Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

10 ΜΕΡΕΣ Πνίγηκε η Βάρη απ’ τα σκουπίδια!! Της Αννας Μπουζιάνη


Ακινητοποιημένα λοιπόν τα οχήματα της Βάρης.

Ούτε τα παιδιά μπορούν να πάνε στο σχολείο, ούτε οι αθλητές στους αθλητικούς χώρους.

Ούτε τα σκουπίδια στη χωματερή!

Ετσι η Βάρη γέμισε σκουπίδια. Βουνά ολόκληρα γεμίζουν τους δρόμους, γιατί τα αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα!

Και μου γεννάται το ερώτημα: είναι ενιαίος ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης ή δεν είναι; Τί είδους αντιμετώπιση είναι αυτή;

Δηλαδή άλλα αυτοκίνητα μαζεύουν τα σκουπίδια της Βάρης, άλλα της Βούλας και άλλα της Βουλιαγμένης; Και αν χαλάσουν τα αυτοκίνητα της Βουλιαγμένης θα μείνει βρώμικη; Γιατί από όσα πολύ καλά είμαι σε θέση να γνωρίζω, όταν απεργούσαν οι χωματερές, η Βουλιαγμένη ανέβαζε τα σκουπίδια της στο Πανόραμα της Βούλας, στο χώρο μεταφόρτωσης! Αλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Ή να υποθέσουμε αυτό που υπονοεί ο τίτλος του Δήμου. Τρεις δήμοι στη συσκευασία του ενός!

Άλλα μας λέει ο Δήμαρχος στα συμβούλια.

Αννα Μπουζιάνη

bari_skoupidia1

Τι λεει ο Αντιδήμαρχος Βάρης

Ανασφάλιστα τα οχήματα της Βάρης

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης Ελ. Αργυρουδάκης, σχετικά με την ακινητοποίηση των οχημάτων της Βάρης έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βάρης ότι τα οχήματα του πρώην Δήμου Βάρης παραμένουν ακινητοποιημένα στο εργοτάξιο, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας που επέδειξε η απελθούσα Δημοτική Αρχή, με τη μη εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων προς την Ασφαλιστική Εταιρεία που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων.

Αν και από το Νοέμβριο 2010 είχε ενημερωθεί εγγράφως η προηγούμενη δημοτική αρχή και της είχε ταχθεί προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, εντούτοις ουδέν έπραξε.

Ήδη ο Δήμος μας προβαίνει σε όλες τις νόμιμες επιβαλλόμενες ενέργειες ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό τα οχήματα του Δήμου να καλύψουν και πάλι τις ανάγκες των κατοίκων και της περιοχής.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

bari_skoupidia2

Η ΒΑΡΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ

Πραγματική ιλαροτραγωδία παίζεται τις τελευταίες δέκα ημέρες στην περιοχή του πρώην Δήμου Βάρης. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και κάθε δρόμος έχει πλέον μια σειρά από μικρές χωματερές. Σε ερώτηση που ο συνδυασμός μας έκανε στην Δημοτική Αρχή (κ. Δήμαρχο) πήρε την απάντηση ότι η πρώην διοίκηση του Δήμου Βάρης δεν πλήρωσε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου και μέχρι αυτά να τακτοποιηθούν δεν θα ήταν δυνατή η καθαριότητα της συγκεκριμένης περιοχής. Για να πληρωθούν τα ασφάλιστρα πέρασαν σχεδόν 15 μέρες και η Βάρη και η Βάρκιζα βρώμισαν.

Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή δεν κάλυψε την καθαριότητα της Βάρης με τα απορριμματοφόρα που διαθέτουν οι άλλες δύο δημοτικές ενότητες (Βούλα και Βουλιαγμένη) σε ώρα της ημέρας που αυτά δε χρησιμοποιούνταν για την περισυλλογή απορριμμάτων των περιοχών στις οποίες ανήκουν, όπως άλλωστε έγινε πριν λίγες εβδομάδες με τα φορτηγά περισυλλογής κλαδιών;;; Εξάλλου είμαστε πλέον ένας Δήμος. Μήπως η Δημοτική Αρχή πρέπει να το συνειδητοποιήσει επιτέλους;

Είναι ποτέ δυνατόν να παραμένει μια ολόκληρη πόλη στο έλεος των σκουπιδιών και κανείς από την Δημοτική Αρχή, που έχει την ευθύνη να μην κινητοποιείται να μη σκέφτεται κανείς δημιουργικά· να μη φροντίζει κανείς για την άμεση και πρακτική λύση ενός τόσο μεγάλου προβλήματος και ο Δήμαρχος να εξαντλείται με το να ρίχνει ευθύνες σε προκατόχους του αισθανόμενος ότι με τον τρόπο αυτό παραμένει στο απυρόβλητο;; Εκτός αν αυτός ήταν ο μόνος στόχος του!!!

Δυστυχώς κ. Κασιδόκωστα στην πρώτη κρίση που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε αποτύχατε παταγωδώς, αφού κατά την προσφιλή σας μέθοδο και πάλι μείνατε στην εικόνα προσπαθώντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία. Η επόμενη κρίση λογικά δεν θα είναι πολύ μακριά και έτσι θα έχετε την δυνατότητα να αποδείξετε ότι έχουμε λάθος και σας αδικούμε, αν και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας!!!

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Σήμερα πάντως στην καθιερωμένη βόλτα μας στην πόλη, οι κάδοι είχαν αδειάσει, αλλά γύρω γύρω τα πεσμένα σκουπίδια έκαναν κι αυτά τη.. βόλτα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive