Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η τρόικα ζήτησε νέα Μέτρα από τον ΓΑΠ και πάμε γα νωπή εντολή.

Η αλλαγή στην ρητορική του ΓΑΠ για τις αυτόδιοικητι

κές εκλογές και η μετατροπή τους σε Δημοψήφισμα οφείλεται στην αναθεώρηση του ελλείμματος και των στατιστικών στοιχείων που οδηγούν σε επικαιροποίηση ίσως και εφαρμογή του μνημονίου εξ αρχής.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των στοιχείων συμπιπτει χρονικά με την αλλαγή πλεύσης του ΓΑΠ για τις εκλογές και δείχνουν καθαρά την πραγματικότητα. Πρόκειται για συμπαιγνία σε βάρος του Ελληνικού λαού. Συμπαιγνία του ΓΑΠ με την τρόικα. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα ξέρουν την πραγματικότητα και την κοινωνική ένταση που υπάρχει και δίνουν χρόνο για να γίνει επικοινωνιακή διαχείρηση και να μην τιναχτεί το μνημόνιο των τραπεζιτών στον αέρα. Ταυτόχρονα για να μην ανοίξει ξανά το μέτωπο των spread και η κρίση στην αγορά ομόλογων ξαναρχίσει από την αρχή στην Ευρώπη, χρειάζεται, με την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στατιστικών στοιχείων της Ελλαδας να εξαγγελθεί νέο μαχαίρι σε μισθούς συντάξεις και μαζικές απολύσεις από τον Δημόσιο τομέα.

Προφανώς ο ΓΑΠ διεμήνυσε ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς νωπή εντολή και από την τρόικα του είπαν να πράξει τα δέοντα. Δόθηκε χρόνος λοιπόν στο σύστημα να οργανώσει και να ετοιμάσει την κοινή γνώμη και εξ αυτού τα στοιχεία της Eurostat θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές. Αν το αποτέλεσμα των εκλογών λοιπόν δεν αναγνωστεί ως «νωπή εντολή προς την κυβέρνηση και τον ΓΑΠ» τότε οι άμεσες εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών.

Το πράγμα όμως είναι ατελέσφορο καθώς όσο είμαστε στο ευρώ απλά χειροτερεύουμε την θέση μας. Η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμή να ακούσει την μετεκλογική αλήθεια και καμία άλλη αλήθεια διότι δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια μέχρι τώρα. Ακούει και διαβάζει ανοησίες για το πώς ο ΓΑΠ σώζει την χώρα. Για το πως φταίμε όλοι και για τα λεφτά που φάγαμε όλοι μαζί. Για το πως ο Παπακωνσταντίνου κάνει περαίωση, ενώ κάθε Παρασκευή το μενού έχει φοροφυγάδες εκ των οποίων ούτε ένας δεν είχε όνομα ή επώνυμο έως τώρα.

Βεβαίως σύντομα όλα αυτά θα είναι άνευ σημασίας. Μόνο το χάος είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και οι εκλογές είναι ο μόνος -και ήδη πολύ στενός- ειρηνικός δρόμος. Πάντως σας το έχω πει εδώ και καιρό ότι εάν φτάσουμε σε εθνικές εκλογές και νέο κυβερνητικό σχήμα ειρηνικά θα είναι άθλος. Δεν ήθελα και δεν θέλω να επιβεβαιωθώ.

Γιάννης Παπαϊωάννου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive