Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του, η ύφεση θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, ενώ η πίεση για την επίτευξη ακόμα πιο φιλόδοξων στόχων (πχ αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ ευρώ και όχι μόνο), από τους πιστωτές της, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα είναι σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο κρίσιμο για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια που καταβάλει για να σώσει την παρτίδα.
Από την αντίδραση της χώρας σε αυτή τη διελκυστίνδα, θα εξαρτηθούν πολλά. Το θετικό είναι ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, οι δόσεις του δανείου των 110 δισ ευρώ, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Το αρνητικό, όμως, είναι ότι από το 2012 και μετά, ακόμα κι αυτή η "σιγουριά", θα εξαφανισθεί και θα αντικατασταθεί από μια σχεδόν day to day διαπραγμάτευση, ακόμη και γι αυτό το θέμα. Τουλάχιστον, αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από την Ουάσιγκτον κι από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Στην επίσημη ανακοίνωση του, βεβαίως, το ΔΝΤ δεν αναφέρει τίποτα από όλα τα παραπάνω. Περιορίζεται απλώς στις γνωστές συστάσεις για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και για επιπλέον περικοπές στις δαπάνες.
Όμως, οι πληροφορίες του Newscode.gr επιμένουν ότι οι αναλυτές του Ταμείου έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο τι θα συμβεί από το Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, καθώς αυτό θεωρείται ότι είναι το κρισιμότερο διάστημα στην προσπάθεια που γίνεται για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Και για αυτό η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στο τέλος Μαΐου αποκτά παράλληλα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Διαβάστε ακόμη:
Τα νέα μέτρα με τα οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση να βρει τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.