από την άλλη τις απαντήσεις των πρεσβειών -γιατί δεν ήρθαν σε μένα- είχαν στα χέρια τους ένα όπλο, το οποίο πράγματι τους βοήθησε να κάνουν καλύτερη διαπραγμάτευση. Έκαναν στην άκρη την αντιπροσωπεύουσα εταιρεία και ήρθαν σε επαφή με την ιδιοκτήτρια εταιρεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive