Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερήσια Εκδρομή της Δημοτικής Επιτροπής Πατησίων στα «ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ» της ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Με δύο πούλμαν και την παρουσία της Νεολαίας του κόμματός μας (ΝΕ.Ο.Σ.) το οδοιπορικό μας ξεκίνησε με πρώτη στάση στη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ – ένα μοναστήρι έξω από τη Βυτίνα μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με φαράγγια, πηγές και άγρια ομορφιά. Το μοναστήρι χτισμένο επιβλητικά επάνω σε βράχο δεσπόζει της περιοχής. Ήταν το ορμητήριο και το καταφύγιο του «Γέρου του Μοριά» Θεόδωρου Κολοκοτρώνη το 1821 και σε αυτό λειτούργησε το πρώτο ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της περιοχής. Στη μεγάλη τραπεζαρία της Μονής, παρουσία της Ηγουμένης και των μοναχών, κόψαμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και τα φλουριά έπεσαν στα Μέλη του κόμματός μας Ελένη Μπουλαχάνη και Φωτεινή Παπαϊορδανίδου. Η τελευταία μάλιστα κέρδισε τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή της στο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που θα γίνει στις 26 Απριλίου.

Φεύγοντας από το μοναστήρι συνεχίσαμε για ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Επισκεφτήκαμε το περίφημο ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ με το Μπαρουτόμυλο ο οποίος εφοδίαζε με μπαρούτι τους αγωνιστές της επανάστασης του 1821.

Συνεχίσαμε στη ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, άλλο ένα ιστορικό χωριό με μεγάλη προσφορά στο ΕΘΝΟΣ και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Επιστρέφοντας στην ΑΘΗΝΑ δώσαμε ραντεβού ώστε να παραστούμε σε δύο εκδηλώσεις: στα εγκαίνια του «ΠΥΡΓΟΥ ΝΕΜΠΟΪΣΑ» στο Βελιγράδι (ο Πύργος που φυλακίστηκε και βασανίστηκε ο Ρήγας Φεραίος και που αγοράστηκε από το ελληνικό κράτος, ανακαινίστηκε και έγινε μουσείο) και στην εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη στις 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 όπου θα επισκεφτούμε την ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ- ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΖΑΠΠΕΙΟ- ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ- ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ κ.α.

Το πρόγραμμα είναι έτοιμο και για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλ. 210 2230030 (6-9 μ.μ.) κιν. 697 4040950 κος Θεόδωρος Γεωργίου 694 4508408 κος Σταύρος Πολυμέρης.

Η Δ.Ε. ΠΑΤΗΣΙΩΝ θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη και φίλους που συμμετείχαν στην εκδρομή και ιδιαίτερα τα καινούρια μέλη του κόμματος.

1 σχόλιο:

  1. http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com
    Επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας και αν θέλετε βοηθείστε για την ανέγερση της ιστορικής εκκλησίας όλων μας, της εκκλησίας των Ταξιαρχών, της Μονής Κερνίτσης ή απλά διαδώστε το μύνημά μας, γράψτε κάτι για μας ή απλά πάρτε το banner μας. Ευχαριστούμε και συγνώμη αν ενοχλήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive