Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ: «Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης ΟΠΑΔ»


Ερώτηση

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης ΟΠΑΔ»

Σε έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του ΟΠΑΔ προς τους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου αυτοί να ενημερώσουν τα μέλη τους, αναφέρονται τα εξής: «από την 1/1/2011 οποιαδήποτε σύναψη νέας σύμβασης με ιατρό θα προϋποθέτει την ένταξή του στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής παρακλινικών εξετάσεων καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης φαρμάκων, μόλις αυτό εφαρμοστεί και στον ΟΠΑΔ. Επίσης, ως καταληκτική ημερομηνία ένταξης των ήδη συμβεβλημένων ιατρών στα ως άνω συστήματα, ορίζεται η 1/2/2011».

Έτσι, για να έχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν οι γιατροί για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, οφείλουν να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα, αφού αποκτήσουν έναν κωδικό πρόσβασης και ένα όνομα χρήστη, καλώντας την τηλεφωνική γραμμή 1135. Όμως, για χρονικό διάστημα πάνω από ένα μήνα, κανένας δεν απαντά στο 1135, με αποτέλεσμα οι ιατροί μη έχοντας τους απαραίτητους κωδικούς να αδυνατούν να ενταχθούν στο σύστημα για να συνταγογραφήσουν παρακλινικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Μετά την πρόσφατη, υπό τον Πρωθυπουργό, κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά και τις συνεχείς εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού για το ίδιο θέμα, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση θέτει το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα, αδιαφορώντας όμως ακόμη και για τα βασικά στοιχεία που πρέπει να λειτουργούν σωστά, προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Επειδή υπάρχει έκδηλη ανησυχία, τόσο στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, όσο και στους ιατρούς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε στην τηλεφωνική γραμμή 1135;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρέμβει στη διοίκηση του ΟΠΑΔ, προκειμένου να δοθεί παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος στους ιδιώτες ιατρούς για να μπορέσουν να αποκτήσουν τους απαραίτητους κωδικούς;

3. Τι θα γίνει με τις συνταγές που θα έχουν γράψει, ήδη, οι γιατροί στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive