Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Είναι ή όχι ΔΕΚΟ ο ΟΤΕ;

ote_ktirio
Μειώνει τις πρόσθετες αμοιβές και παροχές ο ΟΤΕ αλλά για το θέμα των ευρύτερων περικοπών αποδοχών θα χρειαστεί να περιμένουμε νομική γνωμοδότηση.
Το ζήτημα που έχει προκύψει στον ΟΤΕ είναι το εξής: στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας περικοπών τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ δεν πρόκειται να λάβουν bonus, ενώ επιπλέον κόβονται και οι πιστωτικές κάρτες. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Cosmote, ενώ μείωση υπήρξε και στον μισθό του διευθύνοντος συμβούλου, Μιχάλη Τσαμάζ σε σχέση με εκείνον του προκατόχου του, Παναγή Βουρλούμη.
Ταυτόχρονα, όμως, ο ΟΤΕ έλαβε την περίφημη επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών που μιλά για περικοπές αποδχών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Και η διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε την επιστολή στους δικηγόρους, γιατί πρέπει να υπάρξει ειδική γνωμοδότηση αν ο ΟΤΕ είναι ΔΕΚΟ ή όχι. Ή εντέλει αν πρόκειται για μία γκρίζα περίπτωση με ιδιόμορφο καθεστώς.
Το θέμα έχει περισσότερο βάθος απ’ όσο νομίζουν ορισμένοι. Αν ο ΟΤΕ θεωρηθεί ΔΕΚΟ τότε πρέπει να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, όπως συνέβη στο υπόλοιπο Δημόσιο; Αν δεν είναι ΔΕΚΟ και είναι απλώς ιδιωτική επιχείρηση, τότε πως είναι δυνατόν να υπάρχει όρος μονιμότητας; Αυτά είναι τα δύο ερώτημα που δείχνουν να θέτουν οι Γερμανοί της DeutscheTelekom που θέλουν πάση θυσία να περιορίσουν τις δαπάνες προσωπικού. Και με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας να είναι προ των πυλών είναι προφανές ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι αρκετά σκληρό.
Το πιθανότερο είναι, βέβαια, να αποφασιστεί ότι ο ΟΤΕ –όπως και ορισμένες ακόμη ΔΕΚΟ- να χαρακτηριστούν ως ειδικές περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι στον ΟΤΕ η μονιμότητα του προ του 2005 προσωπικού ισχύει με νομοθετική ρύθμιση. Και απαιτείται αλλαγή νομοθεσίας για να αλλάξει αυτό. Και αν γίνει τότε θα μιλάμε για μία μίνι επανάσταση που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για το τι μέλλει γενέσθαι και σε άλλους ημικρατικούς φορείς και οργανισμούς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive