Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αυτός είναι ο ΨΕΥΤΗΣ Υπουργός τη Φρουτο-οικονομίας της Ελλάδας

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τολμά να μιλά για υποκρισία, τολμά και εξακολουθεί να στηρίζει την καζινοποίηση της Ελλάδας σε ανυπόστατες δικαιολογίες, βασισμένες στο υπαρκτό μεν πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πληρώνει η Ελλάδα, πλην όμως ΆΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.


Παραθέτω απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην εφημερίδα Αξία και στο δημοσιογράφο Σωτήρη Πίκουλα (http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9566277):


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας κατηγορούν ότι με τα «φρουτάκια» αφενός στραφήκατε σε μία εύκολη πηγή εσόδων η οποία θα σας αποφέρει ετησίως περίπου 1 δισ. ευρώ από την άλλη δημιουργείτε μία νέα γενιά νέο-εξαρτημένων στον τζόγο. Σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, μάλιστα, τέθηκε επί τάπητος το ηθικό-πολιτικό μέρος του ζητήματος, πέραν του οικονομικό. Τελικά για εσάς τα «φρουτάκια» είναι για εσάς ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο ή απλά δικαίωμα;


Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κανένα από τα δύο δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί, ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό, πως η Ελλάδα πληρώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 31.536 ευρώ ημερησίως, επειδή ισχύει η γενική απαγόρευση τεχνικών παιχνιδιών. Σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμη και τα παιχνίδια που μπορεί να παίζονται μέσω διαδικτύου στα internet caf?, αλλά και οποιαδήποτε άλλη παιχνιδομηχανή που είναι εγκατεστημένη σε κατάστημα. Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ήταν αυτό που έκρινε ότι η χώρα μας παραβίασε τις κοινοτικές διατάξεις εξαιτίας της καθολικής απαγόρευσης των λεγόμενων τεχνικών παιχνιδιών. Όσο για τα τυχερά παιχνίδια, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά, είναι μάλλον υποκρισία να λέμε ότι η ρύθμιση της αγοράς θα δημιουργήσει νέο τζόγο. Σήμερα, αυτή η αγορά υπάρχει και λειτουργεί παράνομα χωρίς κανέναν έλεγχο από το κράτος. Χιλιάδες Έλληνες ποντάρουν στο διαδικτυακό στοίχημα και αυτό χωρίς καμία εποπτεία και εγγύηση από μια δημόσια ρυθμιστική αρχή. Άρα, αυτό που κατ’ αρχάς θέλουμε να επιτύχουμε είναι ρύθμιση και εποπτεία μιας υπαρκτής αγοράς. Και φυσικά, να αντλήσουμε έσοδα, από μια αγορά που ο ετήσιος τζίρος της εκτιμάται στα 4 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του καταλήγει στη μαύρη οικονομία και σε φορολογικούς παραδείσους.


ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Το πρόστιμο δεν το πληρώνουμε για την κατάργηση των τυχερών παιχνιδιών.

ΜΗΝ ... ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ.

Μόνο για τα τεχνικά ισχύει το πρόστιμο.

Κανείς δε μας επέβαλε το τζόγο. Και ναι, τα τεχνικά μπορείτε να τα επαναφέρετε ανώδυνα.


Για ποια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όμως μιλάτε;


Υποκρισία είναι το γεγονός ότι κάνετε ότι δε μπορείτε να πατάξετε τον παράνομο τζόγο και πάτε να τον νομιμοποιήσετε. Μια αγορά υπάρχει γιατί της επιτρέπεται. Όταν μια αγορά που υπάρχει είναι παράνομη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Με την ίδια λογική υπάρχει και η αγορά ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γιατί είναι κατά κανόνα ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ διαρκώς; Τα φρουτάκια στερούνται χημικών ουσιών. Καθ' όλα τα άλλα είναι εξίσου εθιστική συνήθεια και εξίσου καταστροφική με τα ναρκωτικά.


Αλλά όπως «ΦΥΣΙΚΑ» αναφέρατε, το μόνο που σας καίει είναι να αντλήσετε έσοδα «από μια αγορά που ο ετήσιος τζίρος της εκτιμάται στα 4 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του καταλήγει στη μαύρη οικονομία και σε φορολογικούς παραδείσους». Προτιμάτε από το να τους σταματήσετε, να τα καρπωθείτε εσείς και να στείλετε όλη την ελληνική κοινωνία στην κόλαση του τζόγου. Άξιος!


Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive