Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΚΕ 102 συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ κατά των κυβερνητικών μέτρων. Ε, συντρόφια, ΕΣΕΙΣ τους ΨΗΦΙΣΑΤΕ ! Αντε ΡΙΞΤΕ τους να ησυχάσουμε. ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ! Ε,ΚΑΙ;

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι.ΠαναγόπουλοςΣκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο, έκαναν σήμερα οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ (ΠΑΣΚΕ), οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνονται για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό σύστημα. «Τα μέτρα είναι σκληρά, άδικα και αντικοινωνικά» τόνισε ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του με το μνημόνιο, «παρότι - όπως είπε - αντιλαμβάνεται την κρίση δανεισμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι η ασκούμενη πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του ΠαΣοΚ, ενώ αναφερόμενος στην «αντιμνημονιακή θέση» της Νέας Δημοκρατίας την κατηγόρησε για «φαρισαϊσμό». Σχολιάζοντας στάση των αριστερών κομμάτων ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι «κινούνται μεταξύ της σύγχυσης και της αμηχανίας».

Την διακήρυξη κατά των κυβερνητικών μέτρων με τίτλο «να σωθεί η Ελλάδα με όρθιους και αξιοπρεπείς τους Ελληνες εργαζόμενους και πολίτες» υπογράφουν 102 συνδικαλιστές στελέχη της ΠΑΣΚΕ.

Μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ο κ. Παναγόπουλος έκανε δηλώσεις υπέρ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων τα οποία χαρακτήρισε ως «αδιαπραγμάτευτο θεσμό».

Τάχθηκε κατά της συμφωνίας στην επιχείρηση ΝΕΟΓΑΛ και χαρακτήρισε συνδικαλιστές εντός εισαγωγικών, αυτούς που την υπέγραψαν, ενώ επανέλαβε τη ριζική αντίθεση της ΓΣΕΕ στις επιχειρησιακές συμβάσεις τονίζοντας ότι όποιος «επιλήσμον συνδικαλιστής» προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία «θα μας βρουν απέναντί του».

Τέλος για ο ενδεχόμενο επιβολής νέων σκληρών μέτρων μετά από συστάσεις των δανειστών μας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργεί ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του κεφαλαίου και προφανώς εκφράζει με τον πιο καθαρό τρόπο τις νέο-συντηρητικές λογικές, τις δεξιές συντηρητικές λογικές που επικρατούν στην Ευρώπη. Όπως είδατε και η ΣΕΣ και τα εθνικά συνδικάτα αντιδρούν και νομίζω ότι η συνέχιση αυτής της αυταρχικής πολιτικής επιφέρει τη μήνιν των εργαζομένων και μεγάλες αντιδράσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive