Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Με τους όρους «Μακεδόνισσες και Μακεδόνες» ξεκίνησε ο χαιρετισμός Σαμαρά.Δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ και του Ε. Βενιζέλου στην τελετή



Στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή όπου χαιρετισμό απηύθυναν πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν το «παρών» μεταύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Μακεδόνισσες και Μακεδόνες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε ως νεωτεριστής πολιτικός. Στη συνέχεια έγινε Εθνάρχης. Και σήμερα είναι σύμβολο.
Ως νεωτεριστής πολιτικός, άφησε το αποτύπωμά του στην πρόσφατη Ιστορία του τόπου. Κι άλλαξε την Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια. Από τα ερείπια του Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου, σε μια σύγχρονη χώρα που άνοιγε δρόμους Ανάπτυξης κι έκανε άλματα Εκσυγχρονισμού.
Ως Εθνάρχης, ένωσε τη χώρα στις δύσκολες στιγμές της Μεταπολίτευσης. Μετά από την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, θεμελίωσε τους δημοκρατικούς θεσμούς και, ουσιαστικά μόνος του, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση όλων των Ελλήνων πέρα και πάνω από κόμματα.
Ως σύμβολο σήμερα, εμπνέει όλο τον Ελληνικό λαό. Ιδιαίτερα, όμως, εμείς, η Παράταξη που εκείνος ίδρυσε, τιμούμε τις παρακαταθήκες του και διδασκόμαστε από έργο του».

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε οξεία αίσθηση της ιστορίας και αγωνιούσε για την τελική κρίση της ιστορίας. Αυτό θα πρέπει αν αποτελέσει οδηγό και για εμάς. Να γνωρίζουμε ότι εκτός από την κρίση των πολιτών υπάρχει και η κρίση της ιστορίας »τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Βενιζέλος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ.Καραμανλή. Ο Β.Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Κ.Καραμανλή της μεταπολίτευσης τονίζοντας ότι συνέδεσε το όνομα του με την αναίμακτη μεταπολίτευση , την εγκαθίδρυση του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος και την ένταξη της χώρας στις Ευρωπαϊκές κοινότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive