Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΓΑ


Επιστολή

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κον Σκανδαλίδη Κώστα

Κε Υπουργέ,

Μια τεράστια αδικία έχει συντελεστεί εις βάρος του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, λόγω της επαίσχυντης εξαίρεσης των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ από το έκτακτο επίδομα των 100-300 ευρώ κατά τα προσεχή Χριστούγεννα.

Ατύπως, κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επικαλούμενες την αύξηση των 30 ευρώ ανά συνταξιούχο πέρυσι το Νοέμβριο.

Η επιχειρηματολογία τους, όμως, είναι έωλη, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη τέσσερις σημαντικοί λόγοι που συνηγορούν στη χορήγηση του εξαγγελθέντος εκτάκτου επιδόματος και στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ.

1. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος της ηλικίας, ανεξαρτήτως των ετών ασφάλισης, τα οποία συνήθως ξεπερνούν ακόμη και τα 47 πραγματικά έτη.

2. Η υπεσχημένη και νομοθετημένη αύξηση των 20 ευρώ στο κοινωνικό σκέλος της σύνταξης του ΟΓΑ ουδέποτε δόθηκε, αν και αναμενόταν από την 1η Ιουλίου 2010.

3. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν λαμβάνουν επίδομα αλληλεγγύης ΕΚΑΣ.

4. Με την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, χτυπήθηκαν ανηλεώς και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όπως άλλωστε συνέβη και με τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, αγαπητέ κ. Υπουργέ, ότι δεν μπορείτε να μένετε σιωπηλός, όταν ανόητες και άδικες πολιτικές προκαλούν αισθήματα αγανάκτησης στον πληθυσμό της ελληνικής υπαίθρου.

Πρέπει, αντιθέτως, να εκδηλωθεί ηχηρή παρέμβασή σας στα μυωπικά κυβερνητικά κέντρα λήψης των αποφάσεων, προκειμένου να αποσοβηθούν αρνητικές εξελίξεις που ταλαιπωρούν έτι περαιτέρω τον χειμαζόμενο αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

Να είστε βέβαιος ότι η όποια παρέμβασή σας γίνει για την άρση της προαναφερόμενης εξαίρεσης, που προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια των αγροτών θα εκτιμηθεί δεόντως και θα αποκαταστήσει στους ενδιαφερόμενους το τρωθέν αίσθημα δικαίου. Ας μην νιώσουν οι αγρότες μας, για πολλοστή φορά, παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Με εκτίμηση

Ροντούλης Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive