O φύρερ της Ελλάδος δημοσιεύει άρθρα της φυλλάδος ποιοτικώς ποταπά και νομίζει οτι κάνει δουλειά ο καιρός σας πέρασε φασισταριά η δύση δεν ανέχεται τα δικά σας τα μυαλά
Τους φασίστες τους γεννά και τους συντηρεί η μισαλλοδοξία των χριαστιανοταλιμπανικών ψευτοελλήνων και ψευτοπατριωτών. Οι φοβίες τους γεννάνε. Αυτούς και τα ψυχολογικά προβλήματα. Σε λίγο οι αστυνόμοι θα μας συλλαμβάνουν αν κάνουμε τσιχλόφουσκες στον δρόμο. Σε ένα αστυνομοκρατούμενο δεξιό κράτος έχουν την δύναμη οι στυνόμοι να κάνουν τα παραπάνω. Και όπου εμφανίζονται φασίστες φυτοζωεί και η διαφθορά από κοντά. Ότι τους μοιάζει άσχημο το εξοντώνουν. Έχοντας συμμάχους κάτι μικροαστούληδες που ηδονίζονται όλη μέρα να το παίζουν πατριώτες.
Η Αναρχία είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και μάλιστα ΣΕΒΑΣΤΗ !! Οι αναρχοκουλουΦΛΩΡΟΙ της Ελλάδας ΤΙ σχέση έχουν με Μπουχάριν και Μπακούνιν; Αραγε ξέρουν ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί; ή ξέρουν ΜΟΝΟ τη ... Μαρί(α) (τη) Χουάνα;
Στα γρήγορα Κατηγορία Λαδερά Κιμάδες Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χωρίς γλουτένη Κουζίνα Ελληνική Κύριο συστατικό Μελιτζάνες Σερβίρει 8-12 Οδηγίες
1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε, τις αφήνετε στο αλάτι για 30\', τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε καλά. 2. Κόβετε ίδια και τις πατάτες και τα τηγανίζετε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας. 3. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά. Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για 45'. 4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, το ντοματοπολτό, το σκόρδο, τα αρώματα και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. 5. Αφού χλιάνει ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε. 6. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ (προσοχή: τους κρόκους τους προσθέτουμε αφού χλιάνει λίγο η σάλτσα). 7. Σε ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό, λίγη ζάχαρη και το 1/3 από το τυρί. Τις σκεπάζουμε με τον κιμά και μετά τις μελιτζάνες, όπου βάζουμε ξανά από πάνω τα ίδια. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο
Στα γρήγορα Κατηγορία Όσπρια Διατροφή Πλούσια σε φυτικές ίνες Vegan Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Με χαμηλά λιπαρά Χορτοφαγική Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Οδηγίες
1. Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα. 2. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν. 3. Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβύθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά. 4. Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα. 5. Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά. ΄ 6. Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν). 7. Σερβίρουμε ζεστά με αλοτοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο, και μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Mizithra cheese is a traditional Greek cheese whose history goes back to the ancient times. The real, true mizithra is produced in Greece, which holds the copyright for the use of the name; in other countries, if a cheese is supposed to be called mizithra, there are very rigid regulations on where and how it is supposed to be made.
Similar to feta, mizithra cheese is a protected name, which means that only if a cheese is produced in a certain way and in a certain region can be named as mizithra. Mizithra from Crete which is famous among cheese lovers, is a completely protected version of mizithra. Don’t be surprised if you are not able to find mizithra cheese in every store – but many super markets and cheese stores have it. Types of Mizithra
mizithra cheeseMizithra is a tasty white cheese and melts in the mouth; if young it has a slightly sweet taste and a very bright white nuance. When completely fresh it has creamy texture. Otherwise, when aging, it’s getting granulated and creamier in color, and when really aged, it’s hard and it can be shaped. Greeks usually make it in balls or a cylindrical shape. The flavor could be also a little tangy, depending on what time of the year the cheese is made. When it has tangy and sour distinctive taste, it’s called xinomizithra, which is very popular in western Crete.
Xinomizithra is the typical type of mizithra found in west Crete. The aged one is hard, salty cheese and the very young one is known as anthotyros. All types of this cheese are moist – except for the most aged one which is completely dry and it goes well with spaghetti.
This unique cheese, Greeks make of unpasteurized goat or sheep milk, and combine it with the so called cheese milk (tyrogalo in Greek), actually a whey from feta or kefalotiri cheeses. Mizithra is known as the ancestor of whey cheeses. The process of making requires air-drying, and once upon a time it was put in small pockets of muslin and hang on trees close to the sea. It all together gives mizithra a particular flavor which some people could have a hard time to get used to. Mizithra in Crete
It may be funny to see the same words with a different meaning within the same island, but that happens in Crete. In Western Crete, in Chania for instance, if you ask for anthotiros you will be given the fresh, sweet mizithra, while the taste of mizithra in Chania is sour.
On the contrary, in Eastern Crete, i.e. in Heraklion, mizithra is the fresh, soft not sour cheese, while anthotiros is the old, dry mizithra cheese. Anthotiro is salty and is eaten plain with bread and olives, or grinded over pasta. Pasta boiled in meat broth, with grinded anthotiro on top is one of the most typical dishes in weddings. anthotiros cheese and paximadi from crete
Anthotiros cheese and paximadi (rusk) from Crete How to eat mizithra
Greeks simply adore their mizithra and have different ways of savoring it. They eat fresh mizithra for breakfast or dessert, only with thyme honey or with some fresh fruit added to honey. This cheese is also a common light meze consumed with olives, fresh tomatoes, basil, and of course bread. The more aged the better it goes with ouzo or the less famous Greek retsina! It’s very much used for salad or pasta toppings, either crumbled or grated. Simple pasta with cooked tomatoes and fresh basil, if topped with mizithra, opens you to a completely new taste dimension. If you cannot find mizithra….
Although mizithra is exported and available delicatessen stores, if you have a hard time finding it, you can use the following cheeses as alternatives: For the fresh myzithra: mascarpone or ricotta For the aged myzithra: kefalotyri, parmesan, and pecorino romano.
Επιλέξτε την ωμοπλάτη του μοσχαριού και κόψτε την σε κύβους 2,5 εκ. Πλύνετε καλά το κρέας με κρύο νερό, στραγγίξετε το και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και το τριμμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το για λίγα λεπτά. Καθώς τσιγαρίζετε το κρέας, προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μόνο τις δύο από τις τρεις κουταλιές της ντομάτας (σημείωση: μπορείτε να κόψετε τις ντομάτες σε όποιο μέγεθος θέλετε). Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να βράσει.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις άκρες των φασολιών και καθαρίστε τα καλά (μπορείτε αν θέλετε να τα κόψετε και στη μέση). Προσθέστε τα φασόλια στο κρέας αφού έχει βράσει για αρκετά λεπτά. Επίσης προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα. Τέλος, όταν έχουν βράσει τα φασόλια, προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες. Αφήστε τα να βράσουν για λίγα ακόμα λεπτά ώστε να πήξει λίγο το ζουμί.
Σημειώση: Οι ντομάτες δεν πρέπει να προστίθενται όλες μαζί από την αρχή καθώς δεν θα αφήσουν τα φασόλια να βράσουν με το σωστό ρυθμό. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες, όταν προσθέτετε τα φασόλια, προσθέστε ολόκληρες ντομάτες αντί για κομμένες.
tiganitoi keftedes ½ κιλό κιμάς (αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο) 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, σε τρίμματα 2 κουτ. σούπας τριμμένη φέτα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι τριμμένα ξερά φύλλα μέντας ½ φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι λάδι οδηγίες
Αναμίξτε το κρέας, το ψωμί, τη φέτα, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την μέντα. Σχηματίστε κεφτεδάκια πάχους 1 1/2 εκατοστού. Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε λάδι προθερμασμένο στους 350 με 365 βαθμούς.
* Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες αν θέλουμε και το κόβουμε στη μέση (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο). * Χαρακώνουμε με ρηχές μαχαιριές το κρέας του κοτόπουλου σε πολλά σημεία. * Πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο απτο χυμό λεμονιού. * Σε μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το καγιέν, το κίμινο, το κόλιαντρο, το τζίντζερ και το πιπέρι. * Με το μείγμα αυτό αλείφουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 5-6 ώρες. * Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς ή ανάβουμε το γκριλ. * Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε γυρνώντας το απ όλες τις πλευρές κάθε 5 λεπτά και αλείφοντάς το με βούτυρο, μέχρι να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα παντού. * Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι. * Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού, το κρεμμύδι σε ροδέλες και φέτες τομάτας. * Συνοδεύουμε με παγωμένη μπυρίτσα!!!
Κόκκινες φακές σούπα με λεμόνι (Πακιστανική συνταγή) Συστατικά
* 3 κουταλιές της σούπας λάδι (1*). * 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο. * 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες. * 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ. * 1 κουταλάκι κύμινο. * 1/4 κουταλάκι αλάτι (2*). * 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (2*). * Μία πρέζα σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν (3*). * 6 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών (4*). * 1 φλυτζάνι κόκκινες φακές. * 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους. * Χυμό από 1 - 1 1/2 λεμόνι. * 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένα φύλλα κολιαντρου (5*) Οδηγίες
1. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μέχρι να γίνουν καφέ (περίπου 4 λεπτά). 2. Ρίξτε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν) και τον πελτέ και σωτάρετε για 2 λεπτά περίπου ακόμα. 3. Προσθέστε το ζωμό, τις φακές και τα καρότα. Μόλις πάρει βράσει, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να λιώσουν οι φακές. 4. Περάστε τη μισή σούπα από το μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ και ξαναρίξτε την μέσα . 5. Αν χρειάζεται ξαναζεστάνετε τη σούπα και ρίξτε μέσα το λεμόνι και τον κολιαντρο. 6. Για το σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω επιπλέον λάδι ή/και πιπέρι καγιέν ή εναλλακτικά κρέμα γάλακτος..
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.
xaxaxaxa poly kalos!!
ΑπάντησηΔιαγραφήdeksioi-fasistes-xites-xrysaughtes ton POULO!
Λούζεται η αγάπη μου στο γουαδάρ κιβίρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΛΩΡΙΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!
μια βιολέτα τσιγκολελέτα
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω να πιω όλο το βόσπορο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιδερη ο 65χρονος χακερ που πιασανε ειναι μελος του ΛΑΟΣ και να σβησεις το σχολιο εχει δημοσιευθει σε πολλες ιστοσελιδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήO φύρερ της Ελλάδος
ΑπάντησηΔιαγραφήδημοσιεύει άρθρα της φυλλάδος
ποιοτικώς ποταπά
και νομίζει οτι κάνει δουλειά
ο καιρός σας πέρασε φασισταριά
η δύση δεν ανέχεται τα δικά σας τα μυαλά
ΣΩΣΤΟΣ ο 10:16 ! Ηταν πριν κάποια χρόνια, ε, και;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνίσταται εις τους φασίστας να καλέσουν επειγόντως το 2105388335. Εκεί υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που μπορούν να τα βοηθήσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος ο τυπάς ε; θέλει παλούκωμα με το κοντάρι της σημαίας να του βγει απ το στόμα . Και λίγη φωτίτσα απο κάτω θα είναι μούρλια , ψητό γουρούνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν λέμε φασίστες εννοούμε τα μέλη της δεξιάς πτέρυγος της ελληνικής πολιτικής σκηνής και του ΛΑ.(Γ)Ο.Σ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ. Ή ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι οι πολιτικοί κρατικοδίαιτοι απατεώνες είναι. Θα το χαρώ να μην βγει κανείς και να επικρατήσει η πολυπόθητη αναρχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους φασίστες τους γεννά και τους συντηρεί η μισαλλοδοξία των χριαστιανοταλιμπανικών ψευτοελλήνων και ψευτοπατριωτών. Οι φοβίες τους γεννάνε. Αυτούς και τα ψυχολογικά προβλήματα. Σε λίγο οι αστυνόμοι θα μας συλλαμβάνουν αν κάνουμε τσιχλόφουσκες στον δρόμο. Σε ένα αστυνομοκρατούμενο δεξιό κράτος έχουν την δύναμη οι στυνόμοι να κάνουν τα παραπάνω. Και όπου εμφανίζονται φασίστες φυτοζωεί και η διαφθορά από κοντά. Ότι τους μοιάζει άσχημο το εξοντώνουν. Έχοντας συμμάχους κάτι μικροαστούληδες που ηδονίζονται όλη μέρα να το παίζουν πατριώτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Αναρχία είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και μάλιστα ΣΕΒΑΣΤΗ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αναρχοκουλουΦΛΩΡΟΙ της Ελλάδας ΤΙ σχέση έχουν με Μπουχάριν και Μπακούνιν; Αραγε ξέρουν ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί; ή ξέρουν ΜΟΝΟ τη ... Μαρί(α) (τη) Χουάνα;
10 30 οι φασίστες θέλουν απέλαση όλων των ξενών εκτός των εισαγόμενων παρανόμως ιερόδουλων για να εκτονώνουν τας σεξουαλικάς τους ορέξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο εγχειρίδιον του καλού φασίστα=το εγχείριδιον του βλακός
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γαμώ τα παιδιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήέχει κανείς το τηλέφωνό του ?
τον θέλω γαμπρό για την μπουμπούκαμου
α μιας και το θυμήθκα, και εγώ τον έπαιξα για την Μανωλίδου
H "κυρία" Μανωλίδου ήτο παντρεμένη όταν επισύναψε σχέσην μετά του Αδώνιδος ή με απατά η μνήμην μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥΣΑΚΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυστατικά
* 1 κιλό μελιτζάνες
* 1 κιλό πατάτες
* 125 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
* αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
* ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΓΕΜΙΣΗ ΚΙΜΑ
* 1 κιλό κιμά
* 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
* 1-2 κ.σ. ντοματοπελτέ
* 125 γρ. ρετσίνα
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 75 γρ. λάδι
* 1 κύβο βοδινό
* 4 ασπράδια αβγού
* 1 πρέζα κοκκινοπίπερο, μαύρο πιπέρι, αλάτι
* 2-4 σκελίδες σκόρδο
* αρώματα: 1 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
* μπαχαρικά: 2 πρέζες ρίγανη, 1 πρέζα γαρύφαλλο, 1 πρέζα κανέλλα, 1 πρέζα κόλιανδρο, ½ φύλλο δάφνης
* 4 δόσεις μπεσαμέλ (με τους 4 κρόκους του αβγού)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Λαδερά
Κιμάδες
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χωρίς γλουτένη
Κουζίνα
Ελληνική
Κύριο συστατικό
Μελιτζάνες
Σερβίρει
8-12
Οδηγίες
1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε, τις αφήνετε στο αλάτι για 30\', τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε καλά.
2. Κόβετε ίδια και τις πατάτες και τα τηγανίζετε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας.
3. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά. Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για 45'.
4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, το ντοματοπολτό, το σκόρδο, τα αρώματα και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Αφού χλιάνει ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε.
6. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ (προσοχή: τους κρόκους τους προσθέτουμε αφού χλιάνει λίγο η σάλτσα).
7. Σε ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό, λίγη ζάχαρη και το 1/3 από το τυρί. Τις σκεπάζουμε με τον κιμά και μετά τις μελιτζάνες, όπου βάζουμε ξανά από πάνω τα ίδια. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο
Διαβάστε περισότερο: Μουσακάς http://www.sintagespareas.gr/sintages/mousakas.html#ixzz12prMOVsI
Βουλόμεθα να φάμεν ελληνορθόδοξο παστίτσιον. Ποιος καλός φασλιστας θα μας το μαγειρέψει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΡεβύθια σούπα
ΑπάντησηΔιαγραφή* + στις Συνταγές μου
* + στη λίστα μου
* Στείλτο με e-mail
* Δώσε βαθμό ή σχόλιο
* Προσωπικό σημείωμα
* Ανέβασε φωτογραφία
E-mail this Link to a Friend
E-mail to
Sender
Your E-mail
Subject
Συστατικά
* 1 κιλό ρεβύθια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι και πιπέρι
* 1/4 κύβο λαχανικών
* σόδα μαγειρική
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Όσπρια
Διατροφή
Πλούσια σε φυτικές ίνες
Vegan
Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο
Με χαμηλά λιπαρά
Χορτοφαγική
Νηστίσιμα
Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ
Οδηγίες
1. Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα.
2. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
3. Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβύθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.
4. Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα.
5. Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά. ΄
6. Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).
7. Σερβίρουμε ζεστά με αλοτοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο, και μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Διαβάστε περισότερο: Ρεβύθια σούπα http://www.sintagespareas.gr/sintages/rebithia-soupa.html#ixzz12psiTPXr
Θα εκδώσετε τον τσελεμεντέ του καλού φασίστα?
ΑπάντησηΔιαγραφήMizithra cheese
ΑπάντησηΔιαγραφήMizithra cheese is a traditional Greek cheese whose history goes back to the ancient times. The real, true mizithra is produced in Greece, which holds the copyright for the use of the name; in other countries, if a cheese is supposed to be called mizithra, there are very rigid regulations on where and how it is supposed to be made.
Similar to feta, mizithra cheese is a protected name, which means that only if a cheese is produced in a certain way and in a certain region can be named as mizithra. Mizithra from Crete which is famous among cheese lovers, is a completely protected version of mizithra. Don’t be surprised if you are not able to find mizithra cheese in every store – but many super markets and cheese stores have it.
Types of Mizithra
mizithra cheeseMizithra is a tasty white cheese and melts in the mouth; if young it has a slightly sweet taste and a very bright white nuance. When completely fresh it has creamy texture. Otherwise, when aging, it’s getting granulated and creamier in color, and when really aged, it’s hard and it can be shaped. Greeks usually make it in balls or a cylindrical shape. The flavor could be also a little tangy, depending on what time of the year the cheese is made. When it has tangy and sour distinctive taste, it’s called xinomizithra, which is very popular in western Crete.
Xinomizithra is the typical type of mizithra found in west Crete. The aged one is hard, salty cheese and the very young one is known as anthotyros. All types of this cheese are moist – except for the most aged one which is completely dry and it goes well with spaghetti.
This unique cheese, Greeks make of unpasteurized goat or sheep milk, and combine it with the so called cheese milk (tyrogalo in Greek), actually a whey from feta or kefalotiri cheeses. Mizithra is known as the ancestor of whey cheeses. The process of making requires air-drying, and once upon a time it was put in small pockets of muslin and hang on trees close to the sea. It all together gives mizithra a particular flavor which some people could have a hard time to get used to.
Mizithra in Crete
It may be funny to see the same words with a different meaning within the same island, but that happens in Crete. In Western Crete, in Chania for instance, if you ask for anthotiros you will be given the fresh, sweet mizithra, while the taste of mizithra in Chania is sour.
On the contrary, in Eastern Crete, i.e. in Heraklion, mizithra is the fresh, soft not sour cheese, while anthotiros is the old, dry mizithra cheese. Anthotiro is salty and is eaten plain with bread and olives, or grinded over pasta. Pasta boiled in meat broth, with grinded anthotiro on top is one of the most typical dishes in weddings.
anthotiros cheese and paximadi from crete
Anthotiros cheese and paximadi (rusk) from Crete
How to eat mizithra
Greeks simply adore their mizithra and have different ways of savoring it. They eat fresh mizithra for breakfast or dessert, only with thyme honey or with some fresh fruit added to honey. This cheese is also a common light meze consumed with olives, fresh tomatoes, basil, and of course bread. The more aged the better it goes with ouzo or the less famous Greek retsina! It’s very much used for salad or pasta toppings, either crumbled or grated. Simple pasta with cooked tomatoes and fresh basil, if topped with mizithra, opens you to a completely new taste dimension.
If you cannot find mizithra….
Although mizithra is exported and available delicatessen stores, if you have a hard time finding it, you can use the following cheeses as alternatives:
For the fresh myzithra: mascarpone or ricotta
For the aged myzithra: kefalotyri, parmesan, and pecorino romano.
ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήσυστατικά
"1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, ντομάτες
1 κιλό φασόλια μπαρμπούνια"
οδηγίες
Επιλέξτε την ωμοπλάτη του μοσχαριού και κόψτε την σε κύβους 2,5 εκ. Πλύνετε καλά το κρέας με κρύο νερό, στραγγίξετε το και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με βούτυρο και το τριμμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το για λίγα λεπτά. Καθώς τσιγαρίζετε το κρέας, προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μόνο τις δύο από τις τρεις κουταλιές της ντομάτας (σημείωση: μπορείτε να κόψετε τις ντομάτες σε όποιο μέγεθος θέλετε). Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να βράσει.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις άκρες των φασολιών και καθαρίστε τα καλά (μπορείτε αν θέλετε να τα κόψετε και στη μέση). Προσθέστε τα φασόλια στο κρέας αφού έχει βράσει για αρκετά λεπτά. Επίσης προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα. Τέλος, όταν έχουν βράσει τα φασόλια, προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες. Αφήστε τα να βράσουν για λίγα ακόμα λεπτά ώστε να πήξει λίγο το ζουμί.
Σημειώση: Οι ντομάτες δεν πρέπει να προστίθενται όλες μαζί από την αρχή καθώς δεν θα αφήσουν τα φασόλια να βράσουν με το σωστό ρυθμό. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες, όταν προσθέτετε τα φασόλια, προσθέστε ολόκληρες ντομάτες αντί για κομμένες.
Αιτούμεθα την συγγραφήν περισσοτέρων αλβανικών και πακιστανικών εδεσμάτων παρακαλώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήtiganitoi keftedes
ΑπάντησηΔιαγραφή½ κιλό κιμάς (αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο)
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, σε τρίμματα
2 κουτ. σούπας τριμμένη φέτα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
τριμμένα ξερά φύλλα μέντας
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
οδηγίες
Αναμίξτε το κρέας, το ψωμί, τη φέτα, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την μέντα. Σχηματίστε κεφτεδάκια πάχους 1 1/2 εκατοστού. Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε λάδι προθερμασμένο στους 350 με 365 βαθμούς.
* σχετικά άρθρα
* σχετικές συλλογές
Δεν υπάρχουν σχετικές συλλογές.
αναζήτηση συνταγών ανά Μεσογειακή κουζίνα :
Αλβανία, Αλγερία, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λιβύη, Μάλτα, Μεσόγειος, Μαρόκο, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Συρία, Τυνησία, Τουρκία, Μη Μεσογειακή, Μονακό, Λίβανος, Παλαιστίνη
αναζήτηση συνταγών ανά πιάτο :
Ορεκτικό, Ποτό, Ψωμί, Πρωινό, Μπισκότα, Επιδόρπια, Κυρίως Πιάτο, Σαλάτα, Σάλτσες/Αλοιφές, Συνοδευτικά Πιάτα, Σούπες, Μπάρμπεκιου, Μεζέδες
αναζήτηση συνταγών ανά κύριο υλικό :
Φασόλια, Σοκολάτα, Τυρί, Μοσχάρι, Γαλακτοκομικά, Αυγά, Ψάρια, Κυνήγι, Σιτηρά, Greens, Βότανα, Αρνί, Μανιτάρια, Ελαιόλαδο, Ελιές, Ζυμαρικά, Πίτες, Χοιρινό, Πουλερικά & Κουνέλια, Ρύζι, Θαλασσινά, Λαχανικά, Φρούτα, Ξηροί Καρποί, Όσπρια, Κοτόπουλο
Κοτόπουλο (ταντούρι) Ινδίας
ΑπάντησηΔιαγραφήΠακιστανική συνταγή
Υλικά
* κοτόπουλο
* 1 κουτ. γλυκού αλάτι
* 5 κουταλιές φυσικό χυμό λεμόνι
* 11/2 φλυτζάνι γιαούρτι
* 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 1 κουτ. γλυλού καγιέν
* 2 κουτ. γλυκού κίμινο σκόνη
* 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
* 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
* 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
* βούτυρο
* 2 λεμόνια
* 1 τομάτα
* 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
* Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες αν θέλουμε και το κόβουμε στη μέση (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο).
* Χαρακώνουμε με ρηχές μαχαιριές το κρέας του κοτόπουλου σε πολλά σημεία.
* Πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο απτο χυμό λεμονιού.
* Σε μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το καγιέν, το κίμινο, το κόλιαντρο, το τζίντζερ και το πιπέρι.
* Με το μείγμα αυτό αλείφουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 5-6 ώρες.
* Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς ή ανάβουμε το γκριλ.
* Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε γυρνώντας το απ όλες τις πλευρές κάθε 5 λεπτά και αλείφοντάς το με βούτυρο, μέχρι να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα παντού.
* Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
* Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού, το κρεμμύδι σε ροδέλες και φέτες τομάτας.
* Συνοδεύουμε με παγωμένη μπυρίτσα!!!
Κόκκινες φακές σούπα με λεμόνι (Πακιστανική συνταγή)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυστατικά
* 3 κουταλιές της σούπας λάδι (1*).
* 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο.
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
* 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ.
* 1 κουταλάκι κύμινο.
* 1/4 κουταλάκι αλάτι (2*).
* 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (2*).
* Μία πρέζα σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν (3*).
* 6 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών (4*).
* 1 φλυτζάνι κόκκινες φακές.
* 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους.
* Χυμό από 1 - 1 1/2 λεμόνι.
* 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένα φύλλα κολιαντρου (5*)
Οδηγίες
1. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μέχρι να γίνουν καφέ (περίπου 4 λεπτά).
2. Ρίξτε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν) και τον πελτέ και σωτάρετε για 2 λεπτά περίπου ακόμα.
3. Προσθέστε το ζωμό, τις φακές και τα καρότα. Μόλις πάρει βράσει, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να λιώσουν οι φακές.
4. Περάστε τη μισή σούπα από το μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ και ξαναρίξτε την μέσα .
5. Αν χρειάζεται ξαναζεστάνετε τη σούπα και ρίξτε μέσα το λεμόνι και τον κολιαντρο.
6. Για το σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω επιπλέον λάδι ή/και πιπέρι καγιέν ή εναλλακτικά κρέμα γάλακτος..
Ο καλός μουσουλμάνος υμνεί πάντα τον Αλλάχ.
ΑπάντησηΔιαγραφή