Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ & ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Πρόταση παραγραφής για Κοντό, Μπασιάκο και Δούκα

Πρόταση παραγραφής για Κοντό, Μπασιάκο και Δούκα
Μικρότερα γράμματα
Μεγαλύτερα γράμματα

Την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ για την υπόθεση Βατοπεδίου, προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες στο Δικαστικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα τα αδικήματα των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού έχουν ήδη παραγραφεί και κακώς η Βουλή παρέπεμψε στη δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η τελική απόφαση για την παραγραφή ή μη θα ληφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του εισαγγελέα κ. Ανδρειωτέλλη.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρό του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με το νόμο το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και θα επιδοθεί στους κατηγορουμένους και στον πρόεδρο της Βουλής, το αργότερο δέκα ημέρες μετά την έκδοσή του.

«Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ την πρόταση του εισαγγελέα, ενώ σχολιάζοντας τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή αναφέρουν πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

«Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, από τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive