Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Οξεία κριτική στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και τον πρώην και το νυν δήμαρχο Κερατέας (Λαυρεωτικής) για τις αντιδράσεις τους στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι:

- Η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο θέμα της προγραμματικής σύμβασης ΕΣΔΚΝΑ-Περιφέρειας Αττικής «είναι ακατανόητη» και «η στάση της μηδενιστική, αφού δεν έχει πρόταση και λέει μην κάνετε τίποτα». Πρόσθεσε δε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει το δικαίωμα να αντιδρά και η αντίδραση της είναι σεβαστή αλλά «δεν πρόκειται να αναλάβει και τη διοίκηση των δήμων και του ΕΣΔΚΝΑ».

- Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας και ο νυν της Λαυρεωτικής είναι «παραδείγματα αυτοδιοικητικών προς αποφυγή γιατί ενώ γνωρίζουν τα δεδομένα δεν έχουν το σθένος να πουν στους πολίτες της περιοχής ότι το συμφέρον τους είναι να κλείσουν τις παράνομες χωματερές και να λειτουργήσουν οργανωμένοι ΧΥΤΑ που θα μετεξελιχθούν σε ΧΥΤΥ». Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης μίλησε για δημαγωγία και λαϊκισμό, σημειώνοντας με έμφαση ότι τα όσα λέει, τα λέει όχι ως υπουργός Εσωτερικών αλλά ως δήμαρχος Πάρου που αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα αλλά τόλμησε και είπε την αλήθεια στους δημότες του, με αποτέλεσμα να έχουν τώρα οργανωμένο ΧΥΤΑ.

Ραγκούσης: Το Ε.Σ. έκρινε ως απολύτως νόμιμη την προγραμματική σύμβαση

Αναφορικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πρέπει να προχωρήσει με βάση το νόμο του 2003 (ο οποίος, όπως είπε, «δεν μπορεί να αλλάξει», γιατί διαφορετικά «η Αττική θα τελειώσει». Ερωτηθείς μάλιστα, σχετικά με τη νομιμότητα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΣΔΚΝΑ και της Περιφέρειας την οποία αμφισβητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9828) ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «η σύμβαση ήδη συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποίησε τον προσυμβατικό έλεγχο» (σ.σ. και μάλιστα στο χρόνο ρεκόρ των δύο ημερών!) και άρα «είναι απολύτως» νόμιμη».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η διαδικασία θα είναι απολύτως ανοιχτή καθώς θα υπάρξει συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, ενώ θα υπάρξει και δημόσια διαβούλευση των τευχών δημοπράτησης. Επανέλαβε δε ότι ο διεθνής διαγωνισμός θα είναι«ανοικτής τεχνολογίας», και δεν «πρόκειται να προαποφασιστεί μία τεχνολογία..Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πει ότι μία διάταξη των τευχών δημοπράτησης είναι φωτογραφική», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Ραγκούσης. Σε σχέση δε με τα κονδύλια που θα διατεθούν από την Ε.Ε. (σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάπου 150 εκ ευρώ), προανήγγειλε ότι θα έχει συνάντηση την Παρασκευή μαζί με τηνυπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στις Βρυξέλλες με τον Σλοβένο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Γιάνεζ Ποτότσνικ.

«Το έργο στην Κερατέα θα προχωρήσει»

Αναφορικά με το θέμα του ΧΥΤΑ Κερατέας είπε ότι «το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί» και απέδωσε τις αντιδράσεις των λίγων, όπως τόνισε, κατοίκων, σε έλλειψη πληροφόρησης. Χαρακτήρισε δε «καθοριστική και μείζονα» την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/9813), προσθέτοντας ότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι δεν λέει όχι στο ΧΥΤΑ, απλώς αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα 190 από τα συνολικά 540 στρέμματα: «Όμως ο και τα υπόλοιπα 350 επαρκούν για να γίνει ο ΧΥΤΑ», υποστήριξε. «Ανάλογα πρόβλημα είχαμε και στο Γραμματικό και έχει προχωρήσει κανονικά η κατασκευή», πρόσθεσε. Μάλιστα, κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο ΛαυρεωτικήςΚώστα Λεβαντή και τον πρώην δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρούότι αν και «ήρθαν εδώ στο υπουργείο και δεσμεύτηκαν ότι θα τηρήσουν τις δικαστικές αποφάσεις, δεν το κάνουν».

Για τον τρόπο αντίδρασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάντε κλικ εδώ:http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/poe-ota/9843

Για την αρνητική στάση των Οικολόγων απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9846

1 σχόλιο:

  1. Πόσα χρήματα μας κοστίζουν οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , που αυτή την στιγμή είναι 6 εκατομμύρια και το σχέδιο είναι να έλθουν μέχρι το 2020 συνολικά 20 εκατομμύρια !
    Ο λαθρομετανάστης , μετανάστης έχει ανάγκη από νοσοκομεία , φάρμακα , ιατρό , σύνταξη χρήματα για εδώ και άλλα να στέλνει στις πατρίδες τους μεταφορές για κινείτε , έξοδα για προστασία από αυτούς ,διαφεύγοντα κέρδη από φόρους , παραεμπόριο και πάρα πολλά άλλα . ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΧΕΥΟΥΜΕ ΜΥΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΛΘΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ .ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΝΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 300 – 900 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .
    ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΛΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ :
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ,
    ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ Ο ΟΗΕ , ΤΟ ΝΑΤΟ ,Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ,
    ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ .
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ , ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΟ ΝΑΤΟ , ΤΟΝ ΟΗΕ ,ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ , ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive