Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ραδιενεργός κατακλυσμός στο Φουκουσίμα

Επίπεδα ραδιενέργειας έως και 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα των επιτρεπομένων ανιχνεύθηκαν στο νερό ενός από τους αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Φουκουσίμα, αναγκάζοντας τα συνεργεία που εργάζονται στις εγκαταστάσεις να αποχωρήσουν.Διέκοψε σήμερα το προσωπικό τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και απομακρύνθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, λόγω πολύ υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας που μετρήθηκαν σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2.


Ραδιενεργός κατακλυσμός στο Φουκουσίμα
Όπως μετέδωσαν το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji και η διαχειρίστρια εταιρία Tepco, το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού αυτού που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco.

Ραδιενεργός κατακλυσμός στο Φουκουσίμα
Η Tokyo Electric Power, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, ανακοίνωσε ότι η ραδιενέργεια είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το σύνηθες επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Παράλληλα,το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε σήμερα ότι ένας σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία Tepco πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά «αγνοήθηκε».

Όσον αφορά στην Κίνα, οι Αρχές δήλωσαν ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα προστασία του πληθυσμού εξ αιτίας του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία.

Οι ειδικοί, ανέφερα, ανίχνευσαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα το οποίο φθάνει από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Οι έλεγχοι που διενεργούνται τακτικά στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έδειξαν «απειροελάχιστα» ίχνη ραδιενεργού ιωδίου για τα οποία δεν χρειάζεται να ληφθούν «μέτρα προστασίας» για τον πληθυσμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας.

IAEA:Μακρύς ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης στη Φουκουσίμα

Μακρύ δρόμο έχει ακόμη μπροστά της η Ιαπωνία για να επιλύσει την κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Γουκίγια Αμάνο.

Επεσήμανε δε, ότι οι ιαπωνικές Αρχές εξακολουθούν να μην είναι βέβαιες αν η καρδιά των αντιδραστήρων και οι ράβδοι του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου καλύπτονται με επαρκή ποσότητα νερού ώστε να επιτευχθεί η ψύξη των αντιδραστήρων.

Ο πυρηνικός συναγερμός μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, ίσως και μήνες, είπε ο Αμάνο, καθώς είναι πολύ μεγάλες οι ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του επικεντρώνεται στις ράβδους του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου που είναι τοποθετημένες στις ανοικτές δεξαμενές ψύξης ψηλά στα κτίρια όπου στεγάζονται οι αντιδραστήρες.

Τόνισε, επίσης,ότι δεν είναι βέβαιος για την επιτυχία των μέχρι τώρα προσπαθειών με τη χρήση νερού από τη θάλασσα για να ψυχθεί η καρδιά των αντιδραστήρων και να μην πιάσουν φωτιά οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου.

Αν οι ειδικοί γεμίσουν τις δεξαμενές με νερό χωρίς να αποκατασταθεί η λειτουργία των συστημάτων ψύξης, «η θερμοκρασία θα αυξηθεί, εντείνοντας την απειλή για νέες διαρροές ραδιενέργειας», σημείωσε.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τη δεξαμενή ψύξης του αντιδραστήρα 4 που είναι άκρως ραδιενεργή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive