Αλβανικές εφημερίδες στην ηλεκτρονική τους σελίδα αναφερόμενες σε τηλεγράφημα του επίσημου Αλβανικού Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι η προγραμματισθείσα για τον Απρίλιο διαδικασία Γενικής Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών, αναβάλλεται για τον Νοέμβριο.
Ο αρμόδιος Υπουργός Τεχνολογίας, Νεωτερισμών και Επικοινωνιών, ο οποίος και προεδρεύει της Εθνικής Επιτροπής Απογραφής, κ. Γκεντς Πόλο ως λόγο της παράτασης αυτής αναφέρει τη διεξαγωγή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι στις 8 Μαΐου. Είναι αδύνατο, αναφέρει, οι δήμαρχοι και έπαρχοι που έχουν καίριο ρόλο στη διαδικασία απογραφής να μπορέσουν να ανταποκριθούν ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να ασχολούνται με την επανεκλογή τους εν πολλοίς.
Ωστόσο όμως να αναφερθεί ότι την αναβολή της απογραφής ζητούσαν ακραίες μουσουλμανικές ενώσεις στην Αλβανία, συλλόγοι εθνικιστικών τάσεων, το ακραίο Κόμμα των Τσάμηδων ενώ υπήρξε και ανάμειξη στην υπόθεση της επισήμου πολιτείας δια του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών. Όλοι αυτοι σε συγχωρδία ζητούσαν την αναβολή της διαδικασίας και την αναθεώρηση του ερωτηματολογίου ούτως ώστε να μην υπάρχει ερώτημα για την εθνική καταγωγή, πράγμα το οποίο επιθυμεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και αποτελει όρο που οι Αλβανικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης.
Έχει σημασία επίσης να αναφερθεί ότι ενδεχομένως η αναβολή να μην έχει τόσο σχέση με τις τοπικές εκλογές (εξάλλου η κυβέρνηση γνώριζε όταν όριζε την 3η Απριλίου ως έναρξη της απογραφής και ότι θα γίνονταν και τοπικές εκλογές το Μαϊο) όσο με τις ανοιχτές πιέσεις των εθνικιστών και με τη συνηγορία των ΜΜΕ, κυρίως όμως έχει σχέση με τη θέση που εκδήλωσαν οι δύο Τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι.
Την εβδομάδα που πέρασε ο Ιντρίζι δήλωσε επανηλλειμένως ότι ο μόνος όρος για να συνεχίσει να παρέχει κοινοβουλευτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση είναι να αναβάλλει την απογραφή και να μην συμπεριλάβει σ’ αυτή ερώτημα για την Εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα και το θρήσκευμα.
Καλά ενημερωμένες πηγές ερμηνεύουν ότι ενδεχομένως εξιλαστήριο θύμα στην ιστορία αυτή για άλλη μια φορά φαίνεται να γίνεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, η ουσία όμως των πιέσεων σχετίζεται με ακραίους ισλαμικούς κύκλους. Μια νέα καταγραφή της θρησκευτικής διαστρωμάτωσης της Αλβανικής κοινωνίας μπορεί να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, σίγουρα όμως θα έχει καταρριφθεί αυτό το δήθεν 72% που οι στατιστικές του Ζώγκου (1935) αποδίδουν στους Μουσουλμάνους και που τόσο πολύ το διαλαλούν οι οργανώσεις που προαναφέραμε.
Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί άλλη μια φορά είναι το γεγονός ότι λόγω των πολύ εύθραυστων εσωτερικών ισσοροπιών για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της καθήλωσης, αυτές που δεν ανέχονται την ουσιαστική απαλλαγή της αλβανικής κοινωνίας απ’ το παρελθόν σημείωσαν άλλη μια επιτυχία. Είναι ενδεικτικό έστω και τούτο ότι επίσης πλασματικό είναι και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο για την αλβανική κοινή γνώμη, εκείνο της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ που λέει ότι πάνω από 90% των αλβανών πολιτών θέλουν την ενσωμάτωση. Τη θέλουν απ’ότι φαίνεται μόνο για οικονομικά οφέλη και αρνούμενοι να καταπιαστούν και με τις υποχρεώσεις!
Πηγή deropoli.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.