Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Όπλα, χρήματα και πλαστές ταυτότητες στο σπίτι του Βύρωνα



Η δίωξη σε βάρος των νεαρών αφορά τις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης μέχρι στιγμής, τρομοκρατικών πράξεων που αφορά τα όπλα που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής.

Και οι πέντε οδηγήθηκαν στη 19η τακτική ανακρίτρια από την οποία πήραν προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι ότι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. Όπως είπε ο ίδιος «η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Νωρίτερα η αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν την Πέμπτη. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Τσιλιανίδη του Αθανασίου και της Στυλιανής 23 χρονών , Δημήτρη Φέσσα του Νικολάου και της Ελισάβετ 23, Δημήτρη Δημτσιάδη του Παναγιώτη και της Ιωάννας 23 και Σωκράτη Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας 21 ετών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής , στα σπίτια του Βύρωνα (Κορδελιού 30) και στον Ταύρο (Δ. Πλαστήρα 14) τα οποία νοίκιαζαν οι συλληφθέντες με πλαστά στοιχεία μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov
- Ένα πιστόλι 9mm, με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων
- Εκατό φυσίγγια των 7,62 mm
- Εκατόν είκοσι φυσίγγια των 9 mm
- Ένας σιγαστήρας για Kalashnikov
- Τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
- Πέντε USB φορητοί δίσκοι
- Δύο Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
- Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
- Οκτώ δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων τα τέσσερα των ιδίων των συλληφθέντων
- Κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας
- Δύο στρογγυλές σφραγίδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
- Χειρόγραφες σημειώσεις
- Εννέα πιστωτικές κάρτες
- Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου
- Μονωτικές ταινίες
- Λαμπτήρες
- Κλειδιά
- Σετ εργαλείων με κολλητήρι
- Κατσαβίδια
- Μία φορητή συσκευή πλαστικοποίησης

Να σημειωθεί ότι το πιστόλι των 9 χιλιοστών δεν ταυτίστηκε με τρομοκρατική ενέργεια, όπως έδειξε η εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση.Η βαλλιστική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να βρεθεί τυχόν ταύτιση του Καλάσνικοφ με προηγούμενη τρομοκρατική επίθεση, ενώ στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και το ποσό των 5.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή του.

Όπως προκύπτει, οι νεαροί βρίσκονταν στην Αθήνα τουλάχιστον 3 μήνες ενώ είχαν τεθεί υπό αστυνομική παρακολούθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η άφιξη της παρέας από τη Θεσσαλονίκη στην πρωτεύουσα ενδέχεται να σχετίζεται με νέα τρομοκρατική επίθεση την οποία προετοίμαζαν ως απάντηση στην επικείμενη δίκη των «Πυρήνων» την προσεχή Δευτέρα.

Τέλος, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα στην έρευνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive