Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.ΡΩΤΑΕΙ τον ΧΡ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ. Απάντηση ΘΑ λάβει;

ΕΡΩΤΗΣΗ : 5102/18-10-2010
Προς : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή
Θέμα : Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας  & Ναυτιλίας με έγγραφό του από 23-9-2010 προς το Υπουργείο σας και την ΕΥΠ, γνωστοποίησε την απένταξη της πράξης του θέματος, λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων του Τελικού Δικαιούχου, καθώς και τη λήξη επιλεξιμότητας δαπανών για το Γ΄ΚΠΣ. Παράλληλα, το ίδιο Υπουργείο κάλεσε τον Τελικό Δικαιούχο να επιστρέψει όλο το ποσό της εγκεκριμένης πίστωσης για αδιάθετα υπόλοιπα, δηλαδή 665.086,89 ευρώ συν τους τόκους.
Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πληρέστερη απορρόφηση κονδυλίων της ΕΕ και αξιοποιώντας χρηματοδοτικές δυνατότητες εκτός κρατικού προϋπολογισμού, η ΕΥΠ είχε προχωρήσει το 2006 στην υλοποίηση του εν θέματι έργου, στα πλαίσια του Ε.Π. « Κοινωνία της Πληροφορίας», άξονας 2 «Εξυπηρέτηση του Πολίτη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», προϋπολογισμού 1.6 εκατ. ευρώ.
Το εν λόγω έργο είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην διασυνοριακή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών με την δημιουργία ενός χαρτογραφικού-δορυφορικού συστήματος πληροφόρησης της κίνησης στα σύνορα, ζήτημα λίαν σημαντικό, ιδιαίτερα σε μία περίοδο έξαρσης της λαθρομετανάστευσης.
Εν τούτοις, τα πράγματα άλλαξαν με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ. Στενόκαρδες κομματικές δοξασίες, μισαλλοδοξίες, ατυχείς χειρισμοί, έλλειψη τεχνογνωσίας, ακόμη δε και υστεροβουλία κάποιων παραγόντων, είχαν δρομολογήσει την απένταξη του έργου. Παραπολιτικό σχόλιο στην εβδομαδιαία εφημερίδα « Το Ποντίκι», (17-12-2009), δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της τροπής που έπαιρναν τα πράγματα. Δύο μέρες αργότερα, η οικονομική εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» έκρουε τον κώδωνα για τον κίνδυνο απένταξης του ανωτέρω έργου, λόγω χαμηλής απορροφητικότητας. Ήταν συνεπώς μοιραίο το Υπουργείο Οικονομίας,  Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας να προειδοποιήσει τους ίδιους αποδέκτες για τις συνέπειες από την μη έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Οι αρμόδιοι βεβαίως εκώφευσαν, με αποτέλεσμα την προαναφερθείσα εξέλιξη και απόφαση απένταξης του έργου.
Οι συνέπειες είναι ευνόητες και πολλαπλά επιζήμιες, διότι η ΕΥΠ θα στερηθεί ενός πολύτιμου εργαλείου για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ θα κληθεί να επιστρέψει εξ ιδίων, δηλαδή από κρατικούς πόρους το προαναφερθέν ποσό, εξέλιξη ιδιαίτερα δυσμενή και επιβαρυντική, την στιγμή που η χώρα διέρχεται την κρίση που όλοι βιώνουμε.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.     Ποιές ήσαν οι μη τηρηθείσες υποχρεώσεις του τελικού δικαιούχου;
2.     Γιατί δεν παρελήφθη το έργο, όπως όριζε η σύμβαση;
3.     Μήπως ολιγώρησε η ΕΥΠ στην παραλαβή του έργου και πότε ακριβώς; Μήπως υπήρχαν άλλοι λόγοι πίσω από την απόφαση της Διοίκησης;
4.     Αληθεύει ότι έχει δρομολογηθεί παρεμφερές έργον, πρωτοστατούντων κάποιων στελεχών της ΕΥΠ, προς ίδιον όφελος και με αδιαφανείς διαδικασίες;

Οι ερωτώντες
   
     Ιωάννης Κοραντής         Αθανάσιος Πλεύρης

1 σχόλιο:

  1. τι σειρά ήταν ο κοραντής στο στρατό?
    γιατί το σβήνεις? δεν πρέπει να ξέρουμε?

    ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.Το ναυάγιο του ΛΑΟΣ είναι σίγουρο.Ο καπετάνιος Καρατζαφέρης το οδηγεί πάνω στα βράχια μάλλον στο παγόβουνο του...
    μνημονίου.Όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι του γυρίζουν την πλάτη.Ο πρόεδρος κάνει σπαστικές κινήσεις για να διασωθεί απο την κατρακύλα ...αλλά είναι πολύ αργά για δάκρυα πρόεδρε.Η βουλιμία του για εξουσία τον οδήγησε στην νάρκη του μνημονίου.Πίστευε ότι θα κέρδιζε την εκτίμηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και πήγε με κουτοπονηρία να αρπάξει μάλλον να κλέψει την ψήφο τους.Είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορούσε να κάνει.Οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βλαστημάνε για την ψήφο τους και θα στηρίξου εσένα ρε Καρατζαφέρη?Βλέπει πως δεν του βγαίνει το παιχνίδι,πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Καρατζαφέρης.Και τους ψηφοφόρους του έχασε που με τόσο κόπο τον στήριζαν και καμία ψήφο δεν πρόκειται να πάρει απο τους πασόκους.
    Τον βλέπουμε να δίνει συνεντεύξεις να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θα πτωχεύσει την Ελλάδα αφού υπέγραψε το μνημόνιο όμως και στήριξε το ΠΑΣΟΚ.Προσπαθεί να φανεί ο ηγέτης της κεντοδεξιάς,βάζει μέχρι και τον Αυτιά να παίξει βίντεο του παρελθόντος που ξεσκέπαζε το σχέδιο των αμερικανών.Η αλήθειά είναι μία κύριε Καρατζαφέρη αργοπεθαίνεις πολιτικά τρως βρύσιμο απο τους οπαδούς σου δεν πείθεις και όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιείς ότι έβαλες το χεράκι σου στην καταστροφή της χώρας.Φοβάσαι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα σε γράφουν με μαύρα γράμματα και θα σε αποκαλούν σαν ένα σύγχρονο εφιάλτη η μάλλον πατερίτσα του εφιάλτη Γιωργάκη.Βλέπεις ο κόσμος να βυθίζεται στην δυστυχία η Ελλάδα να ξεπουλίεται καταλαβαίνεις τι έκανες όπως οι γραμματειίς και οι φαρισαίοι κατάλαβαν ότι σταύρωσαν τον Χριστό μετά τον μεγάλο σεισμό που προκλήθηκε με τον θάνατο του επάνω στο Σταυρό.
    Ξέρεις καλά ότι η ΝΔ θα πάει πολύ καλύτερα στις εκλογές.Είχες την εντύπωση ότι η ΝΔ θα βυθιζόταν ότι θα κέρδιζε μόνο μία περιφέρεια αλλά έπεσες έξω Καρατζαφέρη.Μετά τις εκλογές ξέρεις ότι ο Σαμαράς θα είναι πιο δυνατός αφού υπάρχει περίπτωση να πάρει περισσότερες έδρες απο το ΠΑΣΟΚ και αυτός είναι ο τρόμος σου γιατί ξέρεις ότι με ένα καλό αποτέλεσμα της ΝΔ εσύ ο μνημονιακός θα πάς σπίτι σου.Ήλπιζες ότι η ΝΔ δεν θα τα πήγαινε καλα αλλά έπεσες στον λάκο που έσκαβες για την ΝΔ και τον Σαμαρά.
    Πλέον δεν πείθεις και έχεις καταντήσει μία πολιτική αηδία.Θα σε συμβούλευα να παραιτηθείς απο πρόεδρος να μην πάρεις και τους άλλους μάζι σου στον βυθό που θα βρεθείς σε πολύ λίγο καιρό.Πιστεύω πως μέσα στο ΛΑΟΣ υπάρχουν πατριώτες βουλευτές που δεν ήθελαν να υπογράψουν το μνημόνιο αλλά εσύ εκβιαστικά τους έβαλες να το κάνουν ο καιρός θα δείξει τι εκβιασμούς έκανες.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ.
    Υ.Γ
    ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ.

    αναγνώστης

    http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_2489.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive