Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΕ INSIDER: 2010 - Όταν ο κόσμος άλλαξε (Μέρος B)


To INSIDER συνεχίζει με την παρουσίαση των τριάντα γεγονότων από τον κόσμο και την Ελλάδα που σηματοδότησαν την χρονιά που πέρασε. Οι συντάκτες του INSIDER (μετά από πολύ συζήτηση και ουκ ολίγες διαφωνίες) κατέληξαν στο Τop 30 των ειδήσεων του 2010. Τις παραθέτουμε με χρονολογική σειρά. Είστε ελεύθεροι να σχολιάσετε, να προσθέσετε και να επικρίνετε τις επιλογές μας. Συνεχίζουμε:

11. Λουτρό αίματος στην ανατολική Μεσόγειο

blood_mavi_marmara

31 Μαίου - Επίθεση κατά νηοπομπής ανοικτά της Γάζας. Ισραηλινοί κομάντος επιτίθενται μετά από προειδοποιήσεις σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Από την συμπλοκή που ακολούθησε στο τουρκικό πλοίο Μάβι Μαρμαρά σκοτώνονται 9 ακτιβιστές. Η επίθεση προκαλεί διεθνή κατακραυγή, ενώ οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ "παγώνουν".

12. Η τρομοκρατία στην καρδιά της κυβέρνησης

terrorism

24 Ιουνίου - Από έκρηξη βόμβας σε πακέτο ελάχιστα μέτρα από το γραφείο του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκοτώνεται ο υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης. Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια.



13. H Ισπανία στα ουράνια!
spain_world_cup
11 Ιουλίου - Η Ισπανία κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξήχθη επίσης για πρώτη φορά στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Νότιο Αφρική. H Ισπανία πανηγυρίζει τον θρίαμβο...

14. Η τρομοκρατία χτυπά και την δημοσιογραφία

sokratis-giolias

19 Ιουλίου - Ο δημοσιογράφος και φερόμενος διευθυντής του πιο δημοφιλούς blog στην Ελλάδα, "troktiko", Σωκράτης Γκιόλιας, πέφτει νεκρός από σφαίρες τρομοκρατών έξω από το σπίτι του. Λίγες μέρες αργότερα, η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία.

15. Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες στην Κίνα

china_floods

Τέλη Ιουλίου- Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν την Κίνα την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με την Wikipedia, το καλοκαίρι του 2010, 1072 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν.

16. Ο καιρός τρελάθηκε - η Ρωσία στις φλόγες

Russia_Fires

1-5 Αυγούστου: Τεράστιες δασικές εκτάσεις στην Ρωσία παραδίδονται στις φλόγες. Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ αναγκάζεται να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Μόσχα καi άλλες μεγάλες πόλεις πνίγονται στον καπνό. Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές αλεύρου και σίτου για να ικανοποιήσει την εγχώρια ζήτηση.

17. Λειτουργία στην Σουμελά μετά από σχεδόν 90 χρόνια

Vartholomeos_soumela

15 Αυγούστου - Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελεί την πρώτη μετά το 1922 Θεία Λειτουργία στην Iερά Mονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Δείγμα της συνεχιζόμενης βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

18. Οι ΗΠΑ τερματίζουν τις επιχειρήσεις στο Ιράκ

iraq_020205

18 Αυγούστου- Οι ΗΠΑ τερματίζουν τις μαχητικές επιχειρήσεις στο Ιράκ. Ανακοινώνεται ότι έπειτα από τις πρόσφατες αποσύρσεις του στρατού των ΗΠΑ από το Ιράκ παραμένουν στο έδαφος της χώρας 56.000 Αμερικανοί στρατιώτες

19. Γαλλία: Οι Ρομά στο στόχαστρο

roma103645364

19 Αυγούστου - Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, ακόμη και στους κόλπους της ΕΕ, η κυβέρνηση Σαρκοζί αρχίζει την απέλαση Ρομά, των οποίων η καταγωγή είναι κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

20. O ημίτρελος πάστορας και το Κοράνι

terry.jones.press.conference.gi

Αρχές Σεπτεμβρίου - Ο μουσουλμανικός κόσμος βρίσκεται στο πόδι. Ο αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς απειλεί να κάψει το Κοράνι στην επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Μετά από πολιτικές πιέσεις αναβάλει τα σχέδια του την τελεταία στιγμή.

Συνεχίζεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive