Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ Βουλευτής Σερρῶν - ΛΑ.Ο.Σ. ΡΩΤΑΕΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ Ν ΕΡΤ



ipolatidis@gmail.com

Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης σχετικά με προκήρυξη της ΕΡΤ Α.Ε. για πρόσληψη δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής με κριτήριο την πολύ καλή γνώση της τουρκικής γλώσσης.

Η προκήρυξη υπ’ αριθ. ΣΟΧ Α1/2010 «Για την πλήρωση εκατόν εβδομήντα ένα (171) θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.)» μεταξύ άλλων αναφέρεται και σε δύο θέσεις δημοσιογράφων με έδρα την Κομοτηνή. Στις απαραίτητες προϋποθέσεις αναφέρεται:

«ιβ. Ειδικά για τις δύο θέσεις του Ρ/Σ Κομοτηνής οι υποψήφιοι θα πρέπει να πιστοποιήσουν την πολύ καλή γνώση της Τουρκικής Γλώσσας».

Η ύπαρξη τέτοιων προκλητικών προϋποθέσεων από την πλευρά της ΕΡΤ Α.Ε., ειδικά στην περιοχή της Θράκης όπου οργιάζει ἡ προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων και τουρκοποίηση της περιοχής προβληματίζει όλους τούς Έλληνες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποια διεύθυνση και ποια πρόσωπα από πλευράς ΕΡΤ Α.Ε. είναι υπεύθυνα για την σύνταξη της προκηρύξεως;

2. Με ποια δικαιολογία αποκλείονται δημοσιογράφοι πού δεν γνωρίζουν τουρκικά;

3. Γιατί απαιτείται γνώσι μόνο της τουρκικής και όχι π.χ. της πομακικής γλώσσας;

4. Ποιος ακριβώς φορέας θα πιστοποιήσει την καλή γνώσι της τουρκικής; Μήπως το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής;

5. Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες για μοίρασμα κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη και ἡ συγκεκριμένη απόφαση κινείται στο πνεύμα τους;

Αθήναι, 22 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive