Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μοντέλα...

Β.Α. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

Υποδείγματα προς μίμηση. Πρότυπα προς αντιγραφή. Αντίγραφα προς αποφυγήν. Αλλά και αντικείμενα του πόθου, τα μοντέλα δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος. Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, εκτός κι αν βρίσκονται στο δρόμο.

Συνήθως είναι καινούργια, έχοντας τον αέρα του «νέου». Μερικές φορές, πάλι, είναι παλιά κι έχουν ιστορική ή συλλεκτική αξία. Οταν πρόκειται για το ωραίο φύλο, τα μοντέλα είναι στόχος και βάσανο μαζί. Πρέπει να τους μοιάσουν, πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στο νόμο της βαρύτητας. Το μεγάλο στοίχημα είναι να φορέσουν ό,τι αυτά φοράνε. Να περπατήσουν όπως περπατούν αυτά. Να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα και επιβεβαίωση από την αγορά των μίντια. Να τις «δείχνουν». Οταν πρόκειται όμως για αυτοκίνητα, και μάλιστα για Cadillac Series Cabriolet του 1959 ή Jaguar του 1972, τότε όλοι τα δείχνουν. Τα χαζεύουν. Αλλά και μοντέλα, φορώντας εσώρουχα επώνυμου οίκου στο... δρόμο, κι αυτά τα χαζεύουν. Οι φωτογράφοι των περιοδικών μόδας και οι περαστικοί στο κέντρο του Λονδίνου· τα χαζεύουν και οι επισκέπτες στην έκθεση για τα «110 χρόνια αυτοκίνητο», στο Γκραν Παλέ του Παρισιού. Ούτως ή άλλως, τα μοντέλα είναι για χάζεμα και φαντασιώσεις. Γίνονται το μέσο για να «γίνεις» κάποιος άλλος, έτσι όπως κάποιοι άλλοι σε θέλουν (φωτ. Ass. Press, Reuters)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive