Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ. Σε δεινή θέση βρίσκεται η άλλοτε κραταιά βιομηχανία

Στρατιωτικά οχήματα, τύπου «Hummer», με το σύνθημα «SOS ΕΛΒΟ» γραμμένο σε πανό στο μπροστινό τους μέρος, καθώς και φορτηγά που κατασκευάζονται για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου, παρέταξαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων.


Οι συγκεντρωμένοι δεν έκλεισαν τον δρόμο, αντίθετα άνοιξαν τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων και μοίραζαν στους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η άλλοτε κραταιά βιομηχανία. Οι γραμμές παραγωγής, που περιλαμβάνουν παραγωγή 309 στρατιωτικών οχημάτων για την Κύπρο και ανακατασκευή ελληνικών φορτηγών, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν «παγώσει» τους τελευταίους δύο μήνες λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΒΟ καθυστερούν οι πληρωμές της μισθοδοσίας των εργαζομένων.Εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ ενώ διαμαρτύρονται στα Μάλγαρα
Εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ ενώ διαμαρτύρονται στα Μάλγαρα

Στο μεταξύ, ο Ομιλος Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, φέρεται να δρομολογεί την οριστική και αμετάκλητη αποχώρησή του, προσφέροντας στο ελληνικό δημόσιο, έναντι τιμήματος ενός ευρώ, το σύνολο της συμμετοχής του στην ΕΛΒΟ.

Η κίνηση αυτή έχει γίνει γνωστή ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, που εκπροσωπεί τον βασικό μέτοχο, και γίνεται με σκοπό να διευκολύνει το ελληνικό δημόσιο σε τυχόν επαφές του με στρατηγικούς εταίρους για τη μερική ή και ολική αποκρατικοποίηση της ΕΛΒΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive