Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

“Αναζητήστε τον Αδύναμο Κρίκο” (Β. Ι. Λένιν) Γράφει ο Δευκαλίων



Η παρούσα ανάλυση του Προϋπολογισμού 2011,
ακολουθεί την γενική αρχή που υιοθετείται από την εισηγητική έκθεση (σελίδα 52). Βάσει αυτής της αρχής συντάσσεται και παρακολουθείται πλέον Προϋπολογισμός Γενικής Κυβέρνησης στον οποίο συμπεριλαμβάνονται πλέον ως ξεχωριστά κεφάλαια οΤακτικός Προϋπολογισμός (Κεντρική Κυβέρνηση), ο κοινωνικός προϋπολογισμός, ενοποιημένος ετήσιος προϋπολογισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο ετήσιος προϋπολογισμός των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Βάσει των επίσημων αναφορών, που περιέχονται στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 (σελίδα 67), το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται να διαμορφωθεί για:
Α) το 2010 στο 9,4 % του ΑΕΠ (Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,9 % του ΑΕΠ).
Β) το 2011 στο 7,4 % του ΑΕΠ (Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 9,1 % του ΑΕΠ).
Για το 2009, τα αντίστοιχα μεγέθη μετά την τελευταία αναθεώρηση έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και είναι Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 15,4 % του ΑΕΠ και Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης 14,3 % του ΑΕΠ.
Βλέπουμε ότι το 2009 το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης (15,4 %), είναι μεγαλύτερο από το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (14,3 %), απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα αφού στο Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης προστίθενται τα Ελλείμματα του κοινωνικού προϋπολογισμού, του ενοποιημένου προϋπολογισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ετήσιου προϋπολογισμού των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (π.χ. ΔΕΚΟ).
Η κατάσταση αυτή (σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2011), αντιστρέφεται το 2010 και το 2011 όπου το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Δηλαδή σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2011, για τα έτη 2010 και 2011, οι υπόλοιποι προϋπολογισμοί της Γενικής Κυβέρνησης και κύρια αυτοί των ΔΕΚΟ θα πρέπει να δημιουργήσουν πλεονάσματα δηλαδή «άσπρη τρύπα» ώστε να μειωθεί το Έλλειμμα που δημιουργεί η Κεντρική Κυβέρνηση.
Κλείνοντας αυτό το Κεφάλαιο και για να μην πέφτουμε θύματα της παραπληροφόρησης των γκεμπελίσκων του Μαξίμου, που αναφέρουν ότι το Έλλειμμα του 2010 θα μειωθεί από το 15,4 % του ΑΕΠ (Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 2009 ), στο 9,9 % του ΑΕΠ (προβλεπόμενο Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης το 2010 ), θα πρέπει να παρακολουθούμε την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ βάσει των τελικών και προβλεπόμενων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων της Γενικής Κυβέρνησης αφού άλλωστε αυτό απαιτεί ο Προϋπολογισμός 2011.
Δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive