Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9. Για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ

«Έχω θεσμική αλλά και Εθνική υποχρέωση σαν πολιτικός ηγέτης ενός κόμματος να βοηθήσω την πατρίδα μου να ξεπεράσει την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Η δουλειά μου είναι να δίνω και να προσφέρω λύσεις, ιδέες και προτάσεις. Η δουλειά μου είναι να μην βάλω τρικλοποδιές, να μην υπονομεύσω ή να μην ναρκοθετήσω την πορεία της χώρας για να αποκομίσω κομματικά οφέλη. Δεν θα κάνω ποτέ αυτό το οποίο κάνουν τα άλλα κόμματα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9, στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο και Δ. Σταυρόπουλο.

Για την παραίτηση Ι. Ραχωβίτσα

Ο κ. Ραχωβίτσας είναι ένας από τους καλύτερους και ικανότερους στρατηγούς που έχουν περάσει από την Ελληνική Αστυνομία. Είναι δυστυχώς μια αλήθεια ότι οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι, και δεν διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό που απαιτούν σήμερα οι νέες συνθήκες και οι νέες προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Προφανώς χρειάζεται να διατεθούν περισσότερα κονδύλια, καθώς και περισσότερος χρόνος για περαιτέρω εκπαίδευση και εξάσκηση τους.

Για την επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Υποθέτω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κάποιες σκέψεις και ιδέες τις οποίες και θα θέλει να μοιραστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς. Μπορεί επίσης να θέλει μια συνδρομή εκ μέρους μας ενόψει της συναντήσεως της 25ης Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής. Αισιοδοξώ ότι στη σύνοδο αυτή θα υπάρξουν κάποιες θετικές εξελίξεις και διαδικασίες για το Ελληνικό ζήτημα και τον Ελληνικό λαό. Δεν θέλω να βλέπω τα πράγματα αρνητικά.

Για το θέμα του Μεγάρου Υπατίας

Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας ευφυέστατος πολιτικός. Στη χθεσινή μας συζήτηση του εξέφρασα τις σκέψεις, τους φόβους και τους ενδοιασμούς μου σχετικά με το θέμα του Μεγάρου Υπατίας. Είπα στον κ. Βενιζέλο ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της και τις ολιγωρίες της εγκλωβίστηκε στο συγκεκριμένο θέμα. Ο σκοπός είναι να μην εγκλωβίζεσαι σε τραγικά διλήμματα, αλλά να τα προβλέπεις και να τα αποφεύγεις. Εάν κάποιος πεθάνει, τότε αυτό θα πυροδοτήσει μεγάλες περιπέτειες και αναταραχές. Οι "πάτρωνες" των λαθρομεταναστών δεν τους αφήνουν να φάνε... Φοβάμαι ότι έχει προσχεδιαστεί να γίνει το κακό... Πιστεύω ότι θα πρέπει να τους μετακινήσουμε και να τους στεγάσουμε σε ένα Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και θα έχουμε καλύτερο έλεγχο. Εκεί εμείς θα ελέγχουμε την κατάσταση, και όχι η "Αλληλεγγύη".

Η χώρα δεν εκβιάζεται. Δεν μπορεί να γίνει νομιμοποίηση κάτω από κανένα εκβιασμό. Τρέμω και φοβάμαι στην ιδέα τι μπορεί να ακολουθήσει εάν κάποιος από τους εγκλείστους της Υπατίας πεθάνει. Φοβάμαι την προβοκάτσια. Δεν ξέρω αν αυτή θα είναι αυθόρμητη. Δεν ξέρω αν μπορέσω να την ελέγξω. Δεν γνωρίζω εάν η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα γενικευμένο κίνημα ανυπακοής και μία στάση μεταναστών.

Για τις σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με τον κ. Παπανδρέου

Έχω θεσμική αλλά και Εθνική υποχρέωση σαν πολιτικός ηγέτης ενός κόμματος να βοηθήσω την πατρίδα μου να ξεπεράσει την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Η δουλειά μου είναι να δίνω και να προσφέρω λύσεις, ιδέες και προτάσεις. Η δουλειά μου είναι να μην βάλω τρικλοποδιές, να μην υπονομεύσω ή να μην ναρκοθετήσω την πορεία της χώρας για να αποκομίσω κομματικά οφέλη. Δεν θα κάνω ποτέ αυτό το οποίο κάνουν τα άλλα κόμματα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει ποιος θέλει να βοηθήσει την χώρα. Πρέπει να βοηθήσουμε να βγει η χώρα μας από τον καιάδα και στο βούρκο στον οποίο έχει πέσει. Πήγα στον διάλογο γιατί χρειάζεται έμπρακτα να δείξουμε όλοι μας σοβαρότητα και στιβαρότητα. Για αυτό τον λόγο πήγα και στον διάλογο και δώσαμε τον παρόν. Δεν θα δώσω άλλοθι στον κ. Παπανδρέου να ισχυρισθεί ότι δεν βοήθησα και ότι δεν παραβρέθηκα.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό (και στην οποία απάντησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Χρυσοχοΐδης), με θέμα "Σε απόγνωση οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα", τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ-ΥΦΕΣΗΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ

«Η αλήθεια είναι, κ. υπουργέ, ότι την Τρίτη, κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε πάνω σε καίρια καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας. Και ένα από αυτά είναι η ανεργία που οφείλεται και στην αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν.

Οι επιχειρήσεις θνήσκουν, λουκέτα και ενοικιαστήρια παντού, πράγμα που οδηγεί και σε απώλεια εσόδων για το κράτος, ύφεση με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή χωρίς διέξοδο».

ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Τι θα κάνετε κ. υπουργέ; Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στην Πανεπιστημίου, στη Συγγρού, να δείτε κενά καταστήματα με ενοικιαστήρια και πωλητήρια, στα οποία, παλαιότερα, όταν η οικονομία "τράβαγε", πλήρωνες πολλά εκατομμύρια, μόνο τον "αέρα".

Έχετε φέρει την πλήρη απραξία -και δε λέω ότι φταίτε μόνο εσείς, γιατί κληρονομήσατε μια καχεκτική οικονομία- την οποία όμως δε μπορείτε να ελέγξετε.

Οι επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Κύπρο, με αποτέλεσμα απώλεια πολλών θέσεων εργασίας και εσόδων για το κράτος. Τι θα κάνετε για την παλιννόστηση όλων αυτών των εταιρειών, κ. υπουργέ;

Τι θα κάνετε, επίσης, για την αδυναμία ή άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις;

Τι θα κάνετε για να τονώσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάποτε αποκαλούνταν -και από εσάς- ως η "ραχοκοκαλιά" της οικονομίας;»

Ύστερα από τη μεσολαβήσασα απάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

«κ. υπουργέ δε χωρά αμφιβολία ότι, όταν πληροφορηθήκαμε ότι αναλάβατε το Υπουργείο για την Ανάπτυξη, είπαμε "επιτέλους", ένας άνθρωπος της πιάτσας. Γιατί υπάρχουν πολλά κολεγιόπαιδα υπουργοί χωρίς την παραμικρή γνώση της αγοράς.

Όμως, δεν ξεκινήσατε από τα βασικά. Πολλά μπορούν να γίνουν:

Το πρώτο που έπρεπε να έχετε κάνει ως κυβέρνηση είναι να επιβάλλετε τη συγχώνευση των τραπεζών. Τρεις τράπεζες αντέχει η Ελλάδα, όχι παραπάνω. Να γίνουν ισχυροί πυλώνες που, μαζί με την παλιννόστηση κεφαλαίων -μετά από αλλαγή, φυσικά, του σχετικού νόμου Παπακωνσταντίνου- θα διευκολύνουν τη ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις.

κ. υπουργέ, οι τράπεζες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν αντλήσει περίπου 50 δις από την ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, αλλά δε δανείζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Και όταν δανείζουν, δανείζουν με 6% επιτόκιο, τη στιγμή που ξένες επιχειρήσεις εδώ, όπως το LIDL, χρηματοδοτούνται με επιτόκια 1% από τις τράπεζες του εξωτερικού. Πώς θα το ανταγωνιστεί, λοιπόν, αυτό το ελληνικό σούπερ μάρκετ που δανείζεται με 6%; Με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε την ελληνική επιχείρηση;

Τειρεσίας: Βγάλτε κ. υπουργέ τον κόσμο που του έφυγε ένα γραμμάτιο πάνω στη δουλειά, από τις λίστες του Τειρεσία. Αφήστε τους καθ΄ έξιν παραβάτες».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

«Ενοίκια - "Δεκα-νοίκια": Εξαφανίστε κ. υπουργέ το φόρο από εκείνον που έχει ένα μικρό μαγαζί ή σπίτι και το νοικιάζει, με τη σαφή δέσμευση από πλευράς του για μείωση ενοικίου. Το φόρο εισοδήματος από το ενοίκιο θα περιμένετε 18 μήνες για να τον λάβετε, με αυτόν τον τρόπο όμως που σας προτείνω, η μείωση του ενοικίου θα μετακυλιστεί στην αγορά και θα λάβετε άμεσα το 23%».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

«Επιχειρήσεις στο εξωτερικό: κ. υπουργέ, το ελληνικό επιχειρηματικό lobby στο εξωτερικό είναι μεγαλύτερο από αυτό της Αθήνας. Και αυτοί οι άνθρωποι για να φέρουν μέσα στη χώρα μας τα κεφάλαια και τα κέρδη τους πρέπει να πληρώσουν 5% φόρο, σύμφωνα με το νόμο του κ. Παπακωνσταντίνου για την παλιννόστηση κεφαλαίων. Να τον αλλάξετε αυτό το νόμο και να δώσετε κίνητρα για να έρθουν αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα. Το αντίθετο πρέπει να κάνετε. Πείτε: για 5 χρόνια αυτά τα χρήματα δε θα φορολογούνται».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

«ΦΠΑ: Κάθε φορά που ψάχνει ο υπουργός Οικονομικών για λεφτά, αυξάνεται ο ΦΠΑ. Έτσι όμως κλείνουν οι επιχειρήσεις και η δική σας προσπάθεια πρέπει να είναι να ανοίγουν επιχειρήσεις. Και η προσπάθεια αυτή να αφορά παραγωγικές μονάδες. Γιατί διάβασα και την έρευνα ότι για κάθε 2 επιχειρήσεις που κλείνουν ανοίγει 1. Αλλά είναι καφετέρια! Να γίνουν παραγωγικές μονάδες και έτσι θα βοηθηθεί και ο κ. Παπακωνσταντίνου στη μείωση του ελλείμματος».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ & ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

«Τέλος, κλείνω: Μην τσακώνεστε δημόσια, κ. υπουργέ. Χθες, έθεσα ένα θέμα στον Υπουργό Άμυνας για τους λαθρομετανάστες απεργούς πείνας στην Υπατία -διότι πληροφορήθηκα ότι κάποιοι ζητούν να φάνε, πάνε οι νοσοκόμες να τους ταΐσουν και οι "ομάδες αλληλεγγύης" δεν τους αφήνουν γιατί ψάχνουν θύμα, θέλουν νεκρό! Και το βράδυ βγήκε ο Υπουργός Εσωτερικών βρίζοντας και καθυβρίζοντας! Να τα λύνετε με ένα τηλεφώνημα αυτά -γι΄ αυτό έχετε τα κόκκινα τηλέφωνα-, μην τσακώνεστε δημοσίως και τραυματίζετε την εικόνα της κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία».

2 σχόλια:

  1. Κοίτα μή βγείς και εσύ. Τ ο μνημόνειο το ψήφισες, όσο κι άν τώρα προσπαθείς να το αποποιηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι λες κυρά μου;
    Το μνημόνιο σου φταίει; ή ΑΥΤΟΙ που μας οδήγησαν σε αυτό;
    Αν δλδ ΔΕΝ ήταν το μνημόνιο, ΔΕΝ θα χρωστάγαμε ΦΡΑΓΚΟ;
    Το μνημόνιο μας χρέωσε ή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;
    Ή ο Καρατζαφέρης που είπε να πάρουμε να φράγκα μην πνιγούμε, μην χρεοκοπήσουμε, μην χαθούμε στις 16 Μαϊου και μετά βλέπουμε;
    Τα μετρα που παίρνουν είναι καθαρά ΠΑπαδρεαϊκά και ουχί μνημονιακά .
    Και στο φινάλε ΕΜΕΙΣ ζητήσαμε βοήθεια γιατί χρωστάχαμε , δεν ήρθαν μόνοι τους.
    Βγάλε αυτό το μένος κατά καρατζαφέρη και θα.. συνέλθεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive