Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ενταση και επεισόδια και πάλι στον Αγιο Παντελεήμονα

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χημικά και δακρυγόνα.

Από χθες το βράδυ περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής φρουρούσαν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και κατά τις 12.00 το μεσημέρι γύρω στα 500 μέλη της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν στο χώρο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έφεραν ξύλινες ασπίδες με το σήμα της Χρυσής Αυγής.

Επικεφαλής της αντισυγκέντρωσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δήλωνε ότι “στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων να εκδιώξουν τους ξένους εισβολείς”
Οι ιερείς της εκκλησίας εγκατέλειψαν αμίλητοι το ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Προπύλαια

Στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια που καλούσαν δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και συλλόγων καθηγητών (ΕΛΜΕ) από τα γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας πήραν μέρος περίπου 1.000 άτομα και κατά τις 2:00 το μεσημέρι ξεκίνησαν από την Πανεπιστημίου για να κατευθυνθούν προς την 3ης Σεπτεμβρίου και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το ύψος της οδού Δεριγνύ όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν να συνεχίσουν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Η πλειονότητα των συγκεντρωμένων επέστρεψε στην Ομόνοια όπου και διαλύθηκε εκτός από τους πιο “μάχιμους” που επέμειναν. Πολύ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Πολλές αναρχικές ομάδες είχαν αναπτυχθεί σε όλους τους κάθετους δρόμους κοντά στη βίλα Αμαλίας.

Γύρω στις 5:00 το απόγευμα ένταση επικράτησε με τη ρήψη χημικών και στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα σε μια προσπάθεια της αστυνομίας να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος.

Κατά τις 5:30 με εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία διαλύθηκαν οριστικά οι συγκεντρωμένοι και από τις δύο πλευρές. Μία γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και την παρέλαβε το όχημα του ΕΚΑΒ που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Προκειμένου να προστατευθούν από τα χημικά περίπου 300 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων μπήκαν μέσα στην εκκλησία, ενώ μια άλλη ομάδα έσπασε τη τζαμαρία πολυκατοικίας στον αριθμό 91 της οδού Αλκιβιάδου για να προστατευθεί στο εσωτερικό της.

Οι -κατά δήλωσή τους- κάτοικοι επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, ξύλα, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια και φωτοβολίδες-στυλό.

Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για δυο συλλήψεις και τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους κατοίκους αντιδρούν στη δράση των ακροδεξιών στην περιοχή τους και αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι αλλά η πολιτική του μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η προγραμματισμένη για το απόγευμα συναυλία ματαιώθηκε καθώς η αντι-συγκέντρωση πάνω στην πλατεία, κατέστησε αδύνατη την τοποθέτηση της εξέδρας και της μικροφωνικής εγκατάστασης.

Η κατάσταση στον Αγιο Παντελεήμονα άρχισε να ομαλοποιείται λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα.

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και η πορεία που πραγματοποίησαν μέλη αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών, πολιτικών και κοινωνικών κινήσεων, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 3:00 το μεσημέρι στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών και της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες και ενάντια στα «γκέτο», τα κέντρα υποδοχής και στο φράχτη στον Έβρο.

Η πορεία κατέληξε έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive