Συγκεκριμένα, 73% των Βρετανών έπαιξαν τυχερά παιχνίδια το 2010. Το πιο δημοφιλές παιχνίδι είναι η κρατική Λοταρία με 59%, το «ΞΥΣΤΟ» και οι Ιπποδρομίες με 24% και 16% αντίστοιχα και τα «φρουτάκια» με 13%.
Το ποσοστό των ενηλίκων που χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για τυχερά παιχνίδια ήταν της τάξης του 14% για να παίξουνonline casino, φρουτάκια και bingo ή για να στοιχηματίσουν online σε αθλητικά γεγονότα.
Το ποσοστό των παθολογικών τζογαδόρων αυξήθηκε από 0,6% το 2007 σε 0,9% το 2010. Το νούμερο μπορεί να φαίνεται μικρό σαν ποσοστό αλλά αντιπροσωπεύει σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες που λόγο του πάθους τους έχουν συσσωρεύσει συνολικά χρέη ύψους 9.423.645.000 Ευρώ. Σημαντικότερο μάλιστα είναι το γεγονός της αύξησης του παθολογικού εθισμού κατά 50% σε μόλις τρία χρόνια.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Μ. Βρετάνιας με τους Εργατικούς να κατηγορούνται ότι με τη ρύθμιση για τα τυχερά παιχνίδια που ψήφισαν το 2005 απελευθέρωσαν περεταίρω τον τζόγο χωρίς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα κάνει ανάλογα – ή και μεγαλύτερα – λάθη που θα έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας.
Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.