Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πρόωρες εκλογές αποκλείονται και το ξέρουν οι πάντες...

Επίσης γνωρίζουν οι πάντες ότι πολιτικά κέρδη από τις εκλογές της Κυριακής αποκλείονται.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της τόσο φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης όλων των κομμάτων που ανέτρεψε βίαια την πορεία για μια πρώτη θετική εικόνα της οικονομίας; Μήπως (λέω μήπως) είναι σωστές οι πληροφορίες του πεζοδρομίου ότι πολιτικοί της χώρας στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά στην κατάρρευση της οικονομίας;

Ασφαλώς και δεν πρόκειται ούτε να σταθώ στην παραπληροφόρηση αυτή και ας είναι έντονη. Γιατί όσο και αν θεωρώ ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα των 35 ετών έδειξε μόνο πολιτικό επαγγελματισμό, εξυπηρέτησε μόνο ατομικά και κομματικά συμφέροντα και συμπεριφέρθηκε με πλήρη αναισθησία στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, μου είναι δύσκολο να δεχθώ ότι είναι δυνατή και μια εγκληματική συμπεριφορά τέτοιου μεγέθους. Έστω και από τουςεπαγγελματίες πολιτικούς της μεταπολίτευσης.

Όμως το ερώτημα για τους λόγους της τόσο έντονης πολιτικοποίησης των (κατά τα άλλα άνευ σημασίας) εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης παραμένει. Είμαι δε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να δοθεί πειστική απάντηση. Πολύ δε περισσότερο δεν πρόκειται να επιμεριστούν σωστά ούτε οι ευθύνες για το πολιτικό «σκάκι» που παίχθηκε και πάλι στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου ψηφοφόρου.

«Έπαθλο» του «σκακιστικού» παιχνιδιού... είναι τα πολιτικά κέρδη από τη σύγχυση που θα προκληθεί στην αμήχανη κοινωνία και στους επίσης αμήχανους επιχειρηματίες που όλοι μαζί προσπαθούν να μαντέψουν την πραγματική πορεία της οικονομίας. Αμήχανοι γιατί δεν ξέρουν τι να πιστέψουν.

Να πιστέψουν ότι οι δανειστές μας και....http://apneagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_5486.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive