Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι.Δεν υπάρχει ένδειξη για το που μπορεί να βρίσκεται μετά το χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό του τετραώροφου οχυρού του


Αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι, μετά τον χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό τετραώροφου διοικητικού κτιρίου εντός του οχυρού του στην Τρίπολη, μεταδίδει το CNN.


Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε το οχυρό του Λίβυου ηγέτη από τις συμμαχικές δυνάμεις το βράδυ της Κυριακής, «αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι καθώς και τα ενδεχόμενα σχέδιά του, με την υπόσχεση - απειλή για μακροχρόνιο πόλεμο.Αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι

Νωρίτερα το CNN είχε μεταδώσει ότι πρεσβευτές από διάφορες χώρες επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το οχυρό του Καντάφι προκειμένου οι λιβυκές αρχές να τους δείξουν το κατεστραμμένο από συμμαχικούς πυραύλους κτίριο.

Δεν κυνηγάμε τον Καντάφι

Ο αμερικανός αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ (Bill Gortney) διαβεβαίωνε σήμερα ότι ούτε ο Καντάφι ούτε η κατοικία του υπήρξαν στόχος των βομβιστικών επιθέσεων: «Δεν κυνηγάμε τον Καντάφι» είπε στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, ενώ ερωτηθείς για τον καπνό που κάποιοι είδαν να βγαίνει από το παλάτι του λίβυου δυνάστη, ο Γκόρτνεϊ επανέλαβε: «Δεν έχουμε βάλει στόχο την κατοικία του».

Σήμερα, οι βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν τη δεύτερη επίθεση που είχαν προγραμματίσει εναντίον του οχυρού Καντάφι υπό το φόβο της απώλειας αμάχων, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Πηγές του ίδιου υπουργείου διευκρίνιζαν ότι τα αεροσκάφη (GR4 Tornadoes) της βρετανικής αεροπορίας διετάχθησαν να μη προχωρήσουν σε επιθετικές ενέργειες στη συγκεκριμένη περιοχή όταν περιήλθαν σε γνώση τους πληροφορίες ότι στην εκεί είχαν συγκεντρωθεί πολίτες».

Το πού είναι ο Καντάφι αλλά και το τι σχεδιάζει μετά τις απειλές για μακρύ πόλεμο που εκτόξευσε την Κυριακή παρέμεινε άγνωστο τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, μαρτυρίες από τη Μισράτα περιέγραφαν σκηνικό απόλυτης καταστροφής και σφαγής. «Η Μισράτα έχει ισοπεδωθεί. Ο Καντάφι χρησιμοποιεί τανκς και ελεύθερους σκοπευτές για να τρομοκρατήσει τον κόσμο», δήλωσε σε αμερικανικά δίκτυα Λίβυος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιεύουν για λόγους (όπως υποστηρίζουν) ασφαλείας. «Πυροβολούν αδιακρίτως σε δρόμους κεντρικούς και στα στενά της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive