«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει».
Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κατηγόρησε ότι, αν και πριν τις εκλογές είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα, «σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας».
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο «για απόγνωση των πολιτών», αλλά και για «διάλυση της κοινωνίας», εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Παράλληλα, αντέτεινε στις κατηγορίες της συμπολίτευσης ότι ασκεί στείρα αντιπολίτευση ότι «ψηφίσαμε, μέσα σε ένα χρόνο, 33 νομοσχέδια της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».
Μιλώντας για την πρόθεση του κόμματός του να ψηφίσει υπέρ επιμέρους άρθρων του επίμαχου πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και τις Δ.Ε.Κ.Ο., υποστήριξε: «Ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική. Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε».
«Δεν θα συναινέσουμε σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η Κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα. Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή», συμπλήρωσε ο Αντ. Σαμαράς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. φαίνεται ότι συμφώνησαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος. «Χαίρομαι, γιατί ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψή μας να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική. Το θεωρώ θετική εξέλιξη», επισήμανε.
Αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εξωφρενικές» τις απόψεις του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δίνει την αίσθηση ότι κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας.
Και συνέχισε λέγοντας ότι έχει ήδη ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την εξωτερική πολιτική. «Για εμάς η έννοια της σωτηρίας της Πατρίδας δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση», συμπλήρωσε.
Για τη Σύνοδο Κορυφής
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 16 και 17 Δεκεμβρίου ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι η Ν.Δ. είναι θετική στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.
Ωστόσο, όπως τόνισε, «είμαστε αντίθετοι στη μείωση των κονδυλίων για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά το 2013. Σε ώρες ύφεσης για ολόκληρη την Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Κεντρικός Προϋπολογισμός οφείλει να είναι αναπτυξιακός και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή των κρατών μελών».
Ακόμη χαρακτήρισε εσφαλμένη τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., «γιατί μπορεί ο μηχανισμός αυτός, αν γίνει έτσι, να οδηγήσει στην πτώχευση των πιο αδύναμων κρίκων».
Τέλος, επισήμανε ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατών της Ευρωζώνης, μπορεί μεν να είναι λογικό να βρίσκονται κάτω από την εποπτεία ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων για εκείνα τα κράτη που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουν τους στόχους αυτούς».
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
ΣΑΜΑΡΑΣ: Συνενοχή και όχι συναίνεση ζητεί ο πρωθυπουργός»
«
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.