Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Λάθος μας το πρωτοσέλιδο του Focus» λέει τώρα, ο Γερμανός διευθυντής της Bild

«Ξεπεράσαμε τα όρια στην προσπάθεια μας να σχολιάσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και να σατιρίσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό» παραδέχθηκε χθες ο Νίκολαους Μπλόμε διευθυντής της γερμανικής Bild αναφερόμενος στην πρωτοσέλιδη εικονογράφηση με «πρωταγωνίστρια» την Αφροδίτη της Μήλου.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία σε δημόσια συζήτηση με θέμα τα ΜΜΕ και την κρίση που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και την Γερμανική Πρεσβεία, ο επικεφαλής της Bild αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που οδήγησαν τον γερμανικό Τύπο να «επιτεθεί» στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κρίση σύντομα έγινε και εγχώριο πρόβλημα της Γερμανίας και των φορολογουμένων της. Αυτή η μετατροπή ενός διεθνούς ζητήματος σε γερμανικό εξηγεί και την ένταση που αποτυπώθηκε στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου» αναφέρει ο ίδιος. «Μέχρι να ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα δεν ξέραμε τίποτα για τη χώρα σας και αρχίσαμε να μαθαίνουμε το τι ακριβώς συμβαίνει αντιγράφοντας άρθρα από ελληνικές εφημερίδες» συμπληρώνει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε και ο Όλε Φούνκε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο οποίος υποστήριξε την εμπλοκή της χώρας του στην πολιτική ευρωπαϊκών χωρών όταν αυτές επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της. «Θα ήταν αδύνατο να κρατήσουμε παθητική στάση ειδικά όταν η κακή εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας από χώρες όπως η Ελλάδα είναι η αιτία που μας οδήγησε ως εδώ» ανέφερε ο ίδιος.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ η γερμανική κυβέρνηση, Μέρκελ και οι παρατρεχάμενοί της, είχαν αναγνωρίσει έστω και τώρα την ανάγκη ενοποιήσεως της Ευρώπης στο σχήμα που είχαν ονειρευθεί οι δημιουργοί της, σήμερα θα υπήρχε μία ευρωπαϊκή ομοσπονδία με σύνταγμα, σύνορα, μία κυβέρνηση με ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά και ό,τι άλλο συνθέτει και στηρίζει θεσμικα μία χώρα με δύναμη που χρειάζεται για να στέκεται μόνη της στα πόδια της πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά.
    Δέν θα μιλούσαμε για τα υποβρύχια και τα γιούρο φαϊερ της Γερμανίας και για τα πορτοκάλια της Ελλάδος αλλα για τα δικά μας, τα ευρωπαϊκά αυτά και όλα τα είδη που βγαίνουν απο αυτήν την περιοχή του Πλανήτη.

    Στις ΗΠΑ όταν άρχιζε να γίνεται λόγος για την Ελλάδα, η Καλιφόρνια βρίσκονταν σε κατάρρευση και μέσα σε σκηνικό πολλών σκανδάλων. Η Ομοσπονδία των ΗΠΑ όμως κατάφερε μέσα σε 2-3 εβδομάδες να μπαλώσει το έλλειμμα και αυτό να μήν φθάσει ούτε στα μικρά γράμματα των ΜΜΕ.

    Η Ε.Ε. δέν είναι φτωχή. Και θα μπορούσε να είναι πλουσιότερη άν "έφτιαχνε χωριό" με την Ρωσία και φυσικά με τον πλούτο που διαθέτει αυτή η αχανής χώρα μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Θα μπορούσε, λέμε, γιατί σήμερα η κινητήριος Γερμανία ΤΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ υπο αμερικανική κατοχή και δέν εννοεί να καταλάβει ότι, στην κατοχή αυτή συμμετέχουν επίσημα και ενεργά και οι Τούρκοι και οι Εβραίοι.

    ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ λοιπόν να βρούμε; Ποιό είναι το ζητούμενο;

    Μήπως είναι το 2,7% του ευρωπαϊκού οικονομικού προϊόντος που αντιστοιχεί στο ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι και δέν μπορεί να συγκρατήσει την ολίσθησή του το υπόλοιπο 97,2 % της Ε.Ε.; 'Αλλοτε λέγαμε "ντροπή!" και τα πράγμτα έμπαιναν στην θέση τους. Σήμερα αντ'αυτής έχουμε την έφοδο του αρχικλέφτη στο κοινοβούλιο που φωνάζει και λέει ότι, λίγα δώσατε. Σας ζητώ να μου φέρετε και τα . . . σώβρακα. Και απο ντροπή ποιότς την έχασε για να τηξν βρεί ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Ντομινίκ;



    μήπως οι εβραίοι απο την άλλη όχθη του Ατλαντικού ετοιμάζονται μετά την πτώχευση της χώρας μας να εφορμήσουν κάθετα στον υπόγειο ελληνικό πλούτο, η αξία του οποίου ξεπερνάει κάθε ύψος ελλείμματος και χρέους της χώρας μας προς τους τοκογλύφους;

    Ο αρχιτοκογλύφος του ΔΝΤ κατάλαβε φαίνεται ότι, άν διανυκτερεύσει στην Ελλάδα, μπορεί και να μήν ξυπνήσει εν ζωή και έφυγε νύχτα σάν κυνηγημένος. Αυτός - τουλάχιστον πριν έλθει εδώ - μελέτησε την ελληνική ιστορία και ξέρει και το 1821 και το ΟΧΙ και πολλά και διαφορα. Εκείνος που αγρόν αγοράζει περι αυτά είναι ο γυιόκας της Μάργκαρετ. Και δέν αγράζει μόνο απ'αυτά, γιατί απο το χαμένο ύφος του καταλάβαμε ότι, δέν αγοράζει ούτε απο αυτό που τον περιμένει πολύ σύντομα.

    Σ.Σ. και με τέτοια ζώα περιμένουν οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι να κάνουν παγκόσμια κυβέρνηση ! ! !

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive