Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

'Ενταση στη δίκη για τους «Πυρήνες»


Με ένταση μεταξύ των κατηγορουμένων και της έδρας ξεκίνησε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των εννέα κατηγορούμενων -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Αφού το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων, με όρους, κατηγορουμένων ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των "συντρόφων τους".

Η πρόεδρος του απάντησε: "Εντάξει να μιλήσουν οι συνήγοροί σας".

Τότε σηκώθηκε ο εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της φώναξε: "Επειδή το αίτημά μας το γράψατε μην πω που... σηκωθείτε πάμε να φύγουμε".

Το λόγο έλαβαν οι, εκ των συνηγόρων, Σπύρος Φυτράκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαρούσου, οι οποίοι ζήτησαν από το Δικαστήριο να θέσει κανόνες ώστε να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη.

Οι συνήγοροι έθεσαν και αυτοί το θέμα της καταγραφής στοιχείων στην είσοδο της αίθουσας. Ζήτησαν, επίσης, να μην είναι δέσμιοι (να μην έχουν χειροπέδες) οι κατηγορούμενοι όταν παραμένουν στην αίθουσα στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας.

Η πρόεδρος ζήτησε από κάποιες γυναίκες, που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά της αίθουσας, να καθίσουν κάτω και να μην κάνουν χειρονομίες.

Οι γυναίκες αντέδρασαν και η πρόεδρος τους είπε ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα με τα χέρια θα κρατηθούν. Τότε σηκώθηκε ο Χατζημιχελάκης και φώναξε: "Άμα φύγουν αυτοί θα φύγουμε και εμείς".

Τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά με ελέγχους σε όποιον εισέρχεται αντίστοιχους με αυτούς που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια και ισχυρότατη αστυνομική δύναμη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive